"Το φως και ο χώρος στη θεατρική σκηνή": Δημόσια συζήτηση στην Πειραματική του Εθνικού

Οι συζητήσεις γύρω από τη θεατρική τέχνη και την πρώτη ύλη της συνεχίζουν στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου με ελεύθερη είσοδο. Μάθετε περισσότερα.

Εθνικό Θέατρο

Πειραματισμό, έμπνευση, τολμηρή διάθεση, ζωντάνια και χιούμορ, κομίζει η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου και παράλληλα με τις παραστάσεις νέων δημιουργών, μια Τετάρτη κάθε μήνα φιλοξενεί δημόσιες συζητήσεις. Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών- Θέατρο Rex – Σκηνή "Κατίνα Παξινού", με την οποία ξεκινά μια σειρά συζητήσεων με καταξιωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη δημιουργία μιας παράστασης. Το θέμα είναι "Το φως και ο χώρος στη θεατρική σκηνή" και όσοι προμηθευτείτε δελτία δωρεάν εισόδου (θα διατεθούν στις 11/11 στο ταμείο του θεάτρου REX, από τις 7.30 μ.μ. με σειρά προτεραιότητας) θα παρακολουθήσετε μια δημιουργική συνομιλία της σκηνογράφου και αρχιτέκτονα Εύας Μανιδάκη και της σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ, οι οποίες θα μοιραστούν σκέψεις για το πώς αντιλαμβάνονται τον χώρο και το φως, τι τους δίνει έμπνευση και συνολικά θα ανοίξουν ένα παράθυρο στην "κουζίνα" της δημιουργικής τους διαδικασίας. Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει η σχεδιάστρια φωτισμού Χριστίνα Θανάσουλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ουρανός κατακόκκινος: Χρόνος πριν, χρόνος μετά": Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη "συναντά" τα νέα μέσα

"Ραντεβού" στη σκηνή του Bios με τη Σοφία Αποστόλου, την ηρωίδα-σύμβολο μιας προσωπικής αλλά και συλλογικής πληγής που προσπαθεί να βρει την ακολουθία της σ’ ένα ασαφές σήμερα. Σκηνοθετεί η Ελένη Παργινού.

"Art & Science Micro Forum III": Χορός και επιστήμη συναντιούνται ξανά στο Flux Laboratory Athens

Η τρίτη έκδοση του Art & Science Micro Forum εστιάζει στους εσωτερικούς μας κόσμους και στο πώς αυτοί επηρεάζουν εμάς και τους γύρω μας.

Ελλάδα, Ισπανία και Μοζαμβίκη χορεύουν στην Αθήνα

Ενώ ετοιμαζόμαστε για τις εκρηκτικές Onassis Dance Days, τρεις ακόμη παραστάσεις, μία εγχώρια και δύο διεθνείς, εμπλουτίζουν την πλουραλιστική χορευτική φυσιογνωμία της πρωτεύουσας.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 22 έως 28 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

Στέλιος Κασόνγκο

Τα ζητήματα ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Χατζηνικολάου, που σκηνοθετεί ο ίδιος μαζί με την Ελένη Σκότη, και όπου μπλέκονται η μυθοπλασία και η βιογραφική μαρτυρία.

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα

Η Μαρία Πρωτόπαππα αποσπάει το δράμα του Λόρκα από το χρονικό πλαίσιό του και καταθέτει ένα άχρονο/διαχρονικό σχόλιο πάνω στον πατριαρχικό και ταξικό πυρήνα του, με ενδιαφέροντα αν και άνισα αποτελέσματα.