" Η Κυρία Επιθεώρηση" επιστρέφει στο Βέμπο

Η κυρία Επιθεώρηση

Δεν φοβάται κανέναν, σχολιάζει το επίκαιρο, έχει μια αναρχική ελευθερία και αγαπάει την παρένδυση. Φλερτάρει ανοιχτά με τη μουσική και το χορό και γελά με την ψυχή της. Αυτή είναι η επιθεώρηση, το ιδιαίτερο θεατρικό είδος που ευδοκίμησε στη χώρα μας και το υπηρέτησαν πολλοί αγαπημένοι στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες. Από τις 25 Μαρτίου η "Κυρία Επιθεώρηση" επιστρέφει στη σκηνή του Βέμπο με αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, μποά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια, με μια ομάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου: Γιάννη Ζουγανέλη, Ελένη Καστάνη, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτη Πετράκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Σε ρόλο-έκπληξη ο ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας και αφηγητής ο Μάκης Δελαπόρτας. Η μουσικοχορευτική παράσταση σε κείμενα των Στέλιου Παπαδόπουλου και Μάκη Δελαπόρτα, με αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις-σταθμούς, προσαρμοσμένα στο σήμερα, έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους παλιότερους τον μοναδικό συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας αλά ελληνικά με το glamorous θέαμα των παρισινών καμπαρέ. Το ταξίδι στο χρόνο περνά από τα "Παναθήναια" της Μαρίκας Κοτοπούλη μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, από την πανδημία του 1919 μέχρι τον κορωνοιό των ημερών μας η "Κυρία επιθεώρηση" παρουσιάζει όλα εκείνα τα θέματα που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν τον Έλληνα του τότε και του σήμερα, με τον πιο σατυρικό και ξεκαρδιστικό τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κυρία Επιθεώρηση

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα υπερθέαμα αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές των επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Βέμπο

Καρόλου 18

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.