athinorama

New Wave Σουβλάκι

Το εθνικό μας pop food σε νέα εποχή

Ντερλικατέσεν

Ντερλικατέσεν Σουβλατζίδικο

Σουβλοεπαναστάτες με αιτία

Το πιο χιουμοριστικό, μεταμοντέρνο, πρωτοποριακό σουβλατζίδικο, που άνοιξε το δρόμο για την άνοιξη του σουβλακιού.

Νομίζουμε ότι και μόνο το όνομα αρκεί για να δείξει το τι μπορεί να σημαίνει ο χαρακτηρισμός «το πιο τρελό σουβλατζίδικο της Ελλάδας». Τάραξε τα νερά του αγαπημένου «γαλανόλευκου» street food όταν άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2003 το πρώτο «Ντερλικατέσεν» στη Θεσσαλονίκη. Τότε κηρύχθηκε η επανάσταση του σύγχρονου σουβλακιού. Αναβάθμισε την ουσία του εδέσματος φτιάχνοντας το κλασικό καλαμάκι όχι απλώς από χοιρινό επίλεκτης φάρμας, αλλά περνώντας με το χέρι ένα-ένα τα κομματάκια του κρέατος, που καθένα προέρχεται από διαφορετικό κομμάτι του ζώου, έτσι ώστε να εξασφαλίζονται και τρυφεράδα, και νοστιμιά. Ανανέωσε το σουβλάκι, αναδεικνύοντάς το σε απόλυτο concept, με διαβολεμένο χιούμορ. Πρωτοχρησιμοποίησε την τορτίγια αντί πίτας, με δύο καλαμάκια, και το ονόμασε «δικάβαλο». Δημιούργησε το πρωτοποριακό «σουβλούρι» (σουβλάκι με κουλούρι Θεσσαλονίκης). Και το καρντάσικο χιούμορ δεν σταμάτησε εδώ, καθώς το μαγαζί διακοσμήθηκε με πινακίδες ζωγραφισμένες στο χέρι με ανεπανάληπτες ατάκες του τύπου «ενώπιόν της είναι όλοι ίσοι!» (στην τουαλέτα). Η επανάσταση του σουβλακιού συνεχίζεται…

TIP: Grand σουξέ το ελαφρά πικάντικο κεμπάπ από βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης. Δεν το βρίσκεις αλλού.

Ντερλικατέσεν Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι , τηλ. 2103630284

Αφετηρία:
Προορισμός: