Το "Ημερολόγιο ενός τρελού" στο Θέατρο Coronet

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη παίζεται στο θέατρο Coronet για δύο ακόμα παραστάσεις.

Το ημερολόγιο ενός τρελού

"Η φυλακή όταν την ομορφύνεις και τη φέρεις στα μέτρα σου παύει να είναι φυλακή. Γίνεται όμως ελευθερία; Με την κοινή λογική ίσως όχι. Με μια άλλη λογική πιο ιδιαίτερη, πιο  σπάνια, πιο σκοτεινή, ποιος ξέρει; Ίσως…". Αυτή την άλλη λογική προσπαθεί να προσεγγίσει ο σκηνοθέτης Μπάμπης Κλαλιώτης συνομιλώντας με τον ήρωα του Νικολάι Γκόγκολ στο "Ημερολόγιο ενός τρελού" σε μια ιδιαίτερη παράσταση με τους Κωνσταντίνο Καραμουσάλη και Αλίκη Ζωγράφου στη σκηνή του θεάτρου Coronet στις 24 και 31 Ιανουαρίου.

Το ημερολόγιο ενός τρελού

Μια συνομιλία, μια πάλη, μια απόδραση

Ο ήρωας του Γκόγκολ βιώνει μια διαρκή αγωνία, η οποία πηγάζει από τη μεγάλη ανάγκη του να υπάρξει σ ένα κόσμο τόσο αλλόκοτο, τόσο εχθρικό και τόσο αντιφατικό. Προσπαθεί να επικοινωνήσει, να πείσει. Προσπαθεί να ενσωματωθεί. Προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Αναζητά την αλήθεια.Είναι ένα πλάσμα  που έχει φτερά αλλά και ρίζες, που παλεύει παραδομένο, που νικιέται θριαμβεύοντας. Είναι αυτός τρελός ή απλά οι γύρω του έχουν πετρώσει και δεν είναι σε θέση να δουν, να ακούσουν, να νιώσουν; Φταίει αυτός που μιλάει η φταίει εκείνος που ακούει για το χάσμα που απλώνεται ανάμεσα τους; Ο ήρωας πάλλεται, διχάζεται, πονάει… Και μαζί του και ο θεατής. Η εμφάνιση μιας γυναίκας που με τόση επιδεξιότητα τοποθετεί ο σκηνοθέτης στη σκηνή δρα καταλυτικά. Παίζει μουσική, τραγουδάει και ερμηνεύει, δημιουργώντας  έτσι χαραμάδες μέσα από τις οποίες εισβάλουν δειλές αχτίδες που φωτίζουν, αποκαλύπτουν  και αποκρυπτογραφούν τον ψυχισμό του ήρωα ενώ  ταυτόχρονα τον απαγκιστρώνουν, τον απελευθερώνουν και τον κάνουν να αιωρείται σε μια προσπάθεια να λυτρώσει τον εαυτό του αλλά και τον θεατή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το ημερολόγιο ενός τρελού

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Ο εγκλωβισμένος στη φυλακή ήρωας του Νικολάι Γκόγκολ, σε διαρκή αγωνία, αναζητά την αλήθεια και την ομορφιά μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Καταλύτης στην προσπάθειά του είναι μια γυναίκα.

Coronet

Φρύνης 11 & Υμηττού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.