"Da Bruno"

Η φινέτσα του κλασικού.

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά © Λεωνίδας Τούμπανος

Tο πρώτo αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα –με επίσημη πιστοποίηση–, πλησιάζοντας την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας του, συνεχίζει να μιλά άπταιστα και με συνέπεια την ιταλική γλώσσα. Η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη είναι ένα κλασικό πόστο, που τιμά τα γνήσια υλικά της ιταλικής κουζίνας, μέσα από παραδοσιακές συνταγές που ανακαλύπτει σε κάθε γωνιά της. Ο ίδιος, έχοντας βαθιά γνώση της κουζίνας της Μπότας, με την υποστήριξη μιας ομάδας νέων δημιουργικών μαγείρων, φορμάρει ένα μενού, το οποίο εμπλουτίζεται τακτικά με φρέσκες προσθήκες. Βέβαια, κάποιες…vintage ρετσέτες δηλώνουν σταθερά παρούσες, όπως οι πένες "Da Bruno" με prosciutto cotto, μπέικον, ποικιλία μανιταριών και ροζέ σάλτσα, οι ταλιατέλες "funghi misti" με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών, κρέμα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα ή το αυθεντικό παραδοσιακό τιραμισού. Τα εμβόλιμα θεματικά μενού με υλικά εποχής αξίζουν την προσοχή σας, ενώ η θεαματική pasta alla ruota κλέβει τις εντυπώσεις. Ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών του ελληνικού, ιταλικού και νεοκοσμίτικου αμπελώνα, αρκετά από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. 

Ιταλικό εστιατόριο - Da Bruno - Παλαιό Φάληρο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Tip: Το "Villa Grigio 46", το διπλανό αδελφό aperitivo bar του "Da Bruno", σιγοντάρει με ενδιαφέρουσες παραλλαγές Negroni ένα καλοστημένο γευστικό σενάριο.

Ανακαλύψτε περισσότερα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα