Ο Γιώργος Ζώης αναπτύσσει την πρώτη σειρά του στο Series Mania

Το κορυφαίο γαλλικό φεστιβάλ επέλεξε την παραγωγή του ταλαντούχου Έλληνα σκηνοθέτη για το πρόγραμμα «Series Makers».

Play σειρά αφίσα crop

Μια νέα καλλιτεχνική πρόκληση περιμένει τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη, καθώς η πρώτη τηλεοπτική δουλειά του με τίτλο "Play" επιλέχθηκε για συμμετοχή στο εκλεκτικό τμήμα "Series Makers" του κορυφαίου γαλλικού φεστιβάλ Series Mania.

Ο Ζώης είναι ένας από τους μόλις 10 δημιουργούς που συμμετέχουν στις δράσεις του "Series Mania", το οποίο ακολουθεί μια αυστηρή διαδικασία επιλογής των μελών του ετησίως. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μαζί με τον Έλληνα σκηνοθέτη, στη Λιλ πρόκειται να παρουσιάσουν επίσης τις ιδέες τους ονόματα όπως ο οσκαρικός Κέβιν ΜακΝτόναλντ ("Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας"), η υποψήφια για Όσκαρ Κάουθερ Μπεν Χανία ("Τέσσερις Κόρες") και ο διακεκριμένος Φινλανδός σεναριογράφος Μίκο Μιλιχάχτι ("Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι").

Η υπόθεση του "Play", το οποίο βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης, περιστρέφεται γύρω από ένα μοναχικό σινεφίλ που γίνεται μέλος μιας μυστηριώδους ομάδας αγνώστων, η οποία αναπαριστά σκηνές από ταινίες στην πραγματική ζωή. Μεταξύ των συνεργατών του Ζώη βρίσκονται στο σενάριο οι Ελιζαμπέτα Ηλία-Γεωργιάδου, Νικόλας Κούλογλου και Γιώργος Ζαφειρόπολος. Την παραγωγή της σειράς πραγματοποιεί η έμπειρη εταιρία Foss Productions, η οποία έχει παραδώσει μια σειρά από επιτυχημένες σειρές όπως τα "Μαέστρο" (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) και "Milky Way" (Βασίλης Κεκάτος), με το τελευταίο να συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Series Mania.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα Encounters του 74ου Φεστιβάλ Βερολίνου, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζώη με τίτλο "Arcadia". Ένα στοιχειωτικά υποβλητικό και συναισθηματικά υπαινικτικό φιλμ για το οποίο, όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά στην ανταπόκριση του "α", είναι αδύνατο να μιλήσεις χωρίς σπόιλερς. Πρωταγωνιστές, πάντως, είναι οι Αγγελική Παπούλια και Βαγγέλης Μουρίκης, οι χαρακτήρες των οποίων μπλέκονται σε μια αιματηρή υπόθεση μυστηρίου.

Play σειρά αφίσα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.