"Το φως και ο χώρος στη θεατρική σκηνή": Δημόσια συζήτηση στην Πειραματική του Εθνικού

Οι συζητήσεις γύρω από τη θεατρική τέχνη και την πρώτη ύλη της συνεχίζουν στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου με ελεύθερη είσοδο. Μάθετε περισσότερα.

Εθνικό Θέατρο

Πειραματισμό, έμπνευση, τολμηρή διάθεση, ζωντάνια και χιούμορ, κομίζει η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου και παράλληλα με τις παραστάσεις νέων δημιουργών, μια Τετάρτη κάθε μήνα φιλοξενεί δημόσιες συζητήσεις. Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών- Θέατρο Rex – Σκηνή "Κατίνα Παξινού", με την οποία ξεκινά μια σειρά συζητήσεων με καταξιωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη δημιουργία μιας παράστασης. Το θέμα είναι "Το φως και ο χώρος στη θεατρική σκηνή" και όσοι προμηθευτείτε δελτία δωρεάν εισόδου (θα διατεθούν στις 11/11 στο ταμείο του θεάτρου REX, από τις 7.30 μ.μ. με σειρά προτεραιότητας) θα παρακολουθήσετε μια δημιουργική συνομιλία της σκηνογράφου και αρχιτέκτονα Εύας Μανιδάκη και της σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ, οι οποίες θα μοιραστούν σκέψεις για το πώς αντιλαμβάνονται τον χώρο και το φως, τι τους δίνει έμπνευση και συνολικά θα ανοίξουν ένα παράθυρο στην "κουζίνα" της δημιουργικής τους διαδικασίας. Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει η σχεδιάστρια φωτισμού Χριστίνα Θανάσουλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Περιοδεύων θίασος" επιστρέφει στο θέατρο Ελέρ

Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Ο αδερφός μου ο Αμαντέους" εξιστορεί μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, που έρχεται στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής.

Κλειστές οι σκηνές του Εθνικού την Τετάρτη 8/2

Λόγω της απεργίας που προκήρυξε το ΣΕΗ παραμένουν κλειστές οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Τι γίνεται με τα προαγορασμένα εισιτήρια.

Παράταση παραστάσεων για το "Ζουβέ - Ελβίρα" στο Θέατρο Πράξη Επτά

Οκτώ παραστάσεις προστίθενται στο πρόγραμμα του έργου που αναφέρεται στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα.

Συνεχίζεται η κατάληψη του Εθνικού Θεάτρου

Υπό κατάληψη τελεί το Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ από σπουδαστές δραματικών σχολών που διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Το "Χάος και Τάξη" είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα

Σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν τις νεότερες γενιές παρουσιάζονται στη σκηνή του Θεάτρου 104.

Ο Σωτήρης Ρουμελιώτης μάς εξηγεί γιατί η σουρεαλιστική παράσταση που σκηνοθετεί στην Πειραματική του Εθνικού ταιριάζει γάντι στην Αθήνα

Ο σκηνοθέτης της παράστασης "Δε Φάιναλ Θολούθιον" μας μιλά για την πρώτη φορά που δάκρυσε στο θέατρο αλλά και για τις βόλτες του στην Αθήνα, όπου παρατηρεί τραγελαφικές συμπεριφορές που υπάρχουν στην παράσταση.