Το ταλέντο τρέχει από τα (ιδρωμένα) μπατζάκια τους

Αναφέρομαι σε δυο άγνωστα «παιδιά», τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και την Αθηνά Μουστάκα, τους νεότατους ηθοποιούς της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» που περιοδεύουν μες στο καλοκαίρι στους δήμους της Αττικής.  

Το ταλέντο τρέχει από τα (ιδρωμένα) μπατζάκια τους

Οι μαύρες φόρμες τους ιδρώνουν, τσαλακώνονται και σκίζονται από τον υπερβάλλοντα σκηνικό μόχθο, οι θεατές γελούν ξέφρενα με τα σκέρτσα τους ή δακρύζουν συγκινημένοι από το αναπότρεπτο τέλος του έρωτα τους, αλλά οι ίδιοι δεν χάνουν ποτέ το χαμόγελο της ευφορίας και την τρέλα του σκεπτόμενου παλιάτσου. Θαρρείς και ζούνε για αυτό το πάρε-δώσε με το κοινό, οι δυο αυτοί αξιοθαύμαστοι και αξιαγάπητοι θεατρίνοι της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα, είναι η πιο πρόσφατη «ανακάλυψή» μου. Με χρονοκαθυστέρηση –το παραδέχομαι. Το τωρινό σχόλιο για την παράσταση που συνδημιούργησαν με τον εξίσου ταλαντούχο σκηνοθέτη, ηθοποιό και …τροβαδούρο του έρωτά τους, Κώστα Γάκη, έρχεται απλώς να δικαιώσουν την ετυμηγορία τού –νεανικού κατά βάση και εφηβικού– κοινού που την έχει αγκαλιάσει με περισσό ενθουσιασμό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» είναι μια πολύ πιο ώριμη εκδοχή του παλιού καλού «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», εστιασμένη αποκλειστικά στη σαιξπηρική τραγωδία της νιότης. Παράσταση-ιδανική εισαγωγή στον Σαίξπηρ, στη ματιέρα της σκηνής και την παρενδυτική, παιγνιώδη υπερβατικότητα της υποκριτικής τέχνης. Ό,τι πρέπει για …αρχάριους θεατρόφιλους (και όχι μόνο).

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους σε ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber