afieroma

Μεζεδοπωλεία νέας γενιάς

Η νέα εποχή του μεζέ

Εν Κασσαβέτη Περίδρομος

Εν Κασσαβέτη Περίδρομος

Αληθινό ελληνικό φαγητό

Ελληνικότατο φαγητό από την ιστορική οικογένεια Νικολέλη (Άνθος Κηφισιάς), που επιβάλλεται με τις προσιτές τιμές και την άψογη, φιλική περιποίηση.

Πάνω σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς, το περιποιημένο μαγειρείο-μεζεδοπωλείο ξεχωρίζει αμέσως με το κατάλευκο χρώμα του, ενώ η μικρή βιτρίνα με τα μαγειρευτά ημέρας, ξαναφέρνει στο προσκήνιο αγαπημένα κλασικά πιάτα που μιλάνε στην καρδιά μας: γίγαντες, φάβα, λαδερά φασολάκια, ιμάμ μπαϊλντί, μουσακάς, παστίτσιο, σούπες, σουφλέ μελιτζάνας, κοτόπουλο με πατάτες. Ο κατάλογος με τα σταθερά πιάτα περιλαμβάνει κρεατικά –μπιφτεκάκια, μπριζολάκια γάλακτος, rib - eye, γύρος από χοιρινό και κοτόπουλο, κεμπάπ, καλαμάκια με Black Angus, διαλεγμένα λουκάνικα από μικρούς παραγωγούς– αλλά και φρέσκα ψάρια στη σχάρα (λαβράκι, σαρδέλα, σκουμπρί), καλαμαράκια τηγανητά, γαριδάκι συμιακό και γεμιστό ψητό καλαμάρι. Άνετος ο χώρος, με κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο μια θεαματική τεράστια ζυγαριά της δεκαετίας του ’50, υποδέχεται ταιριαστά το δίσκο με τα χειροποίητα ορεκτικά, όπως γαύρος μαρινάτος, γούνα, χταποδάκι ξιδάτο και ντοματοκεφτέδες.

TIP: Θαυμάσια τα γλυκά: μυρωδάτο γαλακτομπούρεκο που ψήνεται και σιροπιάζεται επιτόπου, ονειρεμένο μιλφέιγ, ανάλαφρη μαρέγκα με φραμπουάζ και σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

Εν Κασσαβέτη Περίδρομος Κασσαβέτη 9, Κηφισιά , τηλ. 2108087263

Αφετηρία:
Προορισμός: