"Pomona": Μη χάσετε το εφιαλτικό θρίλερ που σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος

Μια σπάνια θεατρική εμπειρία υπόσχεται η «Pomona», το δυστοπικό έργο του Βρετανού Άλιστερ ΜακΝτάουαλ που εμπνέει την πιο ξεχωριστή παράσταση της σεζόν.

Pomona Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η ιστορία του Βρετανού Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, που μας συστήνει ο Θωμάς Μοσχόπουλος σε συνεργασία με τον Ισλανδό conceptual artist, Sigurdur F3, είναι βγαλμένη από τον κόσμο των Role Playing Games και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Η δράση τοποθετείται σε ένα εγκαταλελειμμένο, μυστηριώδες αλλά υπαρκτό νησί στο κέντρο του Μάντσεστερ, τροφοδοτώντας ένα καταιγιστικό θρίλερ στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Με επίκεντρο μία νεαρή κοπέλα που ψάχνει την εξαφανισμένη αδερφή της, μια ομάδα ανθρώπων εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, που αφορά στο εμπόριο βρεφών, τη μαστροπεία, το εμπόριο οργάνων, τη μαφία, όλα αυτά μαζί ή… είναι απλώς ένα παιχνίδι ρόλων.

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η "Pomona" αποτελεί μία από τις πλέον εκκεντρικές θεατρικές προτάσεις της σεζόν, όπως παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα σε μία παράσταση υψηλής αισθητικής, που μεταδίδει μοναδικά την κλειστοφοβική και εφιαλτική ατμόσφαιρα του έργου. Τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις προβολές υπογράφει ο Βασίλης Παπατσαρούχας, το σχεδιασμό των φωτισμών ο Νίκος Βλασόπουλος και το σχεδιασμό ήχου ο Λευτέρης Δούρος. Πρωταγωνιστούν, σε εξαιρετικές ερμηνείες, οι Σίμος Κακάλας, Φώτης Στρατηγός, Άννα Μάσχα, Γιώργος Παπαπαύλου, Ειρήνη Μακρή, Άλκης Μπακογιάννης, Στεφανία Ζώρα

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο Άλιστερ ΜακΝτάουαλ θεωρείται μία από τις καλύτερες νέες φωνές της βρετανικής δραματουργίας, με σταθερές συνεργασίες με το Royal Court. Η "Pomona" είναι το τρίτο του έργο, το οποίο έγραψε σε ηλικία 27 ετών. Το ύφος του προσεγγίζει σύγχρονες σειρές μυστηρίου όπως το "Lost" και το "Stranger Things" και έχει παρουσιαστεί ήδη στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Σικάγο, τη Μελβούρνη, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές που κάνουν λόγο για ένα "άγριο δυστοπικό δράμα με φοβερό κωμικό πλεονέκτημα", "διεστραμμένο παιχνίδι ή παραμύθι στο οποίο τα τέρατα είναι πολύ αληθινά" και "θρίλερ που σε κρατά κολλημένο στην άκρη του καθίσματος σου".

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Pomona
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Περισσότερες πληροφορίες

Pomona

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Η συνεργασία του Θ. Μοσχόπουλου με τον Ισλανδό conceptual artist που αποκρύπτει την ταυτότητά του, στο σουρεαλιστικό θρίλερ με κωμικά στοιχεία όπου όλα τα δεινά των προσώπων αποδίδονται σε ένα «υπέρτατο κακό».

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.