Ο Γιώργος Νινιός συνθέτει μουσική για το «Δέκα»

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Νινιός έχει ήδη αρχίσει να συνθέτει τη μουσική για την παρουσίαση του «Δέκα» του Μ. Καραγάτση στο Αγγέλων Βήμα.

Ο Γιώργος Νινιός συνθέτει μουσική για το «Δέκα»

Η δημιουργική ομάδα του Αγγέλων Βήμα ανέθεσε στον πολύπλευρο όσο και χαμηλού προφίλ καλλιτέχνη Γιώργο Νινιό να ζωντανέψει, στις αρχές του 2016, στους χώρους της Σατωβριάνδου 36 τους ήρωες και τις ατμόσφαιρες του τελευταίου και –κατά πολλούς- πιο ώριμου και πιο προσωπικού έργου του σπουδαίου Έλληνα πεζογράφου Μ. Καραγάτση με τίτλο «Το Δέκα». Συνεργάτες του στον εικαστικό τομέα θα είναι η Ρεγγίνα Αργυράκη, τακτική καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο διεθνούς προβολής χαράκτης Γιώργος Κόκκινος. Οι υπόλοιποι συντελεστές θα ανακοινωθούν σύντομα. Ο Νινιός και το Αγγέλων Βήμα συνεργάσθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του 2014 με αφορμή την παράσταση του έργου Η μαμά μου η Κασσάνδρα» του Αύγουστου Κορτώ και, στη συνέχεια, την άνοιξη του 2015 με την πολύ επιτυχημένη «περφόρμανς μετά… μουσικής» με τίτλο «Το κατά Τσιφόρο Εθνικό μας Noir» που –λόγω της μεγάλης του επιτυχίας- παίχτηκε για χρόνο τριπλάσιο από αυτόν που είχε προγραμματισθεί και παρά λίγο να συνεχιζόταν ακόμη!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.