Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα

Θεατρόφιλοι ετοιμαστείτε, η νέα σεζόν ξεκινά.

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα

«Το τάβλι»

Η παρτίδα που έστησε ο Δημήτρης Κεχαΐδης παίζεται εδώ και 46 χρόνια από διαφορετικούς θεατρικούς ταβλαδόρους που κάθε φορά, λίγο ως πολύ, μας αποκαλύπτουν τα χαρίσματα αυτού του έργου που φωτίζει υποδειγματικά τα αστικοποιημένα στρώματα και τους περιθωριακούς τύπους της μεταπολεμικής ελληνικής κοινωνίας. Ο Πέρης Μιχαηλίδης σκηνοθετεί και παίζει μαζί με τον Φίλιππο Σοφιανό, στο Faust από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

«Η απειλή»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1

Ένα ζευγάρι στήνει αυτί για να ακούσει όλα όσα συμβαίνουν στα διπλανά διαμερίσματα και σταδιακά μετατρέπει το σπίτι του σε οχυρό υπό το φόβο των αγνώστων και αλλοδαπών γειτόνων. Η λογική υποχωρεί για να κυριαρχήσει το παράλογο στο βραβευμένο έργο της Άρτεμης Μουστακλίδου, που μιλά για τη γέννηση του φασισμού. Παίζεται στο Από Μηχανής σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη με διπλή διανομή: Αιμιλία Βάλβη και Παναγιώτης Παπαϊωάννου (από 24 Σεπτεμβρίου), Άννα Ελεφάντη, Θοδωρής Σκυφτούλης (από 26 Νοεμβρίου).

«Μενεξέδες και ζουμπούλια»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2

Με τον υπότιτλο «Μια παράσταση γι’ αυτό που μένει» σκηνοθετεί το έργο του ο Νότης Παρασκευόπουλος, που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της στερεοτυπικής εικόνας που έχουμε για την τρίτη ηλικία. Το υλικό της παράστασης προέκυψε από ιστορίες που αφηγήθηκαν άνθρωποι που φιλοξενούνται σε γηροκομεία, ανάμεσά τους και κάποιοι που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και άνοια. Παίζουν: Γ. Αννούσης, Μ. Κουτρούμπα, Μ. Κωστής, Κ. Μαλτέζου κ.ά.. Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο Θησείον, από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Μενεξέδες και Ζουμπούλια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Στην αίθουσα αναμονής κάποιου αεροδρομίου πέντε ηλικιωμένοι επιδίδονται σε ένα περίτεχνο γαϊτανάκι αναμνήσεων.

Το τάβλι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Σημαντικό έργο του νεοελληνικού θεάτρου για το σύμπλεγμα μαγκιάς και κουτοπονηριάς δύο τύπων που πασχίζουν να πιάσουν την καλή.

Η απειλή

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Σύγχρονη δυστοπία για τη γέννηση του φασισμού στους κόλπους μιας οικογένειας. Βραβευμένο από το υπουργείο Πολιτισμού με το Α΄ Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς (2012).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Studio new star art cinema": Τι μας περιμένει τον Μάρτιο στη σκηνή του Δήμου Αβδελιώδη;

Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις που σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης στον χώρο του στην πλατεία Αμερικής, οι οποίες φέρνουν στο τώρα σημαντικές φωνές της ελληνικής γραμματείας (Ρίτσο, Παπαδιαμάντη, Σολωμό, Θουκυδίδη).

"Κροκόδειλος": Δείτε τις νέες φωτογραφίες από το αφήγημα του Ντοστογιέφσκι που ανεβαίνει στο θέατρο Πόρτα

Μια νεανική ομάδα συντελεστών, με τον Ορέστη και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο στη σκηνοθεσία, προσεγγίζει με φρέσκια ματιά το σατιρικό διήγημα του Ρώσου συγγραφέα.

Απεργία: Ακύρωση παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο

Μάθετε ποιες παραστάσεις του θεατρικού οργανισμού ακυρώνονται λόγω της απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και τι θα γίνει με όσες/ους έχουν προμηθευτεί ήδη εισιτήριο.

Μαρία Προϊστάκη: "Έχω μεγάλη πίστη ότι αλλαγές που δεν μπορούν να γίνουν οπουδήποτε αλλού, μπορούν να συμβούν μέσα σε μια θεατρική αίθουσα"

Η ηθοποιός με την αξιοπρόσεκτη παρουσία μιλάει στο "α" για την παράσταση του "Συνεργού", που επαναλαμβάνεται στο Θέατρο επί Κολωνώ (από 9/3), για την έμφυλη βία, τον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου, τη μητρότητα, καθώς και για τα επόμενα σχέδια της.

"Ο άντρας μου": Τελευταίες παραστάσεις για το έργο της Ρούμενα Μπουζάροφσκα που μιλά για την πατριαρχία

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη ολοκληρώνει τον κύκλο της στο θεάτρο Θησείον.

"Θα σε δω στον παράδεισο": Το τελευταίο έργο του Νιλ Σάιμον μετακομίζει στο θέατρο Αυλαία

Η σκηνή του θεάτρου Αυλαία φιλοξενεί την εμβληματική ιστορία αγάπης και γέλιου με την Άννα Αδριανού και τον Γιώργη Κοντοπόδη.