Τι δουλειά έχουν ο Ρόμπερτ Ουίλσον και η Lady Gaga στο Θησείο;

Τέσσερα νέα βίντεο πορτρέτα του πολύπλευρου δημιουργού με πρωταγωνίστρια την διάσημη τραγουδίστρια έρχονται από τις 9/3 στη γκαλερί Bernier/Eliades.

Τι δουλειά έχουν ο Ρόμπερτ Ουίλσον και η Lady Gaga στο Θησείο;

Η Lady Gaga ποζάροντας με λευκό φόρεμα εποχής ως «Δεσποινίδα Καρολίν Ριβιέρ» από τον ομώνυμο πίνακα του Ζαν-Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ (1806), πρωταγωνιστώντας στη διάσημη εικαστική προσέγγιση για τον «Θάνατο του Μαρά» του Ζακ Λουί Νταβίντ (1793), σε μια… παραλλαγή βασισμένη στο έργο «Kεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή σε πιάτο» από τον πίνακα του Αντρέα Σολάρι, του 1507, αλλά και σε… shibari περιπτύξεις. Τα βίντεο πορτρέτα της διάσημης ποπ σταρ που γυρίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013 στο Λονδίνο και έκαναν πρεμιέρα το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς στο Μουσείο του Λούβρου ως μέρος της έκθεσης Living Rooms του Ρόμπερτ Ουίλσον παρουσιάζει από τις 9/3 η γκαλερί Bernier/Eliades στο Θησείο. «Είναι ικανή να αλλάζει χαρακτήρα με ανησυχητική ταχύτητα», δηλώνει ο Αμερικανός δημιουργός για την πρωταγωνίστριά του.

Στην έκθεση μάλιστα, πέρα από τις τελικές μεταμορφώσεις της ποπ «λαίδης» που θα προτείνουν τα έργα, θα παρουσιαστεί επίσης και το παρασκήνιο της συνεργασίας των δύο καλλιτεχνών με υλικό από τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο «Flying», όπου ο Ουίλσον υπαγορεύει κάθε κίνηση, κάθε στοιχείο του τοπίου και κάθε απόχρωση του φωτισμού. Αν είχατε σταθεί με ενδιαφέρον μπροστά στα δεκάδες βίντεο-πορτρέτα που είχε παρουσιάσει προ διετίας ο διάσημος πολυτεχνίτης (εικαστικός, χορογράφος, σκηνοθέτης και περφόμερ) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έως τις 14/5 μπορείτε να δείτε κι άλλα επεισόδια της ενασχόλησής του με το μέσο στο Θησείο (και με ελεύθερη είσοδο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber