Ο "Kowalski" είναι γεννημένος πρωταγωνιστής

Το μπαρ-έργο τέχνης στην οδό Ακαδημίας είναι (και) μία εξαιρετική επιλογή πριν ή μετά το θέατρο.

Kowalski μπαρ για μετά το θέατρο

Πιθανότατα έχεις παρακολουθήσει κάποια από τις ταινίες του πολύ επιτυχημένου franchise της "Μαδαγασκάρης", στο οποίο μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν και οι περίφημοι πιγκουίνοι, που διαθέτουν αιχμηρές προσωπικότητες και ξεχωριστά skills, έχοντας πάντοτε κάποια μυστική και επικίνδυνη αποστολή να φέρουν εις πέρας. 

Ο πιο δημοφιλής εξ' αυτών είναι εκείνος που προσφέρει το όνομά του σε ένα ξεχωριστό all day bar, που από τις αρχές του 2020 φέρνει κάτι διαφορετικό στην καρδιά της Αθήνας και την οδό Ακαδημίας. Ακόμη και ο ίδιος ο "Kowalski" -ένας ευφυής, κοσμοπολίτης, δαιμόνιος αλλά και νάρκισσος τύπος- θα το επέλεγε για στέκι του, ανά πάσα ώρα, στιγμή και περίσταση, γοητευμένος από το εκλεπτυσμένο εσωτερικό του, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και τη μοναδική ατμόσφαιρα.

Kowalski μπαρ για μετά το θέατρο 1

Kowalski μπαρ για μετά το θέατρο 6

Kowalski μπαρ για μετά το θέατρο 7

Αν δε, θεωρείσαι εκτός από φίλος της μικρής και της μεγάλης οθόνης και fan του θεάτρου, τότε πιθανότατα ήδη γνωρίζεις πως το "Kowalski" έχει διαρκώς ανοιχτή την αγκαλιά του ώστε να καλωσορίσει οποιονδήποτε πριν ή μετά την επίσκεψη στην πλησιέστερη θεατρική παράσταση, στήνοντας τη δική του, στο άκρως κομψό σύμπαν που συντίθεται από κάθε τί που υπάρχει στον αριθμό 18 της Ακαδημίας και φέρει την υπογραφή του Άλεξ Πετράκη και της καλλιτεχνικής ομάδας KlartDesign.

Kowalski μπαρ για μετά το θέατρο 3

Οι προαναφερθέντες δόμησαν ένα μπαρ-έργο τέχνης με σκαλιστές καρέκλες και δερμάτινους καναπέδες, έξοχο πάντρεμα του μετάλλου με το ξύλο, λίγη μαγεία και άγγιγμα από αλλοτινές εποχές. Μία κανονική θεατρική σκηνή δηλαδή, στην οποία όμως πρωταγωνιστεί ο επισκέπτης.

Ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο πάτωμα-σκακιέρα και ο Κωσταντίνος Κώτσος -με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο των μπαρ- θα τον υποδεχτεί, σηκώνοντας την αυλαία και δημιουργώντας ένα mood οικειότητας. Το feelgood κλίμα και η ενέργεια του μέρους συνδυαστικά με το εξαιρετικό σέρβις θα συμβάλλουν ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. 

Kowalski μπαρ για μετά το θέατρο 5

Παρότι παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο από νωρίς το πρωί με εξαιρετικής ποιότητας καφέ και έπειτα με προσεγμένα νόστιμες προτάσεις σε brunch και φαγητό, ο "Kowalski" αποκαλύπτει την πραγματική γοητεία της γκάμας του, όταν τα φώτα χαμηλώσουν. Διαλεγμένα κρασιά, κλασικά ποτά και signature cocktails -που αγαπούν πολύ το ρούμι και το ουίσκι αλλά δίχως να περιορίζονται σε αυτά- κάνουν τη διαφορά, ντυμένα με τις ψαγμένες μουσικές αλλά και τα lives και happenings που λαμβάνουν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Kowalski Bar

Ακαδημίας 18, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα