"Άσπρο πάτο/Another round": Στην υγειά μας, βρε παιδιά!

Σε παγκόσμια πρώτη θα δούμε τη θεατρική μεταφορά της ταινίας «Άσπρο πάτο» («Another round», 2021) του Τόμας Βίντερμπεργκ. Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το έργο που ανεβαίνει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Άσπρο Πάτο Σταύρος Χαμπάκης©

Αυτά είναι τέσσερα χρήσιμα tips για τον "Άσπρο Πάτο/Another Round", τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Θοδωρής Αθερίδης και που κάνει πρεμίερα 26 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

1. Έτσι "γιορτάζεται" η ζωή: Την πιο συγκινητική, διασκεδαστική και αισιόδοξη ιστορία για το αλκοόλ μοιράζονται μαζί μας οι χαρακτήρες του έργου "Druk - Άσπρο πάτο". Τέσσερις φίλοι πειραματίζονται με μια νέα θεωρία, διατηρώντας ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης στην καθημερινότητά τους. Άραγε μπορεί αυτός ο τρόπος ζωής να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας τους;

2. Μια επιτυχημένη ταινία: Η πολυσυζητημένη ταινία "Άσπρο Πάτο" του Τόμας Βίντερμπεργκ σάρωσε τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, α΄ αντρικός ρόλος), ενώ ακολούθησε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2021. Δυνατό σημείο της ταινίας το προσεγμένο καστ, από το οποίο ξεχωρίζει ο Μαντς Μίκελσεν.

3. Η θεατρική πρόταση: Ο Θοδωρής Αθερίδης αναλαμβάνει το μεγάλο ρίσκο της θεατρικής μεταφοράς της ταινίας στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" (από 26/10), σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου. Ο σκηνοθέτης θα προσπαθήσει να προβάλει την περιπέτεια των  τεσσάρων αντρών"στη μάταιη προσπάθειά τους να ξαναγίνουν παιδιά. Ο βασικός σκηνικός χώρος είναι το προαύλιο του σχολείου με στοιχεία "παιδικής χαράς”".

4. Οι τέσσερις κολλητοί: Ο Νίκος Ορφανός, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο Αλέξανδρος Μπαλαμώτης και ο Θάνος Γρίβας, ο οποίος επιλέχθηκε μετά από ακρόαση από το σκηνοθέτη για το ρόλο που υποδύθηκε ο Μαντς Μίκελσεν, θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση. Ο Θοδωρής Αθερίδης αποφάσισε μέσα από την οντισιόν να δώσει λόγο στη νέα γενιά, δημιουργώντας την επόμενη καλλιτεχνική ομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Άσπρο Πάτο / Another Round

  • Κοινωνικό

Στη θεατρική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας του Τόμας Βίντερμπεργκ, που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, τέσσερις κολλητοί αποφασίζουν να διατηρούν ένα επίπεδο μέθης καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακολουθώντας μια νέα στάση ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!