Γκόσπελ «Αντιγόνη» με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Νιάρχος

Αμερικανοί ηθοποιοί, βετεράνοι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους καταφθάνουν με την «Αντιγόνη στο Φέργκιουσον», ένα μοναδικό γκόσπελ αναλόγιο-συναυλία κατά του φυλετικού ρατσισμού.

Γκόσπελ «Αντιγόνη» με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Νιάρχος

Αμερικανοί ηθοποιοί, βετεράνοι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους καταφθάνουν με την «Αντιγόνη στο Φέργκιουσον», ένα μοναδικό γκόσπελ αναλόγιο-συναυλία κατά του φυλετικού ρατσισμού.

Γκόσπελ «Αντιγόνη» με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Νιάρχος - εικόνα 1

Μια διαφορετική «Αντιγόνη» έρχεται από την αμερικάνικη ομάδα Το Θέατρο του Πολέμου και την κοινότητα του Σαιντ Λιούις του Μιζούρι στο Summer Nostos Festival 2017. Το γκόσπελ συναντιέται με την αρχαία ελληνική τραγωδία, ο λόγος του Σοφοκλή με τα σύγχρονα περιστατικά κρατικής και δη αστυνομικής βίας και ο νεκρός Πολυνείκης με τον 18χρονο αφροαμερικάνο Μάικλ Μπράουν που πυροβολήθηκε από αστυνομικό, ύστερα από διαπληκτισμό, στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ το 2014.

Γιατί η παράσταση-αναλόγιο-συναυλία «Η Αντιγόνη του Φέργκιουσον» (Antigone in Ferguson) δημιουργήθηκε με αφορμή την προαναφερθείσα δολοφονία και το επακόλουθο ξέσπασμα φυλετικού ρατσισμού. Τι ακριβώς γίνεται, όμως, σε αυτήν την «Αντιγόνη» που θα δούμε, με ελεύθερη είσοδο, μόνο για μια βραδιά, την Πέμπτη 22/6, στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής; Μια ομάδα καταξιωμένων αμερικανών ηθοποιών παρουσιάζει δραματοποιημένες απαγγελίες σκηνών της Αντιγόνης, ενώ τα χορικά μέρη ερμηνεύονται με περισσή εκφραστικότητα από μια χορωδία γκόσπελ, αποτελούμενη από εν ενεργεία ή βετεράνους στρατιωτικούς, αστυνομικούς και υπαστυνόμους καθώς και μέλη των οικογενειών τους, όλοι τους μέλη της θρησκευτικής κοινότητας του Σαιντ Λούις. Πίσω από το όλο εγχείρημα υπάρχει η ομάδα Το θέατρο του Πολέμου και δη ο σκηνοθέτης Bryan Doerries, ο οποίος δηλώνει απόλυτη πίστη στη θεραπευτική δύναμη της αρχαίας τραγωδίας στους ψυχικά τραυματισμένους βετεράνους στρατιωτικούς αλλά και σε όσους υποφέρουν από μετατραυματικό στρες. Παίζουν: Anika Noni Rose (Αντιγόνη), Reg E. Cathey (Κρέων), David Patrick Kelly (Τειρεσίας/Άγγελος), Duane Foster (Αίμων), Marjolaine Goldsmith (Ισμήνη/Ευρυδίκη)

ΚΠΙΣΝ Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ, 8.30 μ.μ. Ισχύει ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: Τον "Πουπουλένιο" σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης την επόμενη σεζόν

Το Σύγχρονο Θέατρο ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, όπου παίζουν οι Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλέκος Συσσοβίτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2024

Το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" έρχεται δυναμικά για τρίτη σεζόν

Η παράσταση των C for Circus με θέμα το sex trafficking, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η Βαλέρια Δημητριάδου, επανέρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Αποκλειστικό: Demy, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Ιαν Στρατής πρωταγωνιστούν στο "Ωραία μου κυρία" της Θέμιδας Μαρσέλλου

Μαθαίνουμε τα λαμπερά ονόματα που θα αποτελέσουν τον θίασο της νέας λαμπερής παραγωγής που ετοιμάζει η σκηνοθέτρια στο θέατρο Παλλάς.

"Τι Ομάδα Είσαι Ρε;": Μια παράσταση που σκοράρει κατά της οπαδικής βίας

Η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση παρουσιάζει μια καθηλωτική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, ανοίγοντας διάλογο για το φαινόμενο της οπαδικής βίας στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Η "Ιφιγένεια των Ταύρων" στο Γεντί Κουλέ

Η νέα παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συνδέοντας μια Ιφιγένεια, έναν Πυλάδη, έναν Ορέστη και κάποιον Άντον Τσέχοφ σε ένα άχρονο αντάμωμα.

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Στη Ρωσία θα μας μεταφέρει από τον Οκτώβριο η παράσταση που σκηνοθετεί ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, με τον θίασο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Μιχάλη Οικονόμου, τον Παντελή Δεντάκη και τον Σταύρο Σβήγκο.

Ο "Γιοσίρου Γιαμαγκούσι" μάς δίνει ραντεβού από Οκτώβριο

Η παράσταση σε κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά και σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου -κάτι ανάμεσα σε μαύρη κωμωδία και αστυνομικό θρίλερ- επιστρέφει στο Olvio.