Dada' s

13 ↑

Πολύ καλή προσέγγιση κρεατοφαγίας με διεθνές πρόσημο. Σύγχρονο περιβάλλον με ευχάριστη διακόσμηση που αναδεικνύουν ένα πολυπρόσωπο all day χώρο.

Dada' s

Tηλ:

Τιμές:

€30 - €45

Πολύ καλή προσέγγιση κρεατοφαγίας με διεθνές πρόσημο. Σύγχρονο περιβάλλον με ευχάριστη διακόσμηση που αναδεικνύουν ένα πολυπρόσωπο all day χώρο.

Dada' s - εικόνα 1

Δεν θα ισχυρισθώ ότι γνωρίζω επαρκώς την Πεντέλη και τις επιλογές που δίνει σε κατοίκους και επισκέπτες για καλό φαγητό. Παρά την σχετική μου άγνοια θα τολμήσω να πω ότι θα με εκπλήξει αν κάποιος μου αποδείξει ότι η πρόταση που κάνει το Dada’s δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες της περιοχής. Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν ότι το εν λόγω μαγαζί ανήκει στην κατηγορία των all day χώρων, η πρόταση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι αποδεικνύεται χρήσιμη για όλες τις ώρες της ημέρας όποια στιγμή και αν βρεθείτε στην περιοχή (αν δεν είστε κάτοικος) και για οποιονδήποτε λόγο. Ο χώρος, δύο αίθουσες, είναι ευχάριστος με προσεγμένη διακόσμηση. Η πρώτη με μεγάλα τραπέζια και cool ατμόσφαιρα τονίζει την εστιατορική κατεύθυνση ενώ η δεύτερη με τη μπάρα ανεβάζει τους τόνους προς την μπαριστική. Το ίδιο ισχύει και με τον κατάλογο, που κινείται όμως σε τρία επίπεδα. Το πρώτο καλύπτει τον κλασικό all day χαρακτήρα με τα αναμενόμενα ροφήματα, tapas και hamburger. Το δεύτερο με μια σειρά από ενδιαφέροντα coctails και λίγες αλλά καλοδιαλεγμένες ετικέτες μπίρας υπηρετεί τη μπαριστική διάθεση. Τέλος το τρίτο, στο οποίο και θα αναφερθώ τονίζει την εστιατορική πλευρά του χώρου. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση θα πω ότι και οι τρεις εκδοχές συνυπάρχουν, άρα ανά πάσα στιγμή η επιλογή μπορεί να γίνει από το σύνολο του καταλόγου ανάλογα με τη διάθεση.

Η εστιατορική πρόταση στηρίζεται σε περίπου δεκαπέντε προτάσεις από ορεκτικά και σαλάτες, αρκετές με ενδιαφέρουσα περιγραφή. Ολοκληρώνεται με πέντε-έξι πάστες/ριζότι και καμιά δεκαριά κύρια πιάτα με το κρέας να κυριαρχεί και να βάζει τη σφραγίδα του όχι μόνο λόγω αριθμού, αλλά και λόγω τύπου των κρεάτων. Το Black Angus έχει την ισχυρότερη παρουσία, αλλά από το menu δεν λείπει ούτε ο εξ Ιβηρίας μαύρος χοίρος, ούτε το κρέας με γαλλική σφραγίδα ποιότητας. Από τα ορεκτικά το παστίτσιο Γαίας, χωρίς να είναι απορριπτέο, δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από ψητά λαχανικά σε πυργοειδή διάταξη με λίγο (ανεπαρκές για το γευστικό στολισμό του πιάτου) πεκορίνο al tartufo. Σαφώς πιο ενδιαφέρον είναι το ceviche σολομού πάνω σε ένα στρώμα από φύκια και μια μαρινάδα με εμφανείς αναφορές στη μακρινή Ανατολή. Αντίθετα, καλό είναι το ριζότο chorizo bellota με κουκουνάρι και γραβιέρα. Σωστό ρύζι, καλό χύλωμα και γευστική παρουσία τυριού του δίνουν το δικαίωμα να απαιτεί την προσοχή του πελάτη. Σε επίπεδο κρέατος, ο πήχης ανεβαίνει ακόμα ψηλότερα. Το steak Iberico (μαύρος χοίρος) με πουρέ από ισπανικό chorizo bellota χαρακτηρίζεται από ποιοτικό και γευστικό κρέας που ντύνεται πληθωρικά από τον πουρέ. Στον αντίποδα, το Hanger steak προτάσσει την απλότητα του ποιοτικού κρέατος χωρίς στολίδια με μόνη συνοδεία λίγη σωστά ντρεσαρισμένη σαλάτα.

Σε ό,τι αφορά το κρασί, η λίστα είναι μάλλον περιορισμένη και με κλασικό πρόσημο. Τέλος, τα επιδόρπια δεν είναι απορριπτέα, αλλά κάνουν απλά αυτό που επιβάλλει η παρουσία τους. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Πεντέλη συνειρμικά παραπέμπει ακόμα σε εξοχή και σε περιοχή για βόλτα μακριά από το μπετόν της πόλης, το Dada’s αποτελεί μια καλή πρόταση τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και γι’ αυτούς που μένουν μακρύτερα. Το περιβάλλον είναι ευχάριστο, η πρόταση πολυδιάστατη και το φαγητό καλό. Για το καλοκαίρι, και όχι μόνο, είναι μια ιδέα που αξίζει τον κόπο να εξετάσετε.

Πλήρες δείπνο: 30-40€/άτομο, χωρίς το κρασί

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Dada’s

Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Ν. Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια