Αν κάποιοι δικαιούνται με το παραπάνω να προσθέτουν στην κουζίνα τους απωανατολίτικες αποχρώσεις, αυτοί είναι σίγουρα οι Κερκυραίοι αφού στο νησί τους έχουν ένα εξαιρετικό Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Ο Σπύρος Αυθίνος λοιπόν βάζει στη χωριάτικη του γκουρμέ μεζεδοπωλείου του πολύχρωμες ντομάτες από την Κέρκυρα , μαζί με πιπεριά, κρεμμύδι ψημένο sous vide με φρέσκια ρίγανη, γλιστρίδα, κράκερ ελιάς για τραγάνισμα , γρανίτα φέτάς για δροσιά και έξαψη, και την περιχύνει μ ένα ponzu αγγουριού φτιαγμένο από το χυμό του, μαζί με ρυζόξυδο, χυμό λαιμ και λεμόνι.
Επιμέλεια: Δημήτρης Αντωνόπουλος
Στείλε τη δική σου χωριάτικη!
Σεφ, εστιάτορες και πάσης Ελλάδος χωριάτικη afficionados περιμένουμε τις δικές σας εκδοχές της χωριάτικης στο [email protected]