Πατεράκη, Σεφερλής ή Φιλιππίδης; Αυτό θα πει θέατρο για όλα τα γούστα!

«Λυσιστράτη» με Φιλιππίδη ή «πειραγμένος» Οιδίποδας; Αυτήν την εβδομάδα, οι πρεμιέρες είναι ενδεικτικές της πολυμορφίας του θεάτρου μας.

Πατεράκη, Σεφερλής ή Φιλιππίδης; Αυτό θα πει θέατρο για όλα τα γούστα!

«Λυσιστράτη» με Φιλιππίδη ή «πειραγμένος» Οιδίποδας; Αυτήν την εβδομάδα, οι πρεμιέρες είναι ενδεικτικές της πολυμορφίας του θεάτρου μας.

«Λυσιστράτη»

Πατεράκη, Σεφερλής ή Φιλιππίδης; Αυτό θα πει θέατρο για όλα τα γούστα! - εικόνα 1

Εκτός Επιδαύρου αλλά εντός πολλών δημοτικών ανοιχτών θεάτρων, ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταμορφώνεται στην αριστοφανική Λυσιστράτη, με τον Γιάννη Μπέζο ως σκηνοθέτη αλλά και συμπρωταγωνιστή (Πρόβουλος). Μαζί τους, οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας) και Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη), με τον Κωστή Μαραβέγια να υπογράφει τη μουσική (πρώτος σταθμός: Κατράκειο, 6/7).

«Οι προεδρίνες»

Πατεράκη, Σεφερλής ή Φιλιππίδης; Αυτό θα πει θέατρο για όλα τα γούστα! - εικόνα 2

Στην Πειραιώς 260 του Φεστιβάλ Αθηνών, τρεις εξαιρετικές πρωταγωνίστριες –Ρούλα Πατεράκη, Μαρία Κατσιαδάκη και Εύη Σαουλίδου– παίζουν τις μικροαστές συνταξιούχες καθαρίστριες του έργου «Οι προεδρίνες» (1990), συστήνοντάς μας τον αντισυμβατικό Αυστριακό συγγραφέα Βέρνερ Σβαμπ. Στη σκηνοθεσία της Ζωής Χατζηαντωνίου με ζωντανή μουσική από τους Ruined Families (10-12/7).

«Το δέντρο του Οιδίποδα»

Πατεράκη, Σεφερλής ή Φιλιππίδης; Αυτό θα πει θέατρο για όλα τα γούστα! - εικόνα 3

Με τον φετινό κάτοχο του Βραβείου «Δημήτρης Χορν» Κωνσταντίνο Μπιμπή επικεφαλής ενός επταμελούς θιάσου και τον σκηνοθέτη Κώστα Γάκη (και) ως μουσικό, επί σκηνής, το «Δέντρο του Οιδίποδα» μας αφηγείται τα πάθη του οίκου των Λαβδακιδών σε μια παράσταση-μυσταγωγία (πρώτος σταθμός: Βράχων, 12/7).

«Γεώργιος Νέγρος, ο τίγρης του Αιγαίου»

Πατεράκη, Σεφερλής ή Φιλιππίδης; Αυτό θα πει θέατρο για όλα τα γούστα! - εικόνα 4

Τον άγνωστο και άκρως περιπετειώδη βίο ενός… Ρομπέν των θαλασσών, του πειρατή Γεώργιου Νέγρου από τη Σάμο, μας αποκαλύπτει η παράσταση του Πάνου Κέκα που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τέου Ρόμβου, με τον Δημήτρη Καλαντζή στον ομώνυμο ρόλο και ζωντανή μουσική (10/7, Πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς).

«Το πρώτο μας πάρτυ»

Πατεράκη, Σεφερλής ή Φιλιππίδης; Αυτό θα πει θέατρο για όλα τα γούστα! - εικόνα 5

«Το κορίτσι του Μάη», «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», «Αλέξης»… Όλα θα μας τα πουν ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς και άλλοι τραγουδιστές- ινδάλματα των ’60s-’70s, ζωντανεύοντας με κείμενα και hits εκείνη την εποχή στην vintage παράσταση των Στέλιου Παπαδόπουλου-Μάκη Δελαπόρτα (Νέα Μάκρη, 11/7).

«Άλλος για Survivor»

Πατεράκη, Σεφερλής ή Φιλιππίδης; Αυτό θα πει θέατρο για όλα τα γούστα! - εικόνα 6

Ο Μάρκος Σεφερλής ξέρει τι θέλει να δει το κοινό του και μαζί με άλλους «μαχητές» της θερινής διασκέδασης υπόσχονται ατμόσφαιρα ανάλογη με εκείνη του τηλεοπτικού «Survivor» στην τρίωρη (συν το καθιερωμένο «ανκόρ») επιθεώρηση που στήνει στο Δελφινάριο ο γνωστός κωμικός.

Περισσότερες πληροφορίες

Το δέντρο του Οιδίποδα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 110 '

Μια σκηνική σύνθεση με θέμα τις τέσσερις τραγωδίες που αναφέρονται στην καταραμένη γενιά του Οιδίποδα

Το πρώτο μας πάρτυ

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 180 '

Τραγουδιστές-είδωλα των ’60s και των ’70s ζωντανεύουν εκείνη την εποχή μέσα από τραγούδια και κείμενα

Λυσιστράτη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο Π. Φιλιππίδης «εισχωρεί» στο σαρκίο και στον ψυχισμό της ηρωίδας σε αυτό το αντιπολεμικό έργο που γράφτηκε το 411 π.Χ.

Οι προεδρίνες

  • Μαύρη Κωμωδία

Το αηδιαστικό και το φρικιαστικό αποτελούν μέρος της δραματουργίας του Αυστριακού συγγραφέα. Τρεις γυναίκες ζουν σε έναν φαντασιακό κόσμο και η απώλεια ελέγχου των φαντασιώσεών τους οδηγεί σε ένα αποτρόπαιο φινάλε

Γεώργιος Νέγρος, ο Τίγρης του Αιγαίου

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Ο περιπετειώδης και πολύπαθος βίος του πειρατή Γεώργιου Νέγρου εν είδει ημερολογίου καταστρώματος, σε μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τέου Ρόμβου.

Άλλος για Survivor

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 180 '

Ως άλλοι «επιζώντες», ηθοποιοί και θεατές μοιράζονται στιγμές γέλιου, σε μια παράσταση που σχολιάζει από το τηλεοπτικό παιχνίδι «Survivor» μέχρι την πολιτική

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber