afieroma

Μεζεδοπωλεία νέας γενιάς

Η νέα εποχή του μεζέ

Μαριάνο

Μαριάνο

Ενα μεζεδοπωλείο αλλιώτικο από τα άλλα

Η τεράστια ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός διονυσιακού τρύγου που δεσπόζει στον τοίχο συνομιλεί χαμηλόφωνα με τη μίνιμαλ αισθητική του χώρου και κάνει πάσα σε εκλεκτά αποστάγματα και περιποιημένους χειροποίητους μεζέδες.

Στο «Μαριάνο», το κεφάλαιο «τσίπουρο» είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και οι μυημένοι που θα περάσετε την πόρτα του θα εκτιμήσετε βαθιά την ελεύθερη γευσιγνωσία 12 εκλεκτών αποσταγμάτων για να καταλήξετε σε αυτό που θα συνοδεύσει τέλεια το σερί των επιλογών σας. Μεζέδες της γης και της θάλασσας, χειροποίητοι και διαλεχτοί (δική τους λακέρδα και γούνα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αβγοτάραχο Μεσολογγίου, φρέσκο καβούρι, αχινοσαλάτα) αλλά και ωραία ψητά, όπως ζουμερό μπιφτέκι με σοτέ λαχανικά ή χόρτα εποχής, μπριζολάκι χοιρινό χωρίς κόκαλο κι εξαιρετικό λουκάνικο, συν φρεσκότατες σαλάτες και δύο πιάτα ημέρας. Και εξαιρετικές τιμές -λιγότερο από € 20 το άτομο. Εκτός από τα διαλεχτά τσίπουρα και τα αποστάγματα, οι 20 ετικέτες κρασιού αλλά και το χύμα Μοσχοφίλερο και το Αγιωργίτικο από την Κόρινθο που προσφέρονται σε ποτήρι δείχνουν σε όσους αγαπούν τους πειραματισμούς και την ελληνική κουλτούρα του μεζέ ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.

TIP: Κιουνεφέ και καζάν ντιμπί για τους εραστές των γεύσεων της Ανατολής στα επιδόρπια και σουφλέ σοκολάτας για όλες τις γευστικές γεωγραφικές συντεταγμένες.

Μαριάνο Αγίου Γεωργίου 59, Χαλάνδρι , τηλ. 2106824224

Αφετηρία:
Προορισμός: