athinorama

New Wave Σουβλάκι

Το εθνικό μας pop food σε νέα εποχή

Souvlaki Bar

Souvlaki Bar Σουβλατζίδικο

Το σουβλάκι σε σφηνάκι

Στον πεζόδρομο της Αδριανού, το bar μεταφράζεται ελληνιστί σε παιχνιδιάρικα τυλιχτά σφηνάκια αλλά και original κρεατοφαγία.

Το σίδερο, το τσιμέντο και το ξύλο του εσωτερικού χώρου ορίζουν το διακοσμητικό μινιμαλισμό, ενώ οι γεύσεις θα σας «μεθύσουν» με την απόλαυση του κρέατος. Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου, εκείνον της Αδριανού, ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Οικονόμου είχε την έμπνευση να ελληνοποιήσει την ιδέα του bar προτείνοντας πέντε σφηνάκια πιτούλας με γύρους, καλαμάκια και κεμπάπ. Όπως αναμενόταν, το μαύρο μεταλλικό σκεύος στο οποίο σερβίρονταν αυτές οι υβριδικές μπουκιές έγινε μεγάλο hit. Η πιο πρόσφατη ιδέα είναι «ένα σουβλατζίδικο που να μπορεί να υποστηρίξει την κρεατοφαγία». Μπριζόλες Τ-bone, χοιρινές και μοσχαρίσιες, spare ribs, burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά, αλλά και –το καμάρι του «Souvlaki Bar»!– κοτόπουλο μπριζόλα καλύπτουν κάθε απαίτηση των κρεατοφάγων. Τα κρέατα ετοιμάζονται και μαρινάρονται εντός του μαγαζιού και συνοδεύονται από πλούσιες σαλάτες, όπως η ομώνυμη «Souvlaki Bar», που παίρνει κάψα από πιπεριά, και ορεκτικά, όπως κρεμμύδι γεμιστό με σάλτσα τυριών και ψιλοκομμένο λουκάνικο και μυρωδικά ή baby πατάτες φουρνιστές με sauce τυριών. Τα γλυκά είναι κι αυτά homemade, με την επώνυμη πουτίγκα και τη μους μόκας και cookies να ξεχωρίζουν.

TIP: Μόνο εδώ σε όλη την Αθήνα οι κρεατοφάγοι θα υποκύψουν στον ατόφιο κρεατένιο πειρασμό που προκαλεί το καλαμάκι με μοσχαρίσιο κρέας.

Souvlaki Bar Αδριανού 7 & Θησείου 15, Αθήνα , τηλ. 2105150550

Αφετηρία:
Προορισμός: