afieroma

Μεζεδοπωλεία νέας γενιάς

Η νέα εποχή του μεζέ

Άμα Λάχει

Άμα Λάχει

Παλιές κατσαρόλες, καινούργιες γεύσεις

Έχοντας πίσω της 35 χρόνια ζωής, η ιστορική ταβέρνα των Εξαρχείων κάνει καινούργια δυναμική αρχή, με νέους ιδιοκτήτες και διπλή γευστική ταυτότητα.

Το ψηλοτάβανο κτίριο, παλιό σχολείο της γειτονιάς, κυκλωμένο από ένα νοσταλγικό, πανέμορφο κήπο, αφιερώνει τον πρώτο όροφο στο «Άμα Λάχει της Νεφέλης», ένα μεζεδοπωλείο-καφενείο με ωραίες γεύσεις από όλη την Ελλάδα (υπέροχος καγιανάς με παστό Καλαμάτας, γαρίδες κριθαρότο με μαστίχα Χίου, χορτοκεφτέδες με τραχανά, πρασοτηγανιά και πολλά κρεατικά στη σχάρα), που συμπληρώνονται θαυμάσια με εξαιρετικά τσίπουρα, διαλεχτή κρητική τσικουδιά αλλά και μια γερή ποικιλία από ελληνικές μπίρες και κρασιά, όλα σε χαμηλές τιμές. Στο ισόγειο τώρα, το «Άμα Λάχει chez Violette» σε καλωσορίζει στα γαλλικά, με μελωδίες της Πιάφ και του Αζναβούρ και τα λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα να θυμίζουν γαλλική εξοχή, και απλώνει στα τραπέζια πατέ, παρμαντιέ πάπιας, μύδια μαρινιέρ με παστίς, ρακλέτ, αντρεκότ και άλλες καλοφτιαγμένες σπεσιαλιτέ αλλά και γαλλικά κρασιά, aperitif και digestif σε πολύ γλυκές τιμές.

TIP: Μοναδική η αύρα του μυστικού κήπου, με νεραντζιές, λεμονιές και πικροδάφνες, πάνω στον ωραιότερο δρόμο των Εξαρχείων.

Άμα Λάχει Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια , τηλ. 2103845978

Αφετηρία:
Προορισμός: