" Η Κυρία Επιθεώρηση" επιστρέφει στο Βέμπο

Η κυρία Επιθεώρηση

Δεν φοβάται κανέναν, σχολιάζει το επίκαιρο, έχει μια αναρχική ελευθερία και αγαπάει την παρένδυση. Φλερτάρει ανοιχτά με τη μουσική και το χορό και γελά με την ψυχή της. Αυτή είναι η επιθεώρηση, το ιδιαίτερο θεατρικό είδος που ευδοκίμησε στη χώρα μας και το υπηρέτησαν πολλοί αγαπημένοι στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες. Από τις 25 Μαρτίου η "Κυρία Επιθεώρηση" επιστρέφει στη σκηνή του Βέμπο με αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, μποά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια, με μια ομάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου: Γιάννη Ζουγανέλη, Ελένη Καστάνη, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτη Πετράκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Σε ρόλο-έκπληξη ο ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας και αφηγητής ο Μάκης Δελαπόρτας. Η μουσικοχορευτική παράσταση σε κείμενα των Στέλιου Παπαδόπουλου και Μάκη Δελαπόρτα, με αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις-σταθμούς, προσαρμοσμένα στο σήμερα, έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους παλιότερους τον μοναδικό συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας αλά ελληνικά με το glamorous θέαμα των παρισινών καμπαρέ. Το ταξίδι στο χρόνο περνά από τα "Παναθήναια" της Μαρίκας Κοτοπούλη μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, από την πανδημία του 1919 μέχρι τον κορωνοιό των ημερών μας η "Κυρία επιθεώρηση" παρουσιάζει όλα εκείνα τα θέματα που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν τον Έλληνα του τότε και του σήμερα, με τον πιο σατυρικό και ξεκαρδιστικό τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κυρία Επιθεώρηση

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα υπερθέαμα αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές των επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Στεφανία Γουλιώτη στον "Άμλετ": Πρώτες φωτογραφίες της παράστασης

Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει στο Βεάκη και σκηνοθετεί τη Στεφανία Γουλιώτη στον απόλυτο ρόλο-ορόσημο της παγκόσμιας δραματουργίας, τον "Άμλετ" του Σαίξπηρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2026

"Ο Γίγαντας": Το καθηλωτικό πολιτικό θρίλερ που σαρώνει τα βραβεία έρχεται στο Οδού Κυκλάδων

Γιώργος Σκεύας και Άρης Λεμπεσόπουλος παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον "Γίγαντα" του Μαρκ Ρόζενμπλατ. Ένα καθηλωτικό, πολυβραβευμένο πολιτικό θρίλερ για τον Ρόαλντ Νταλ που θα συζητηθεί όσο λίγα.

Πού θα δεις αυτό το καλοκαίρι την παράσταση για τον Μανώλη Χιώτη

Το μουσικοθεατρικό έργο "MANOLIS | Καρδιά σε τέσσερις χορδές" των Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη, που απέσπασε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς, παίρνει παράταση έως τον Σεπτέμβριο. Η προπώληση για τις νέες παραστάσεις έχει ήδη ξεκινήσει.

"Μαύρη Σαμπούκα Iconic": Ξεκίνησε η προπώληση για τη μία και μοναδική βραδιά στο Θέατρο Λυκαβηττού

Μια κωμωδία-ωδή στη φιλία, τα λάθη της ζωής και τα μεγάλα σουξέ η "Μαύρη Σαμπούκα" παραμένει το σφηνάκι διασκέδασης, που θα απολαύσουμε στο Λυκαβηττό.

Πού θα δείτε τον "Επιθεωρητή Ντρέικ" τον Αύγουστο: Οι σταθμοί της περιοδείας

Ένας φόνος, δεκαέξι ύποπτοι και ένας γκαφατζής ντετέκτιβ σάς περιμένουν αυτόν τον Αύγουστο. Ανακαλύψτε τους σταθμούς της περιοδείας και ζήστε σε ένα θεότρελο ανθρωποκυνηγητό γεμάτο βρετανικό χιούμορ και μυστήριο.

"Αλλά αυτοί είστε" διαπιστώνει η Σοφία Μουτίδου

Η νέα παράσταση "Αλλά αυτοί είστε!" σε κείμενα Σοφίας Μουτίδου, Κώστα Τουλάκη & Ισμήνης Βιλλιώτη (Ancient Memes) βγάζει πόρισμα για τους τύπους των Ελλήνων… Mε τρεις λέξεις.

Αποκλειστικό: Σαγρής και Δουτσίου ανεβάζουν το σπαρακτικό υπαρξιακό "Ψύχωση!" (4.48 Psychosis)

Αν σου αρέσει το σινεματικό, ατμοσφαιρικό θέατρο και το ρεύμα του In-Yer-Face (που σε φέρνει αντιμέτωπο με αλήθειες χωρίς περιστροφές), αυτή είναι από τις δυνατές προτάσεις της σεζόν.