«Λεωφορείον ο πόθος» χθες και σήμερα

Φόβοι, πόθοι και θρύλοι στη Νέα Ορλεάνη­. Η Μαρία Κρύου μας θυμίζει με ποιους καλλιτέχνες έχει συναντηθεί το «Λεωφορείον ο πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, που ανεβαίνει στο Άνεσις από τις 14/11 σε avant premiere για τους αναγνώστες του «α», και μας συστήνει τους πρωταγωνιστές της παράστασης.

«Λεωφορείον ο πόθος» χθες και σήμερα

Φόβοι, πόθοι και θρύλοι στη Νέα Ορλεάνη­. Η Μαρία Κρύου μας θυμίζει με ποιους καλλιτέχνες έχει συναντηθεί το «Λεωφορείον ο πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, που ανεβαίνει στο Άνεσις από τις 14/11 σε avant premiere για τους αναγνώστες του «α», και μας συστήνει τους πρωταγωνιστές της παράστασης.

Flash back σε μια ταινία - θρύλος

«Λεωφορείον ο πόθος» χθες και σήμερα - εικόνα 1

Ο Μάρλον Μπράντο όχι μόνο μάγεψε το κοινό ως Στάνλεϊ Κοβάλσκι στην ταινία του Ελία Καζάν, αλλά προσέδωσε στο ρόλο ένα ζωώδη ερωτισμό που τον συνοδεύει μέχρι σήμερα.

«Λεωφορείον ο πόθος» χθες και σήμερα - εικόνα 2

Η γοητευτική Βίβιαν Λι χάρισε στιγμές υποκριτικής μέθεξης ως παθιασμένη Μπλανς Ντιμπουά στην ταινία και δικαίως τιμήθηκε με το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου.

«Λεωφορείον ο πόθος» χθες και σήμερα - εικόνα 3

Ο σκηνοθέτης Ελία Καζάν μετέφερε στον κινηματογράφο τη διασκευή του καλύτερου θεατρικού έργου του Τενεσί Ουίλιαμς το 1951. Η ταινία τιμήθηκε με 4 Όσκαρ κι άφησε εποχή.

Τα πρόσωπα - κλειδιά της παράστασης

«Λεωφορείον ο πόθος» χθες και σήμερα - εικόνα 4

Η Κατερίνα Λέχου μπορεί να παίξει με όλη την γκάμα των συναισθημάτων. Μένει να πιάσει τις λεπτές χορδές του ρόλου της υπερευαίσθητης και κάπως υπερβολικής Μπλανς Ντιμπουά, η οποια παραμένει ένας από τους πιο σύνθετους γυναικείους χαρακτήρες του θεατρικού ρεπερτορίου.

«Λεωφορείον ο πόθος» χθες και σήμερα - εικόνα 5

Ο ικανός Τάσος Ιορδανίδης αναμετριέται με το δύσκολο ρόλο του Πολωνού μετανάστη Στάνλεϊ Κοβάλσκι, ο οποίος αντιδρά στις ραδιουργίες της κουνιάδας του. Πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στον τσαμπουκά και στην τσαλακωμένη αντρική υπερηφάνεια παίζοντας το ρόλο με φυσικό ένστικτο.

«Λεωφορείον ο πόθος» χθες και σήμερα - εικόνα 6

Ο Λεβάν Τσουλάτζε καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili State Drama Theatre και για πολλούς αναμορφωτής του γεωργιανού θεάτρου έχει αναλάβει να καθοδηγήσει τους δύο ηθοποιούς και να ζωντανέψει στη σκηνή το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Ουίλιαμς.

Το «Λεωφορείον ο Πόθος» ανεβαίνει στο θέατρο Άνεσις από τις 14/11 σε avant premiere για τους αναγνώστες του «α». Πληροφορίες στο τεύχος που κυκλοφορεί στις 13/11.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεωφορείο ο πόθος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η σύγκρουση ανάμεσα στην εμβληματική ηρωίδα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, την Μπλανς Ντιμπουά, και στον σκληροτράχηλο οικονομικό μετανάστη Στάνλεϊ Κοβάλσκι κρύβει έναν απαγορευμένο κι έντονο ερωτισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber