Leading Ladies: 5+2 αξέχαστες πρωταγωνίστριες σε θέσεις εξουσίας

Συνεχίζουμε να αφιερώνουμε το Μάρτιο στις γυναίκες, αυτήν τη φορά με έξι σύγχρονες σειρές που διερευνούν τη σύνθετη σχέση μεταξύ θηλυκοτήτων και εξουσίας.

The Regime The Regime

Έλενα Βέρνχαμ ("The Regime")

Η Κέιτ Γουίνσλετ πρωταγωνιστεί ως η Καγκελάριος ενός φανταστικού ευρωπαϊκού κράτους, στη νέα σειρά του ΗΒΟ που έκανε πρεμιέρα -ίσως καθόλου τυχαία- στις 3 Μαρτίου. Η Έλενα Βέρνχαμ είναι μια σκληρή ηγετική φιγούρα και λάτρης της εξουσίας, η οποία καλείται να διαχειριστεί την κατάρρευση της κυβέρνησης της. Mε αυτόν τον ρόλο, η Γουίνσλετ προσθέτει στη φιλμογραφία της άλλη μία τηλεοπτική πρωταγωνίστρια που αδιαφορεί για το αν είναι αρεστή ή όχι, επικεντρώνεται στη δουλειά της και διακρίνεται για τον δυναμισμό της, μετά την Μερ του "Mare of Easttown" που είδαμε επίσης από το ΗΒΟ. (Vodafone TV)

Succession
Succession

Siobhan "Shiv" Roy ("Succession")

Η οικογένεια Ρόι του σαρωτικού "Succession" άφησε το στίγμα της στη σύγχρονη τηλεόραση, φέρνοντας στο προσκήνιο τέσσερις πρωταγωνιστές, ταυτόχρονα ήρωες και αντι-ήρωες. Άπληστοι, αδίστακτοι και εγωκεντρικοί, τόσο ο πατέρας Λόγκαν Ρόι όσο και τα παιδιά, Κένταλ, Ρόμαν και Σιβ, κέρδισαν με ευκολία την προσοχή του παγκόσμιου κοινού, όχι όμως τη συμπάθειά του, με την τελευταία να διεκδικεί τον τίτλο του πιο μισητού χαρακτήρα της σειράς λόγω των χειριστικών και ανισόρροπων τρόπων της. Η Siobhan "Shiv" Roy, ένας ρόλος που χάρισε στην Σάρα Σνουκ ένα βραβείο Έμμυ και μια Χρυσή Σφαίρα, είναι μια γυναίκα που ξεχώρισε αρνητικά από τον ήδη διεφθαρμένο και ανήθικο ανδρικό περίγυρό της, στον οποίο αυτές οι ιδιότητες είναι επιτρεπτές αν όχι απαιτούμενες. (Nova)

Homeland
Homeland

Kάρι Μάθισον ("Homeland")

Η Κλερ Ντέινς στον σπουδαιότερο ρόλο της καριέρας της, πρωταγωνιστεί ως Kάρι Μάθισον, επικεφαλής πράκτορας της CIA στο αμερικανικό θρίλερ-δράμα "Homeland". Ένας χαρακτήρας αμφιλεγόμενος, η Κάρι βασίζεται στο ένστικτό της και στις δικές τις, συχνά αντισυμβατικές και αμφίβολες, μεθόδους για να προσεγγίσει τα υποκείμενα που βρίσκει απέναντί της. Παλεύοντας με διπολική διαταραχή, διακρίνεται για τον συναισθηματισμό της, ο οποίος άλλοτε ευνοεί και άλλοτε σαμποτάρει τη δουλειά της, ενώ μεγάλο κομμάτι της αφήγησης αντλεί από τη δυσκολία της να διαχωρίσει την προσωπική από την επαγγελματική της ζωή – ένα σχόλιο πάνω στην μη ρεαλιστική προσδοκία που θέλει τις γυναίκες να τα "κάνουν όλα" και να τα κάνουν ολόσωστα. (Disney+)

House of Cards
house of Cards

Κλερ Άντεργουντ ("House of Cards")

Πρωταγωνιστής του "House of Cards" είναι ο Φρανκ Άντεργουντ, υποδυόμενος από τον Κέβιν Σπέισι (ο οποίος αποχώρησε από το πρότζεκτ μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος του). Ή μήπως όχι; Η σειρά θέτει ως αφετηρία την πολιτική άνοδο του Άντεργουντ μέχρι την προεδρία, μια κατάκτηση που η αφήγηση φροντίζει να αποδώσει τόσο στον ίδιο όσο και στη γυναίκα του, Κλερ, η οποία καταλήγει στην 5η σεζόν να αντικαθιστά τον σύζυγό της αναλαμβάνοντας την 47η προεδρία της Αμερικής. Η Ρόμπιν Ράιτ καταθέτει έναν χαρακτήρα-τομή στην mainstream τηλεόραση, μια γυναίκα που αγκαλιάζει τόσο την φιλοδοξία της όσο και την δολοπλοκία της ώστε να φτάσει στην κορυφή. (Netflix)

Veep
Veep

Σελίνα Μέγιερ ("Veep")

Στο κωμικό μέτωπο, η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους πρωταγωνιστεί στο "Veep" ως Σελίνα Μέγιερ, μια δικηγόρος που καταλήγει, επίσης, η 47η Πρόεδρος της Αμερικής. Η σειρά ακολουθεί την ανοδική αλλά δύσβατη πορεία της Μέγιερ προς την εξουσία, από τα πρώτα της άγαρμπα βήματα στην πολιτική, σκιαγραφώντας την ευκολία με την οποία οι γυναίκες στον χώρο αγνοούνται, υπονομεύονται ή εξευτελίζονται. Ο ρόλος χάρισε στην Ντρέιφους έξι συνεχόμενα βραβεία Έμμυ και πέντε Χρυσές Σφαίρες καλύτερης ηθοποιού. (Vodafone TV)

Killing Eve
Killing Eve

Ιβ Πολάστρι και Βιλανέλ ("Killing Eve")

Μια αποφασιστική πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών και μια ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος, σε ένα ατελείωτο -και ερωτικά φορτισμένο- κυνηγητό. Η Ιβ Πολάστρι της Σάντρα ‘Ο και η Βιλανέλ της Τζόντι Κόμερ είναι οι εθιστικές πρωταγωνίστριες του πολυβραβευμένου "Killing Eve" της Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ, δυο χαρακτήρες αντίθετης ιδιοσυγκρασίας αλλά εξίσου αφοσιωμένες η κάθε μία στον σκοπό της, οι οποίες ενδίδουν στην μεταξύ τους έλξη. Ένα εξ ολοκλήρου γυναικείο πρότζεκτ, με την επίσης εξαιρετική Φιόνα Σο στον ρόλο της επικεφαλής της ΜΙ6. (Vodafone TV, ERTFLIX)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.