Μοντερνισμός με Άπω Ανατολή στο «Κάθε Πράγμα στον Καιρό Του»


Αν κάποιοι δικαιούνται με το παραπάνω να προσθέτουν στην κουζίνα τους απωανατολίτικες αποχρώσεις, αυτοί είναι σίγουρα οι Κερκυραίοι αφού στο νησί τους έχουν ένα εξαιρετικό Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Ο Σπύρος Αυθίνος λοιπόν βάζει στη χωριάτικη του γκουρμέ μεζεδοπωλείου του πολύχρωμες ντομάτες από την Κέρκυρα , μαζί με πιπεριά, κρεμμύδι ψημένο sous vide με φρέσκια ρίγανη, γλιστρίδα, κράκερ ελιάς για τραγάνισμα , γρανίτα φέτάς για δροσιά και έξαψη, και την περιχύνει μ ένα ponzu αγγουριού φτιαγμένο από το χυμό του, μαζί με ρυζόξυδο, χυμό λαιμ και λεμόνι.

Επιμέλεια: Δημήτρης Αντωνόπουλος


Μοντερνισμός με Άπω Ανατολή στο «Κάθε Πράγμα στον Καιρό Του»

Χωριάτικες που έγραψαν και γράφουν ιστορία

Στείλε τη δική σου χωριάτικη!
Σεφ, εστιάτορες και πάσης Ελλάδος χωριάτικη afficionados περιμένουμε τις δικές σας εκδοχές της χωριάτικης στο [email protected]