4 ξεχωριστές επαναλήψεις

Ξαναπαίζονται από αυτήν την εβδομάδα. Μην τις ξαναχάσετε!

4 ξεχωριστές επαναλήψεις

Ξαναπαίζονται από αυτήν την εβδομάδα. Μην τις ξαναχάσετε!

«Domino»

4 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 1

Η βουβή χορογραφία, εμπνευσμένη από το έργο του Ιονέσκο «Παιχνίδια Σφαγής», δομείται μέσω του ιδιαίτερου αφηγηματικού κώδικα και της σκηνικής γλώσσας που αναπτύσσει η ομάδα Vasistas (Ροές).

«Οι 12 ένορκοι»

4 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 2

Η πλοκή διατηρεί αμείωτο το σασπένς, ωστόσο το ισχυρότερο ατού είναι ο εξαιρετικός θίασος ενόρκων, που κατά τη συνεδρίασή τους επιτρέπουν να φανεί το ψυχογραφήματα των προσώπων που ερμηνεύουν (Αλκμήνη).

«Εβίβα»

4 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 3

Ένα ταξίδι ζωής, για δυο συνταξιδιώτισσες στο ίδιο βαγόνι. Επίκαιρο όσο ποτέ, εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, συγκίνηση και χιούμορ και με τους θεατές και να τραγουδούν «ακόμα ένα ποτηράκι...» (Τρένο στο Ρουφ).

«Δάσος-ταμπού»

4 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 4

Έρχεται με δύναμη από Φεστιβάλ Αθηνών. Πρωταγωνιστές, ένας άντρας και μια γυναίκα που αναζητούν τη σύνδεση με την πηγή και τη γέννηση του απαγορευμένου. Την ανάγκη των ιερών και απαράβατων ορίων που προστατεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις (Θέατρο Τέχνης).

Περισσότερες πληροφορίες

Δάσος-Ταμπού

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Δύο χορευτικά ντουέτα εστιάζουν στις διάφορες εκφάνσεις της δυαδικής σχέσης μεταξύ άνδρα και γυναίκας

Εβίβα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Δύο νέες γυναίκες σ' ένα ταξίδι στο χρόνο, με χιούμορ και συγκίνηση. Απ' τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, στη δική μας ταραγμένη εποχή.

Οι 12 ένορκοι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να βγάλουν απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Domino

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Η ομάδα διερευνά το ερώτημα «τι μπορεί να συμβεί πριν από την πτώση» και δημιουργεί μια σειρά από ζωντανά ταμπλό για το παρόν που μας διαφεύγει και το αόριστο μέλλον

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.