Πάμε μια βόλτα με το «Θέατρο Express»;

Το Εθνικό Θέατρο έρχεται στη γειτονιά σας μέσα από τη νέα πρωτοποριακή του συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Πάμε μια βόλτα με το «Θέατρο Express»;

Το Εθνικό Θέατρο έρχεται στη γειτονιά σας μέσα από τη νέα πρωτοποριακή του συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Πάμε μια βόλτα με το «Θέατρο Express»; - εικόνα 1

Το λεωφορείο «Θέατρο Express» ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά μέχρι τις 15/7 για να συναντήσει τους θεατές του και να τους χαρίσει μία ευχάριστη διέξοδο μέσα στην ίδια την καθημερινότητα. Οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ιερώνυμος Καλετσάνος και Φωτεινή Παπαχριστοπούλου πρωταγωνιστούν στην «Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη, και ερμηνεύουν τρεις μοναδικούς ρόλους που είναι δύσκολο να μην ταυτιστούμε μαζί τους, στην πιο αντισυμβατική σκηνή της Αθήνας που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα λεωφορείο.

Πάμε μια βόλτα με το «Θέατρο Express»; - εικόνα 2

Η παράσταση κινείται με τρυφερότητα και ευαισθησία πάνω σε τρεις θεματικούς άξονες, το πένθος, το χρέος και τον έρωτα, εμβαθύνοντας στο κωμικό και ειρωνικό στοιχείο του έργου. «Η Αρκούδα» όμως τι συμβολίζει; Φυσικά, τον κάθε έναν από εμάς που πασχίζει να ανταποκριθεί στους ρυθμούς της σύγχρονης μεγαλούπολης. Ευκαιρία, λοιπόν, για ένα σύντομο θεατρικό διάλειμμα που μας επιτρέπει να ονειρευτούμε, να συγκινηθούμε και να επιστρέψουμε στη μάχη πιο δυνατοί από ποτέ.

Πάμε μια βόλτα με το «Θέατρο Express»; - εικόνα 3

Τα Δελτία Εισόδου θα δίδονται μία ώρα πριν την παράσταση έξω από το «Θέατρο Express».
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, 14 θεατές ανά παράσταση.


Οι στάσεις του «Θεάτρου Εxpress»:

12/07 Δημαρχείο Λαυρίου (Οδός Μ. Θεοδωράκη) 19:30, 21:15

13/07 Άλσος Αιγάλεω, Είσοδος: Ιερά οδός (Δαρδανελλίων & Ολυμπίας) 19:30, 21:15

14/07 Άλσος Αιγάλεω, Είσοδος: Ιερά οδός (Δαρδανελλίων & Ολυμπίας) 19:30, 21:15

15/07 Δημαρχείο Ραφήνας 19:30, 21:15

Το «Θέατρο Express» με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, θα συμμετάσχει το προσεχές Φθινόπωρο στις εκδηλώσεις του Δήμου «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα σε δω στον παράδεισο": Το τελευταίο έργο του Νιλ Σάιμον μετακομίζει στο θέατρο Αυλαία

Η σκηνή του θεάτρου Αυλαία φιλοξενεί την εμβληματική ιστορία αγάπης και γέλιου με την Άννα Αδριανού και τον Γιώργη Κοντοπόδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/02/2024

"Αγρυπνία": Νέες φωτογραφίες από την παράσταση του Αντώνη Καλογρίδη

Βλέπουμε νέο υλικό από το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη που κάνει πολύ σύντομα πρεμιέρα στο νέο θέατρο Συγγρού 33, σε μουσική Κωνσταντίνου Βήτα.

"Πλατόνωφ": Δείτε φωτογραφίες από την πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με επιτυχία παρουσιάστηκε η πρώτη παράσταση για το έργο του Άντον Τσέχοφ που σκηνοθετεί ο σημαντικός Άντολφ Σαπίρο, με τους Γιώργο Χριστοδούλου, Παναγιώτα Βλαντή και Όμηρο Πουλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η αθηνοραματική πλευρά της Χρύσας Παπά

Η Θεσσαλονικιά ηθοποιός, που ερμηνεύει τον συγκλονιστικό μονόλογο "Σέρρα- Η ψυχή του Πόντου", μιλά στο "α" για τη δική της Κυψέλη, το vegan στέκι της, το ταξίδι που έκανε στον Πόντο και μας απαντά: τηλεόραση ή θέατρο;

"Τιμάνδρα": Αυτή είναι η νέα παράσταση που θα παίξει η Δήμητρα Χατούπη

Διαβάστε αποκλειστικά για το έργο του Θοδωρή Καλλιφατίδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου μιλά η επώνυμη αρχαία εταίρα. Σκηνοθετεί η Χρύσα Καψούλη και ερμηνεύουν οι Δήμητρα Χατούπη, Νάνα Παπαδάκη, Βάλια Παπαχρήστου.

Η Ελένη Ευθυμίου μας μιλάει για την "Αγάπη"

Η ταλαντούχα σκηνοθέτρια μιλάει στο "α" με αφορμή τη νέα της παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης (από 26/2), μια παράσταση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία.

"Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις

Η επιτυχημένη παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου επιστρέφει για 8 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός.