afieroma

Μεζεδοπωλεία νέας γενιάς

Η νέα εποχή του μεζέ

Φλυαρία

Φλυαρία

Υπέροχοι, σπιτικοί μεζέδες

Στους τοίχους αντίγραφα από πίνακες του Νταλί και του Καντίνσκι, στα τραπέζια ωραία σπιτικά μεζεδάκια και ένας κήπος-έκπληξη, ιδανικός για καλοκαιρινή χαλάρωση, δίνουν το στίγμα του καινούργιου και ξεχωριστού χαλανδριώτικου μεζεδοπωλείου.

Οφείλει το χαριτωμένο και ασυνήθιστο όνομά του σε ένα έξυπνο λογοπαίγνιο που συνδέει το παλιό όνομα της περιοχής (Φλύα) με τη λαλίστατη διάθεση στην οποία βρίσκεσαι ύστερα από μερικά ποτηράκια. Και εδώ έχεις κάθε λόγο να τα πιεις, αφού ο κατάλογος σε δελεάζει με περισσότερα από 30 πεντανόστιμα, χειροποίητα, καλοφτιαγμένα μεζεδάκια από γη και θάλασσα: γαρίδες σαγανάκι, μπεκρή μεζέ, κρεατικά στη σχάρα, μια άψογη παριανή γούνα δικής τους παρασκευής ψημένη στα κάρβουνα, μια ιδιαίτερη τηγανιά με κοτόπουλο, χοιρινό, πιπεριές και σόγια, κολοκυθοκεφτέδες, κεμπάπ και άλλα συναρπαστικά. Μεθυστικό το ρακόμελο που φτιάχνουν οι ίδιοι και το προσφέρουν ζεστό ή κρύο, ωραίο χύμα κρασί, ούζα και τσίπουρα συμπληρώνουν το γευστικό πάνελ της «Φλυαρίας», αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο «μυστικός» μεγάλος κήπος στο πίσω μέρος του μαγαζιού: δέντρα, ανθισμένες μπουκαμβίλιες, τραπεζάκια έξω και δροσερά απολαυστικά σερί ατελείωτων τσιπουροκατανύξεων, υπό τους ήχους ελληνικών έντεχνων τραγουδιών, που όσο βραδιάζει γυρίζουν σιγά σιγά σε παλιά και πιο σύγχρονα λαϊκά τραγούδια. Ανοικτά από το μεσημέρι.

TIP: Ένα σπιτικό γλυκό, διαφορετικό κάθε φορά –καρυδόπιτα, πατσαβουρόπιτα, ραβανί κ.ά.–, προσφέρει το μαγαζί στους πελάτες του, φλύαρους και μη.

Φλυαρία Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι , τηλ. 2106814463 , www.flyaria-chalandri.gr

Αφετηρία:
Προορισμός: