athinorama

New Wave Σουβλάκι

Το εθνικό μας pop food σε νέα εποχή

Kalamaki Square

Kalamaki Square Σουβλατζίδικο

Σουβλάκι σαν στο σπίτι σας

Στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής, η φιλοξενία αρχίζει από την υποδοχή σε ένα σκηνικό ντιζαϊνάτου σπιτιού και συνεχίζεται με τη χειροποίητη φροντίδα του φαγητού.

Θέλαμε να αποδώσουμε την αίσθηση ότι μπαίνεις σε ένα σαλόνι ή μια τραπεζαρία», μας λένε οι ιδιοκτήτες Ηλίας Ηλιόπουλος και Γιάννης Φαρόπουλος, οι οποίοι στήνοντας το πρώτο τους εγχείρημα στην εστίαση κάνουν πραγματικότητα το «σαν στο σπίτι σας». Βολευτείτε στο δερμάτινο καναπέ κατά μήκος ενός τοίχου από τουβλάκι κατεδάφισης, υπολογίζοντας λίγο χρόνο πριν από την παραγγελία για να τσεκάρετε τη διακόσμηση: εμφανείς σωληνώσεις, χειροποίητα σχοινένια φωτιστικά, μια βιβλιοθήκη που πλαισιώνει εξωτερικά την κουζίνα, περιοδικές εκθέσεις φωτογραφίας... Ξεκινήστε με αυθεντικές σκοπελίτικες πίτες και μη χάσετε το ατόφιο μοσχαρίσιο λουκάνικο που –μην το φοβηθείτε– δεν θα βαρύνει καθόλου το στομάχι. Όπως και κανένα από τα κρέατα, από τα αλατοριγανισμένα (όχι μαριναρισμένα!) καλαμάκια και το μπιφτέκι από Black Angus μέχρι τα κεμπάπ και τα αρμένικα κεφτεδάκια με την καυτερή κόκκινη σάλτσα, τα οποία θα προτιμήσετε ψητά. Κάποια στιγμή μέσα στο βράδυ ίσως δείτε τον μανάβη να φέρνει τα φρέσκα λαχανικά, επιβεβαιώνοντας ότι εδώ η φροντίδα για τα φρέσκα υλικά είναι υπόθεση καθημερινή...

TIP: Παίξτε με το πιάτο του ψιλοκομμένου χοιρινού ή κοτόπουλου (γιατί όχι και των δύο;) που ψήνεται στο μαντέμι, επιλέγοντας γαρνιτούρα και τρόπο σβησίματος.

Kalamaki Square Ευεργέτου Γιαβάση 3, Αγία Παρασκευή , τηλ. 2106000919

Αφετηρία:
Προορισμός: