«Βάκχες» στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου με €5

Το Λύκειο Επιδαύρου, η κατασκηνωτική σχολή του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου για το αρχαίο δράμα εγκαινιάζεται φέτος και το γιορτάζει με παραστάσεις ανοιχτές στο κοινό.

«Βάκχες» στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου με €5

Το Λύκειο Επιδαύρου, η κατασκηνωτική σχολή του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου για το αρχαίο δράμα εγκαινιάζεται φέτος και το γιορτάζει με ένα ρεσιτάλ Κομέντια ντελ’ Άρτε και μια μουσική παράσταση των «Βακχών» ανοιχτή στο κοινό, και δη σε έναν υπέροχο χώρο.

«Βάκχες» στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου με €5 - εικόνα 1

Το Λύκειο Επιδαύρου, ο νέος θεσμός του φεστιβάλ που εγκαινιάστηκε φέτος, στις 4 Ιουλίου, και συνεχίζεται μέχρι τις 19 του μηνός, προτείνοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους σπουδαστές δραματικών σχολών από όλον τον κόσμο, οι οποίοι διδάσκονται μέσα σε 20 καταπράσινα στρέμματα από μάστερ της κλάσης του Αντόλφ Σαπίρο και του Φιλίπ Ζαρίλι.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, δράσεις για το κοινό, διαλέξεις, masterclasses, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του Λυκείου, ενώ παρουσιάζονται και δύο παραστάσεις, ανοιχτές σε κοινό και συμμετέχοντες:

Την Τετάρτη 12/7, με είσοδο ελεύθερη το σόλο ρεσιτάλ «Τα Μυστικά του Αρλεκίνου» σε σκηνοθεσία/ερμηνεία του Enrico Bonavera, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά από την Χριστίνα Ζώνιου (ώρα: 9.30 μ.μ., Προαύλιο Γυμνασίου Λυγουριού). Ο Ενρίκο Μποναβέρα, ηθοποιός με θητεία πλέον των τριάντα ετών στην Κομέντια ντελ’ Άρτε ταξιδεύει το κοινό πίσω στην εποχή του Μπαρόκ και ειδικότερα στην τέχνη της υποκριτικής με τη χρήση μάσκας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, ο Μποναβέρα θα απαγγείλει μονολόγους των πιο διάσημων χαρακτήρων του: Τζάννι, Πανταλόνε, Μπριγκέλα, Ντοτόρε, Καπιτάνο και, φυσικά, Αρλεκίνο, τον χαρακτήρα που παίζει στο Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου τα τελευταία 15 χρόνια μαζί με τον σπουδαίο Φερούτσιο Σολέρι (Ferrucio Soleri). Η παράστασή του είναι μια επίδειξη τεχνικών μεταμόρφωσης: με τη χρήση της γλώσσας του σώματος και των διαφορετικών φωνών για την αναπαράσταση διαφόρων κινησιολογικών μοτίβων. Τα μυστικά του Αρλεκίνου είναι μια παράσταση-μάθημα θεάτρου σε άμεσο διάλογο με το κοινό και ζωντανεύει την ξεχωριστή σχέση μεταξύ ερμηνευτή και ακροατηρίου για την οποία φημίζεται διεθνώς η Κομέντια ντελ’ Άρτε.

Την Τρίτη 18/7, η παράσταση «Βάκχες: Μια Λειτουργία» της Μάρθας Φριντζήλα (φωτό) είναι ένα θέαμα, με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου, γεμάτο live ροκ, αφρικάνικη και αραβική μουσική και εισιτήριο μόλις 5€ (ώρα: 9.30 μ.μ., Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου). Με πυρήνα τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Διονύσου ως ξένου και με κεντρικό άξονα τη μουσική και την εξουσία της πάνω στους ανθρώπους, η παράσταση αυτή παρουσιάζεται ως μουσικό θεραπευτικό δρώμενο που ενώνει την «οργιαστική» ροκ με τους αφρικανικούς ρυθμούς και τους αραβικούς μουσικούς δρόμους. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου.

Περισσότερα από το www.greekfestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
07/05/2024

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.