Αν σας έλειψαν τα Όσκαρ, η ΕΡΤ2 και το Ertflix δίνουν τη λύση με μια λίστα από εξαιρετικές ταινίες

Από τον σπαρακτικό «Ψυχρό Πόλεμο» (σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση) μέχρι τον λανθιμικό «Αστακό», αυτές είναι οι βραβευμένες ή υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες που θα δούμε στην ΕΡΤ2 και στο Ertflix όλο τον Φεβρουάριο.

Αν σας έλειψαν τα Όσκαρ, η ΕΡΤ2 και το Ertflix δίνουν τη λύση με μια λίστα από εξαιρετικές ταινίες

Τέτοιες ημέρες σε κανονικές συνθήκες οι λάτρεις του σινεμά θα βρίσκονταν ήδη σε «οσκαρική» τροχιά περιμένοντας την απονομή των χρυσών αγαλματιδίων. Το να ανατρέχεις στις καλύτερες ταινίες της τελευταίας χρονιάς συζητώντας, διαφωνώντας και προσπαθώντας να προβλέψεις τους νικητές των Όσκαρ είναι το πιο απολαυστικό σπορ των σινεφίλ, όμως φέτος, δεδομένων των συνθηκών, αυτό αναβάλλεται για λίγο μιας και η τελετή απονομής των Όσκαρ έχει πάρει παράταση για τον ερχόμενο Απρίλιο. Μέχρι τότε, μια γερή δόση από Όσκαρ μας φέρνει η ΕΡΤ2 και η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα Ertflix, που γεμίζουν το πρόγραμμά τους για όλο τον Φεβρουάριο με ταινίες που βραβεύτηκαν με Όσκαρ ή ήταν υποψήφιες για το χρυσό αγαλματίδιο.

Οι ταινίες που θα δούμε τον Φεβρουάριο στην ΕΡΤ2 και στο ERTFLIX

Αν σας έλειψαν τα Όσκαρ, η ΕΡΤ2 και το Ertflix δίνουν τη λύση με μια λίστα από εξαιρετικές ταινίες - εικόνα 1
«Εγώ, η Τόνια»

«Εγώ, η Τόνια» (Κρεγκ Γκιλέσπι, 2017), Τρίτη 2/2, 22:00
Μαύρη κωμωδία με στοιχεία θρίλερ, που υπενθυμίζει ότι το ζήτημα της παρενόχλησης στον χώρο του αθλητισμού δεν είναι καινούργιο. Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την Άλισον Τζάνεϊ και ακόμα δύο υποψηφιότητες.

«Στην Αγκαλιά του Φιδιού» (Σίρο Γκέρα, 2015), Τετάρτη 3/2, 22:00
Κολομβιανή περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στην αθόρυβη καταπάτηση των ηθών και τη βίαιη εξαφάνιση των πολιτισμών του Αμαζονίου από τον δυτικό «πολιτισμό». Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

«The Hurt Locker» (Κάθριν Μπίγκελοου, 2008), Παρασκευή 5/2, 23:00
Η συναρπαστικά σκηνοθετημένη καθημερινότητα, μέσα κι έξω από το «πεδίο της μάχης», μιας ομάδας εξουδετέρωσης βομβών του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, που προτάθηκε για εννέα και κέρδισε έξι Όσκαρ, ανάμεσά τους κι αυτά καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου.

«Truman Capote» (Μπένετ Μίλερ, 2005) Τρίτη 9/2, 22:00
Βιογραφικό δράμα που αφηγείται τη ζωή του Τρούμαν Καπότε την περίοδο που έγραψε το βιβλίο του «Εν Ψυχρώ» (In Cold Blood). Όσκαρ Α΄ αντρικού ρόλου για τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και συνολικά πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Αν σας έλειψαν τα Όσκαρ, η ΕΡΤ2 και το Ertflix δίνουν τη λύση με μια λίστα από εξαιρετικές ταινίες - εικόνα 2
«Ο Αστακός»

«Ο Αστακός» (Γιώργος Λάνθιμος, 2015), Τετάρτη 10/2, 22:00
Μια πρωτότυπη, σουρεαλιστική και αντισυμβατικά ρομαντική κινηματογραφική ματιά πάνω στον κοινωνικό κομφορμισμό και τις συμπεριφορές που επιβάλλει στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις, που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

«Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα» (Κένεθ Λόνεργκαν, 2016), Πέμπτη 11/2, 22:00
Δράμα πάνω στην απώλεια, στο πένθος και στα τραύματα του παρελθόντος που προτάθηκε σε έξι βασικές οσκαρικές κατηγορίες και κέρδισε δύο Όσκαρ (α΄ αντρικού ρόλου για τον Κέισι Άφλεκ και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου).

«Ο Μισισιπής Καίγεται» (Άλαν Πάρκερ, 1988), Παρασκευή 12/2, 23:00
Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας και επτά ακόμα υποψηφιότητες για Όσκαρ για ένα πολιτικό θρίλερ κατά του ρατσισμού που καταγράφει τα τραγικά γεγονότα μιας ταραχώδους εποχής τα οποία οδήγησαν στον θάνατο τρεις νέους ακτιβιστές στον Αμερικανικό Νότο το 1964.

«Ο Λαβύρινθος του Πάνα» (Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, 2006), Δευτέρα 15/2, 22:00
Ένα παιχνίδι εναλλαγής ανάμεσα στη μαγευτική φαντασία ενός μικρού κοριτσιού και τη σκληρή πραγματικότητα της Ισπανίας του Φράνκο που απέσπασε τρία Όσκαρ (φωτογραφίας, σχεδιασμού παραγωγής και μακιγιάζ) και τρεις ακόμα υποψηφιότητες.

Αν σας έλειψαν τα Όσκαρ, η ΕΡΤ2 και το Ertflix δίνουν τη λύση με μια λίστα από εξαιρετικές ταινίες - εικόνα 3
«Μια Φανταστική Γυναίκα»

«Μια Φανταστική Γυναίκα» (Σεμπάστιαν Λέλιο, 2017), Πέμπτη 18/2, 22:00
Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για ένα χιλιανό πορτρέτο μιας τρανσέξουαλ που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κοινωνική προκατάληψη αναζητώντας την ταυτότητά της.

«Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (Άντριου Ντομινίκ, 2007), Παρασκευή 19/2, 23:00
Η ιδιωτική ζωή και τα δημόσια κατορθώματα του πλέον διαβόητου Αμερικανού παράνομου σε ένα τελετουργικών ρυθμών γουέστερν που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου (Κέισι Άφλεκ) και καλύτερης φωτογραφίας.

«Ψυχρός Πόλεμος» (Πάβελ Παβλικόφσκι, 2018), Τετάρτη 24/2, 22:00
Υποψήφια για τρία Όσκαρ (ξενόγλωσσης ταινίας, σκηνοθεσίας, φωτογραφίας) σπαρακτική ιστορία αγάπης που διατρέχει τη σύγχρονη Ιστορία της Πολωνίας. Προβάλλεται σε α’ τηλεοπτική μετάδοση.

«Θέλμα και Λουίζ» (Ρίντλεϊ Σκοτ, 1991), Πέμπτη 25/2, 22:00
Ένα σύντομο ταξίδι-απόδραση δύο φιλενάδων από την καθημερινότητα μετατρέπεται σε μια δυνατή προσωπική οδύσσεια που κερδίζει Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και πέντε ακόμα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων α΄και β΄γυναικείου ρόλου για τις Τζίνα Ντέιβις και Σούζαν Σάραντον.

«Monster» (Πάτι Τζένκινς, 2003), Παρασκευή 26/2, 23:00
Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου για την αγνώριστη Σαρλίζ Θερόν που ενσαρκώνει την αληθινή ιστορία της πόρνης Αϊλίν Γουόρνος, που καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία τουλάχιστον έξι ανδρών, τους οποίους σκότωσε για να ληστέψει και να συντηρήσει τη νεαρή φίλη της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.