Netflix: Οι 6 πιο γευστικές σειρές μαγειρικής και φαγητού

Επιλέγουμε και σας προτείνουμε 6 σειρές μαγειρικής και φαγητού που μπορείτε να δείτε στο Netflix.

Σχολή Σοκολάτας

Εκατομμύρια τηλεθεατές στήνονται κάθε μέρα μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να δουν την αγαπημένη τους σειρά φαγητού ή το νέο ριάλιτι μαγειρικής. Οι μεγάλες streaming πλατφόρμες δεν θα μπορούσαν να μείνουν πίσω, αντιθέτως  έχουν την ευελιξία να παρουσιάζοντας ξεχωριστές εκπομπές μαγειρικής και φαγητού, ακόμα και για τα πιο εξειδικευμένα θέματα και κοινό, περνώντας την εμπειρία θέασης στο επόμενο επίπεδο.

Στο Netflix μπορούμε να απολαύσουμε δεκάδες εκπομπές, ριάλιτι και ντοκιμαντέρ για το φαγητό. Επιλέξαμε 6 από αυτές και τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα για ένα γευστικό binge-watching!

Έδεσε το Γλυκό!

Έδεσε το Γλυκό!

Έδεσε το Γλυκό! (2018-2021, 6 σεζόν)


Από τα πιο γνωστά ριάλιτι μαγειρικής του Netflix, υποψήφιο για βραβεία Emmy, με πρωταγωνιστές ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες που προσπαθούν να φτιάξουν μοναδικές παρασκευές, κέικ, τούρτες και γλυκά έργα τέχνης. Κάποιες φορές με εντυπωσιακά αποτελέσματα, άλλες στα όρια της καταστροφής. Οι τρεις διαγωνιζόμενοι, βάζουν τα δυνατά τους απέναντι στον χρόνο και τους κριτές, την κωμικό  Νικόλ Μπάιερ και τον γνωστό ζαχαροπλάστη και σοκολατοποιό, Ζακ Τόρες. Στο τέλος, ένας από αυτούς φεύγει με ένα χρηματικό έπαθλο, σε ένα συναρπαστικό -καμιά φορά και χαοτικό- ριάλιτι μαγειρικής.

Η σειρά "Έδεσε το Γλυκό!" ("Nailed It!") έχει και γαλλική, γερμανική, ισπανική και μεξικανική version, μπορείτε να τις απολαύσετε όλες στο Netflix. 

Σχολή Σοκολάτας

Σχολή Σοκολάτας

Σχολή Σοκολάτας (2021, 1 σεζόν)


Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα;  Η "Σχολή Σοκολάτας", όπως εύλογα καταλαβαίνουμε από τον τίτλο της, είναι ένα διαγωνιστικό show (ευτυχώς, λείπουν τα στοιχεία ριάλιτι), με οκτώ κορυφαίους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και σοκολατοποιούς να αναμετρώνται μέχρι τον τελικό νικητή. Με δάσκαλό τους, τον διάσημο σοκολατοποιό Αμορί Γκισόν, γνωστό παγκοσμίως  για τη δημιουργία εντυπωσιακών εκθεμάτων σοκολάτας, οι οκτώ "masters" ανεβάζουν το "παιχνίδι της σοκολάτας" σε άλλο επίπεδο. Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να δημιουργήσουν με βάση τη σοκολάτα, πραγματικά έργα τέχνης, βρώσιμες ψευδαισθήσεις, που πρέπει να γευτείς γρήγορα, πριν λιώσουν… Ο τελικός νικητής θα κερδίσει κάτι το πραγματικά μοναδικό και μία νέα προοπτική για την καριέρα του.

Chef Show

Chef Show (2019-2020, 2 σεζόν)


Πόσοι από εσάς έχετε δει την ταινία "Chef" του 2014 με πρωταγωνιστή-σκηνοθέτη τον Τζον Φαβρό; Παραμένει μία από τις αγαπημένες μου ταινίες με θέμα το φαγητό, με τον Φαβρό -τον βρίσκουμε πίσω από ταινίες και σειρές όπως "Elf", "Iron Man", "Avengers" και "Mandalorian"- στο ρόλο ενός σεφ που χάνει τη δουλειά του, μετά από μία κακή κριτική, και αποφασίζει να ρισκάρει, ανοίγοντας το δικό του food truck. Με αφορμή την υπέροχη αυτή ταινία, ο Τζον Φαβρό μπαίνει ξανά στην κουζίνα -σαν ερασιτέχνης μάγειρας που είναι- και συναντά τον βραβευμένο σεφ Ρόι Τσόι, σε μία σειρά μαγειρικής γεμάτη ανθρωπιά, ξεχωριστές γεύσεις, παράδοση και εκλεκτικούς καλεσμένους, από την Γκουίνεθ Πάλτροου μέχρι το καστ των "Avengers". 

Άσχημο, Αλλά Πεντανόστιμο

Άσχημο, Αλλά Πεντανόστιμο

Άσχημο, Αλλά Πεντανόστιμο (2018-2020, 2 σεζόν)


Ο Ντέιβιντ Τσανγκ είναι ένας από τους πιο διάσημους σεφ των ΗΠΑ, δημιουργός των βραβευμένων, με αστέρια Michelin, εστιατορίων Momofuku, επιχειρηματίας και παρουσιαστής. Στη σειρά "Άσχημο, Αλλά Πεντανόστιμο" ("Ugly Delicious"), τίτλος που παραπέμπει σε φαγητά που μπορεί να μην φαίνονται τόσο όμορφα στο Instagram αλλά είναι πεντανόστιμα, αυτό δηλαδή που μετράει περισσότερο, ασχολείται σε κάθε επεισόδιο με ένα συγκεκριμένο πιάτο ή φαγητό (πίτσα, τάκος, BBQ, τηγανητό κοτόπουλο, μπριζόλα κ.α.): μαθαίνουμε την ιστορία του και την επίδρασή του στην κοινωνία, ταξιδεύουμε με τον παρουσιαστή, παιδί μεταναστών από την Κορέα, σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ και πέραν αυτής. Αν νομίζετε ότι στις σύγχρονες σειρές μαγειρικής, επικρατούν οι φωνακλάδες σεφ και οι χαοτικές κουζίνες, πάρτε μαθήματα από τον Ντέιβιντ Τσανγκ: ζεστός, αισιόδοξος, αγαπάει αυτό που κάνει και ανεπιτήδευτος. Βγαίνουμε έξω από την κουζίνα και συναντάμε τις ιστορίες και τους ανθρώπους που μαγειρεύουν για εμάς. 

Street Food: Ασία

Street Food: Ασία

Street Food: Ασία (2019, 1 σεζόν)


Το street food, το πρόχειρο και γρήγορο φαγητό που βρίσκουμε σε καντίνες, οικογενειακούς πάγκους και μικρά μαγαζιά της γειτονιάς, είναι αναλλοίωτο κομμάτι του πολιτισμού μας και η καλύτερη αφορμή για επικοινωνία. Κουβαλάει μνήμες και γεύσεις του παρελθόντος, αλλά πάντα ξέρει να εξελίσσεται, να καινοτομεί και να "μιλάει" στο σήμερα. Στη σειρά "Street Food: Ασία", ταξιδεύουμε από την Οσάκα της Ιαπωνίας μέχρι το Δελχί της Ινδίας και την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, και εξερευνούμε την πλούσια κουλτούρα του φαγητού του δρόμου σε αυτές τις πολύ ζωντανές μεγαλουπόλεις της Ανατολής. Ομελέτες με καβούρι, νουντλς και εμπνευσμένες σούπες, καυτερό chole bhature, πουτίγκα τόφου, γεύσεις και χρώματα που μόνο στην Ασία μπορείς να βρεις. 

Μην παραλείψετε να δείτε και τη σειρά "Street Food: Λατινική Αμερική", ένα εξίσου συναρπαστικό ταξίδι στις λατινοαμερικάνικες γεύσεις του δρόμου. 

Τα Χρονικά των Τάκος

Τα Χρονικά των Τάκος

Τα Χρονικά των Τάκος (2019-2020, 2 σεζόν)


Τα θρυλικά τάκος, το αγαπημένο πρόχειρο φαγητό των Μεξικανών, έχουν βρει τη δική τους ξεχωριστή θέση ακόμα και σε high end εστιατόρια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχουν κατακτήσει τον κόσμο με τη γεύση και παραλλαγές τους. Καλά τα ακριβά εστιατόρια, τα τάκος, όμως, αν βρεθείς και στο Μεξικό, τα απολαμβάνεις καλύτερα σε ένα μικρό παραδοσιακό μαγαζί, κάποια καντίνα ή καροτσάκι πλανόδιου πωλητή. Είναι το αυθεντικό δημοκρατικό street food του Μεξικού: όλοι είναι ίσοι μπροστά στα τάκος. Στα "Χρονικά των Τάκος" ταξιδεύουμε στο Μεξικό και εξερευνούμε την ιστορία τους, τις γευστικές παραλλαγές τους (όπως το αλ παστόρ με χοιρινό και ρίζες από τη Μικρά Ασία) και κυρίως τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν καθημερινά με μόχθο και αγάπη. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.