10 συναρπαστικές ταινίες που μπορείτε να δείτε στο Amazon Prime Video

Επιλέξαμε και σας προτείνουμε 10 αγαπημένες must-see ταινίες μέσα από την streaming πλατφόρμα της Amazon.

Fight Club


Το Prime Video, η streaming υπηρεσία της Amazon, έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα το 2016, αλλά μόλις τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος, με την original σειρά "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης" και την τεράστια καμπάνια που την συνόδευσε, άρχισε να συζητιέται πιο έντονα και να αποκτά περισσότερους συνδρομητές στη χώρα μας.

Με τον "πόλεμο του streaming" καλά να κρατεί και έχοντας απέναντί της αντίστοιχες streaming πλατφόρμες όπως Netflix, Disney+, HBO Max και Apple TV+, αξίζει να γραφτείς συνδρομητής στο Prime Video; Δεν θα σας πούμε τι θα κάνετε αλλά καθίσαμε, επιλέξαμε και σας προτείνουμε 10 ταινίες μέσα από τον ελληνικό κατάλογο του Prime Video.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία
"Τα Σαγόνια του Καρχαρία"

Τα Σαγόνια του Καρχαρία (1975)


Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που άλλαξε ολόκληρη τη βιομηχανία του κινηματογράφου, μαζί με τον "Πόλεμο των Άστρων" που ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα. Τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και οι δύο, όρισαν τι είναι το blockbuster και γέννησαν νέες γενιές κινηματογραφόφιλων. Ένας δολοφόνος καρχαρίας εμφανίζεται από το πουθενά και τρομοκρατεί κατοίκους και λουόμενους σε μία παραλιακή πόλη της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. Ο δήμαρχος αρνείται να κλείσει την παραλία, φοβούμενος ότι θα πληγεί η οικονομία της πόλης. Με τη σειρά της, μία ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων θα κληθεί να εντοπίσει και να εξουδετερώσει τον καρχαρία. Το αριστουργηματικό μουσικό score της ταινίας από τον Τζον Γουίλιαμς συνεχίζει να μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Επιστροφή στο Μέλλον
"Επιστροφή στο Μέλλον"

Επιστροφή στο Μέλλον (1985)


Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει και δεν έχει αγαπήσει την ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις; Συνδυάζει την κωμωδία, το teen δράμα και την επιστημονική φαντασία, μία ταινία-σύμβολο των 80s -από τις σπουδαιότερες δεκαετίες στην ιστορία του κινηματογράφου- και της ποπ κουλτούρας. Στην "Επιστροφή στο Μέλλον" έλαμψε το αστέρι του νεαρού τότε πρωταγωνιστή Μάικλ Τζ. Φοξ αλλά και η μορφή του Κρίστοφερ Λόιντ που υποδύθηκε τον καθηγητή Ντοκ Έμετ Μπράουν. Βρισκόμαστε στο 1985, μέσα στην "φτιαγμένη" ΝτεΛόριαν του καθηγητή, ο Μάρτι ΜακΦλάι (Μάικλ Τζ. Φοξ) θα κάνει ένα ταξίδι πίσω στο 1995. Εκεί, μέσα άλλα γεγονότα, θα συναντήσει και τους τότε νεαρούς του γονείς. Μπορεί να αλλάξει τη αλληλουχία των γεγονότων και την ίδια την ιστορία; Στο Prime Video βρίσκουμε και τις δύο εξίσου απολαυστικές συνέχειες της "Επιστροφής στο Μέλλον".

Το Ακρωτήρι του Φόβου
"Το Ακρωτήρι του Φόβου"

Το Ακρωτήρι του Φόβου (1991)


Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του, με ένα φοβερό καστ συμπρωταγωνιστών, Νικ Νόλτε, Τζέσικα Λανγκ και την επιτομή των 90s, Τζούλιετ Λιούις. Σε σκηνοθεσία του μεγάλου Μάρτιν Σκορσέζε, που συνεργάζεται για πολλοστή φορά με τον Ντε Νίρο, φτιάχνει ένα φιλμ που πραγματικά σε "πνίγει". Ο καταδικασθείς Μαξ Κάντι (Ντε Νίρο) αποφυλακίζεται μετά από δεκατέσσερα χρόνια και ο στόχος του είναι ένας: ο διάσημος δικηγόρος (Νικ Νόλτε). Ο Μαξ Κάντι θεωρεί ότι ο δικηγόρος δεν τον υπερασπίστηκε σωστά σε παλαιότερη υπόθεση βιασμού, η αιτία που οδηγήθηκε στη φυλακή. Θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση από τον δικηγόρο, κυνηγώντας αυτόν και την οικογένειά του στην υγρή Φλόριντα. Κάπως έτσι, ξεκινάνε τα μαρτύρια της οικογένειας και ένα παιχνίδι γάτας ποντικιού.

Το Παιχνίδι
"Το Παιχνίδι"

Το Παιχνίδι (1997)


Δύο χρόνια μετά το "Seven”, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ -ένας από τους πιο "αλάνθαστους" δημιουργούς του Χόλιγουντ- μας παραδίδει άλλο ένα ψυχολογικό θρίλερ που μας "καταπίνει". Πιο εγκεφαλικό, εξίσου αγωνιώδες, με έναν Μάικλ Ντάγκλας στα 90s ντουζένια του και τον Σον Πεν σε έναν ακόμα φοβερό ρόλο· όλα τα κομμάτια του παζλ βρίσκονται εδώ για να τα ενώσεις. Ο Νίκολας Βαν Όρτον (Μάικλ Ντάγκλας), ένας επιτυχημένος τραπεζίτης από το Σαν Φρανσίσκο, γιορτάζει τα 48α του γενέθλια, μαζί με τον αδερφό του (Σον Πεν). Ο δεύτερος του κάνει για δώρο τη συμμετοχή σε ένα παράξενο παιχνίδι χωρίς κανόνες, γεμάτο ανατροπές και κινδύνους. Είναι τόσο αθώο το παιχνίδι;

Fight Club
"Fight Club"

Fight Club (1999)


Η δεκαετία του ’90, μας αποχαιρέτησε με αυτό το προφητικό και αμφιλεγόμενο αριστούργημα (σε κάποιους δεν άρεσε καθόλου, ίσως το φοβήθηκαν…), μία κινηματογραφική "γροθιά στο στομάχι" και η δεύτερη ταινία του Ντείβιντ Φίντσερ σε αυτό το αφιέρωμα. Από τις καλύτερες ερμηνευτικές στιγμές των πρωταγωνιστών, Μπραντ Πιτ, Έντουαρντ Νόρτον και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, η τρέλα του καταναλωτισμού και του καπιταλισμού, περνάει μπροστά από τα μάτια μας και μας διαλύει. Υπάρχει άλλος δρόμος; Ο Έντουαρντ Νόρτον, ο αφηγητής, στελεχάκι εταιρείας, πάσχει από αϋπνία και σιχαίνεται τη δουλειά του. Μέχρι που γνωρίζει τον Τάιλερ Ντέρντεν (Μπραντ Πιτ) και αρχίζει να παίρνει μέρος στο "Fight Club”, στους underground αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια. Η δουλειά δεν μένει μόνο στους αγώνες…

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι
"Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι"

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (1998)


Πέρασαν 24 χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το cult αριστούργημα του Τζόελ Κοέν, μία μαύρη κωμωδία που θα μπορούσε σήμερα να χαρακτηριστεί και ως "μοντέρνα κλασική". Ο Τζέφρι "Μάγκας" Λεμπόφσκι (ο Τζεφ Μπρίτζες σε έναν από τους ρόλους της καριέρας του), είναι ένας νωχελικός τύπος από το Λος Άντζελες, σχεδόν μπατίρης αλλά όχι εντελώς μπατίρης για να μην μπορεί κάθε μέρα να πίνει κοκτέιλ White Russian και να παίζει μπόουλινγκ με τα φιλαράκια του. Μέσα από διάφορες ατυχείς -και ξεκαρδιστικές για εμάς- συγκυρίες, κάποιοι κακοποιοί τον περνάνε για έναν εκατομμυριούχο με το ίδιο όνομα και από εκεί ξεκινάνε οι μπελάδες για τον "Μάγκα".

Event Horizon
"Event Horizon"

Event Horizon (1997)


Αγαπημένη αλλά άκρως υποτιμημένη sci-fi ταινία τρόμου που απέτυχε παταγωδώς στο box office αλλά με τα χρόνια άρχισε να αναγνωρίζεται η αξία και επιρροή της. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Πολ Γ. Σ. Άντερσον, με ένα καταπληκτικό καστ πρωταγωνιστών, Σαμ Νιλ, Λώρενς Φίσμπερν, Τζέισον Άιζακς (πολύ πριν τον Χάρι Πότερ), Τζόελι Ρίτσαρντσον, έστησε ένα κλειστοφοβικό φιλμ, γεμάτο αγωνία, τρόμο και εντυπωσιακά ειδικά εφέ. Βρισκόμαστε στο 2047 (σήμερα, δεν το λες και τόσο μακρινό) και μία ομάδα αστροναυτών στέλνεται να ερευνήσει ένα σκάφος που είχε χαθεί σε μία μαύρη τρύπα και μετά από καιρό εμφανίζεται ξανά. Τι είχε συμβεί; Πού βρίσκεται το πλήρωμα; Τι θα αντικρίσουν μέσα στο εγκαταλελειμμένο σκάφος;

Η Πιο Σκοτεινή Ώρα
"Η Πιο Σκοτεινή Ώρα "

Η Πιο Σκοτεινή Ώρα (2017)


Ένας εξαιρετικός όσο και αγνώριστος Γκάρι Όλντμαν στο ρόλο του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ρόλος που του έφερε και το βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 2018. "Η Πιο Σκοτεινή Ώρα" είναι ένα στιβαρό ιστορικό δράμα του Τζο Ράιτ, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Έτος 1940. Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο Βρετανός πολιτικός και στρατιωτικός, βρίσκεται μόλις λίγες βδομάδες στη θέση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει μία μεγάλη αποστολή: να σώσει περισσότερους από 300 χιλιάδες στρατιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι και στις παραλίες της Δουνκέρκης στη Γαλλία, με τις δυνάμεις του Χίτλερ να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά. Το βάρος και το κόστος των αποφάσεων πέφτει πάνω του.

Διαβάστε Επίσης

Το Μεγάλο Σορτάρισμα
Το Μεγάλο Σορτάρισμα

Το Μεγάλο Σορτάρισμα (2015)


Αν θέλει το Χόλιγουντ, μπορεί να "παίξει" και στο γήπεδο της πολιτικής, της οικονομίας και όσων στρεβλών συμβαίνουν εκεί. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία τεσσάρων μικροεπενδυτών που έβλεπαν, το 2007-2008, τη φούσκα της αμερικανικής κτηματαγοράς να σκάει και την οικονομία να καταρρέει, με την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ να αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Ψάχνοντας το θέμα βαθύτερα, οι τέσσερις outsiders αντιλαμβάνονται πόσο διεφθαρμένο και προβληματικό είναι το οικονομικό και τραπεζικό σύστημα. Πώς θα αντιδράσουν μπροστά στις αποκαλύψεις; Το καστ των πρωταγωνιστών, απλά αχτύπητο, Μπραντ Πιτ, Στιβ Καρέλ, Κρίστιαν Μπέιλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, μαζί με cameo ρόλους από την Μάργκοτ Ρόμπι, Άντονι Μπουρντέν, Σελένα Γκόμεζ, σε ένα πολιτικοοικονομικό δράμα του Άνταμ ΜακΚέι.

Διαβάστε Επίσης

Get Out
Τρέξε!

Τρέξε! (2017)


Θα την βρείτε και με τους τίτλους "Get Out"/"Βγες έξω", αν και στο σινεμά είχε κυκλοφορήσει ως "Τρέξε!". Μικρή λεπτομέρεια μπροστά σε μία ταινία που ήρθε να χαράξει μία νέα εποχή στο σινεμά τρόμου. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά φαίνεται πως ο δημιουργός της, Τζόρνταν Πιλ, προερχόμενος από την κωμωδία, έχει βρει τη μαγιά (ακολούθησαν οι εξίσου αυθεντικές ταινίες "Εμείς" και η φετινή "Ούτε Καν"). Μέσα από τον τρόμο, τη σάτιρα και την αλληγορία, ο Τζόρνταν Πιλ μιλάει για το σήμερα και το φυλετικό ζήτημα. Ένας νεαρός Αφροαμερικανός φωτογράφος (Ντάνιελ Καλούγια) επισκέπτεται τους γονείς της λευκής του κοπέλας (Άλισον Ουίλιαμς) σε μία ακριβή εξοχική κατοικία στα προάστια της Νέας Υόρκης. Όλο το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύρο, οι επισκέπτες -πλην του νεαρού Κρις- είναι λευκοί, δεν θα αργήσει να νιώσει κάτι νοσηρό και απειλητικό στην ατμόσφαιρα.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.