Τέσσερις επαναλήψεις που αξίζουν

Ο χορός των επιτυχημένων παραστάσεων συνεχίζει με τέσσερις αξιόλογες παραστάσεις.

Amalia melancholia η βασίλισσα των φοινίκων Alex Kat©

"Amalia Melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων"
Η σκηνοθέτρια Ζωή Χατζηαντωνίου αναλύει την αινιγματική φυσιογνωμία της βασίλισσας Αμαλίας με πολύτιμη δεξαμενή 887 επιστολές προς τον πατέρα της Παύλο Φρειδερίκο Αύγουστο που προσομοιάζουν με ημερολόγιο ενηλικίωσης. Πρωταγωνιστεί η Έμιλυ Κολιανδρή (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από 25/11).

Αμερικάνικος βούβαλος
Κωνσταντίνος Λέπουρης©

"Αμερικάνικος Βούβαλος"
Ο Θανάσης Σαράντος κρατά την εποχή και την ατμόσφαιρα του έργου του Ντέιβιντ Μάμετ (είναι γραμμένο το 1975): ένα σκληρό, ρεαλιστικό παραμύθι, που παρακολουθεί την ημέρα τριών ανδρών (Χριστόδουλος Στυλιανού, Πάρης Σκαρτσολιάς, Θανάσης Σαράντος), οι οποίοι ζουν εγκλωβισμένοι στο μικρόκοσμο του εύκολου κέρδους (Φούρνος, από 25/11).

Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους

"Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους"
Δύο γυναίκες, μία Γερμανίδα και μία Εβραία, συναντιούνται στη σκοτεινή εποχή του ναζισμού και ερωτεύονται. Μια αληθινή ιστορία που μεταφέρθηκε στη λογοτεχνία και στο σινεμά ενέπνευσε την Ελένη Καρασαββίδου, σε μια εποχή που οι ρατσιστικές επιθέσεις αυξάνονται ξανά. Σκηνοθετεί η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και παίζουν οι: Δήμητρα Βαμβακάρη, Δήμητρα Σύρου, Έλενα Τυρέα (Vault, από 30/11).

Ο φονιάς

"Ο φονιάς"
Το βαθυστόχαστο έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη μάς βάζει στον πυρήνα μιας οικογένειας με τον Σάββα (Γιώργος Χριστοδούλου), τη Μαρία (Λουκία Παπαδάκη), το σύζυγό της Γιάννη (Αντώνης Αλεξίου) και τον Ταρζάν (Τζώνης Θεοδωρίδης), έναν φυλακόβιο, ακάλεστο επισκέπτη. Η συνάντησή τους φέρνει στο φως μυστικά, ενοχές, πόνο, θλίψη και άσχημα βιώματα (Βικτώρια, από 25/11).
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αμερικάνικος βούβαλος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 95 '

Παρακολουθώντας μία ημέρα από τη ζωή τριών μικροαπατεώνων, το έργο-σταθμός καταγράφει τη ματαιότητα του αμερικανικού ονείρου και την ταύτιση του κυνηγιού της επιτυχίας με το κέρδος.

Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Η αληθινή ιστορία αγάπης μιας Γερμανίδας και μιας Εβραίας στο Βερολίνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία έγινε γνωστή από το βιβλίο της Έρικα Φίσερ «Aimée and Jaguar» καθώς και την ομώνυμη ταινία του Μαξ Φάρμπερμποκ.

Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Παράσταση εμπνευσμένη από τη δραματική ιστορία της βασίλισσας Αμαλίας, συζύγου του Όθωνα, και την αδυναμία της να τεκνοποιήσει λόγω ενός σπάνιου εκ γενετής συνδρόμου.

Ο φονιάς

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Από τα σημαντικότερα έργα της μεταπολεμικής περιόδου, μας βάζει στο σαλόνι ενός σπιτιού της δεκαετίας του ‘70, ξεδιπλώνοντας τον αγώνα των ανθρώπων να υπάρξουν μέσα σε μια ηθικά διεφθαρμένη κοινωνία. Πρωταγωνιστές τέσσερα πρόσωπα -οΣάββας, ο Ταρζάν, η Μαρία και ο Γιάννης- θύτες και θύματα των προσωπικών τους τραγωδιών, έρχονται αντιμέτωποι με την αλήθεια που κρύβει ο καθένας, η οποία ορθώνεται σαν φάντασμα έτοιμο να τους κατασπαράξει.

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Vault

Μελενίκου 26

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.