Αγγελάκας, Γιαννάτου, Μαραβέγιας και Πρωτοψάλτη στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

Όχι, δεν θα δώσουν συναυλίες! Θα είναι οι μουσικοί-guest stars σε τέσσερις διαφορετικές καλοκαιρινές παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Αγγελάκας, Γιαννάτου, Μαραβέγιας και Πρωτοψάλτη στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

Όχι, δεν θα δώσουν συναυλίες! Θα είναι οι μουσικοί-guest stars σε τέσσερις διαφορετικές καλοκαιρινές παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Αγγελάκας, Γιαννάτου, Μαραβέγιας και Πρωτοψάλτη στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου - εικόνα 1

Φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιάννης Αγγελάκας δεν θα συνοδεύει τον Ψαραντώνη, όπως παλιότερα, αλλά ...τον Σοφοκλή, κάνοντας το θεατρικό του ντεμπούτο με μια αρχαία ελληνική τραγωδία. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα γράψει, απλώς, τη μουσική αλλά θα είναι παρών επί σκηνής στο πλάι της Όλιας Λαζαρίδου (Ηλέκτρα) και του Γιώργου Χριστοδούλου (Ορέστης), σε μια διαφορετική εκδοχή της “Ηλέκτρας” του Σοφοκλή που σκηνοθετεί ο νεαρός και ανερχόμενος (μετά το περσινό “Ο Έλλην Βρυκόλαξ”) Κωνσταντίνος Ντέλλας. Τίτλος της παράστασης; “Ηλέκτρα, το τελευταίο αίμα”. Με τη στοχαστική θυμοσοφία του μπίτνικ και τον θεατράλε αέρα του, ο Γιάννης Αγγελάκας φαντάζει ως ιδανικός guest-star για αυτήν τη συμπαραγωγή του φεστιβάλ και του Θεάτρου Τέχνης. (Οι ημερομηνίες της παράστασης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, θα παιχτεί πάντως στο Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”).

Ούτε η Σαβίνα Γιαννάτου θα δώσει συναυλία ή κάποιο φωνητικό ρεσιτάλ στην Πειραιώς 260, αλλά θα ενταχθεί ως μια από τους δέκα ..τυφλούς στην παράδοξη όπερα χειρονομιών και ήχων που “συνθέτουν” από κοινού η σκηνοθέτις-χορογράφος Ζωή Χατζηαντωνίου και ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός βάσει του εμβληματικού έργου-παραβολή για την οντολογική μας τυφλότητα του Βέλγου Νομπελίστα Μωρίς Μαίτερλινκ ¨Οι Τυφλοί” (1890), σε μετάφραση της Δήμητρας Κονδυλάκη. Η συμμετοχή της Γιαννάτου, με τις εγνωσμένα απροσδόκητες φωνητικές δυνατότητες, θα επιτείνει τον μεταφυσικό όσο και παιγνιώδη χαρακτήρα αυτής της πολλά υποσχόμενης παράστασης που επανδρώνεται από ένα θίασο πρωταγωνιστών: Χρηστος Στεργιογλου, Μηνάς Χατζησάββας, Γιωργος Μπινιάρης, Αννεζα Παπαδοπούλου, Υβόννη Μαλτέζου, Μαρία Κεχαγιόγλου κ.α. (12 & 13/7, Πειραιώς 260).

Συνεχίζεται και, μάλιστα, φτάνει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου η αγαστή συνεργασία Κωστή Μαραβέγια-Γιάννη Μπέζου, με τους δυο τους να συμπρωταγωνιστούν αυτή τη φορά επί σκηνής. Αν θυμάστε, ο νεαρός τραγουδοποιός τιμήθηκε πέρυσι με το 2ο Θεατρικό Βραβείο Κοινού του “α” για την έξοχη οπερετική δουλειά του στο “Φιλάργυρο” του Μολιέρου που σκηνοθέτησε ο Μπέζος, κρατώντας και τον πρώτο ρόλο, στο Εθνικό θέατρο. Αυτή τη φορά, θα τους δούμε να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να εμφανίζονται και οι δύο on stage με αφορμή τις “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη που θα ανέβουν στο αργολικό θέατρο με συμπρωταγωνιστές τους Μάκη Παπαδημητρίου, Πάνο Βλάχο, Δανάη Σκιάδη και Λαέρτη Μαλκότση σε παραγωγή του Εθνικού θεάτρου. (31/7 & 1/8, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου).

Τελετουργός του θρήνου: αυτόν το ρόλο πρόσθεσε στις “Τρωάδες” του Ευριπίδη ο Σωτήρης Χατζάκης για χάρη της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία θα βρεθεί φέτος στο αργολικό θέατρο, πλάι στην Εκάβη-Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Οι δυο γνωστές πρωταγωνίστριες του τραγουδιού και του θεάτρου θα πλαισιώνονται από τον γερό θίασο της δεύτερης αυτής παραγωγής του Εθνικού θεάτρου στη σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του για το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου: Μαρία Κίτσου, Κόρα Καρβούνη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νίκος Ψαρράς, Θέμης Πάνου, Ελένη Ρουσσινού, Γιασεμή Κηλαηδόνη κ.α. Όπως, μάλιστα, δήλωνε πρόσφατα στο “α” η Άλκηστις Πρωτοψάλτη: “αμέσως μετά τις συναυλίες και τα μουσικά ρεσιτάλ που έχω να δώσω στο εξωτερικό, θα αφοσιωθώ στις «Τρωάδες»! (3 & 4/7, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου).

Η προπώληση για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου ξεκινά τρεις εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα κάθε παράστασης από το www.greekfestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber