Μήπως τα "Wine Saturdays" του Kivotos Mykonos είναι η επόμενη taylor-made εμπειρία που θα ακολουθήσεις;

Και ναι η “αποστολή” μας στο Kivotos Mykonos είχε λόγο απόλυτα οινικό. Και αυτός δεν είναι άλλος από τα Wine Saturdays τα οποία όχι μόνο ξεκίνησαν αλλά συνεχίζονται ακάθεκτα με φιλοξενούμενα οινοποιεία που σίγουρα θα θέλεις να “πάρεις γεύση”.

Wine Saturdays x Kivotos Mykonos

Και κάπου εκεί σε έναν αμφιθεατρικό κόσμο, στο κόλπο του Ορνού, το Kivotos Mykonos γνωρίζει πολύ καλά να "παντρεύει" την υψηλή αισθητική με την απόλυτη ιδιωτικότητα όπως επίσης την τέχνη και την αυθεντική πολυτέλεια. Άλλωστε μην ξεχνάμε κρατά δυναμικά την φήμη ενός από τα πρώτα boutique hotels της Μυκόνου με τολμηρές αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις και με εμπειρία διαμονής ιδιαίτερη αφού κάθε σημείο του είναι και ένα διαφορετικό "corner" που αξίζει να ανακαλύψεις ενώ κάθε σουίτα του έχει την χάρη εκείνη να φέρει τελικώς την δική της εντελώς προσωπικότητα και ταυτότητα.

Εμείς λοιπόν βρεθήκαμε στο Kivotos για λόγο απόλυτα οινικό αλλά ήταν φυσικό επόμενο να απολαύσαμε ταυτόχρονα και όλη την εμπειρία διαμονής και φιλοξενίας για αυτό ένα από τα tips που πρέπει να κρατήσεις -για την στιγμή που θα βρεθείς και εσύ εκεί- είναι σίγουρα να εξερευνήσεις από άκρη σ' άκρη το ξενοδοχείο καθώς κάθε φορά θα έχεις την ευκαιρία να δεις και γίνεις μέρος μίας διαφορετικής εμπέιρίας και συνθήκης. 

Kivotos Mykonos
Εκεί που η υψηλή αισθητική συναντά την απόλυτη ιδιωτικότητα 
και η τέχνη την αυθεντική πολυτέλεια.

Συλλεκτικά έργα τέχνης, εκλεκτό design που συνδυάζει διαφορετικά στυλ, εποχές και τάσεις και μία θέα που σίγουρα δεν θέλεις να αφήσεις πίσω. Όπως καταλαβαίνεις είτε στη gallery και στους κήπους του, είτε στην ιδιωτική παραλία αλλά σαφώς και στα εστιατόρια του που "κρύβουν" τις δικές τους γαστρονομικές πινελιές, το αφήγημα έχει πολλά να σου πει εξού και "κιβωτός".

Wine - Kivotos Mykonos
Άλλωστε οι taylor - made εμπειρίες είναι αυτές που γράφουν τις ιστορίες
και τελικώς μένουν στην μνήμη του ταξιδιώτη και μετά το check out.

Και για περάσουμε και στο storytelling της υπόθεσης, το Kivotos Hotel παραπέμπει στην Κιβωτό του Νώε, ένα σύμβολο -θα λέγαμε- προστασίας, φιλοξενίας και μετάβασης. Για αυτό και κοντά στο επίπεδο της πισίνας αλλά και εκεί που σκάει το κύμα, η Noa’s Villa βρίσκεται σε πρωταγωνιστική θέση και αξίζει το λίγότερο τουλάχιστον να κάνεις "χάζι". Το Kivotos λοιπόν έχει δανειστεί αυτό τον συμβολισμό και δημιουργεί έναν χώρο "καταφύγιο" με απόλυτα premium και εξατομικευμένες υπηρεσίες εισάγοντας τους επισκέπτες σε ένα κόσμο ναι μεν πολυτελή αλλά ταυτοχρόνως ήσυχο, διακριτικό και προσωπικό. 

Τι συμβαίνει όμως με τα "Wine Saturdays” του Kivotos Mykonos;

Σε μία άλλωστε σύγχρονη "κιβωτό” αισθητικής, γεύσης και πολιτισμού όπως επίσης και σε ένα νησιώτικο "καταφύγιο” εκλεκτών εμπειριών, το κρασί δεν θα μπορούσε να μην είναι εντός ατζέντας. Σημαντικό επίσης στέκει και το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία ο σύγχρονος ταξιδιώτης είτε εξωτερικού είτε εσωτερικού αναζητά συνδέσεις, εμπειρίες, βιώματα και ένα story που να του ξετυλλίξει τον κάθε τόπο απλά, ουσιαστικά και αυθεντικά.

Οι taylor-made λοιπόν εμπειρίες που ανακαλύπτει κανείς σε ξενοδοχειακούς χώρους δεν είναι "πολυτέλεια” αλλά αναγκαιότητα μίας εποχής και φυσικό επόμενο μίας φιλοξενίας που σέβεται την ατομικότητα, την εξατομικευμένη προσέγγιση, την αυθεντική σχέση και βεβαίως τις ωραίες ιστορίες που "γράφονται” σε ένα ταξίδι και μένουν τελικώς στη μνήμη του ταξιδιώτη-επισκέπτη και μετά το "check out”.

Wine Saturdays x Kivotos
Μήπως τα "Wine Saturdays" του Kivotos Mykonos
είναι η επόμενη taylor-made εμπειρία που θα ακολουθήσεις;

Μία τέτοια περίπτωση είναι και τα "Wine Saturdays” του Kivotos,  τα οποία φέρνουν και συστήνουν στο κόσμο της Μυκόνου, ελληνικά και διεθνή οινοποιεία απευθείας και σε πραγματικό χρόνο. Και ναι αυτό είναι μία ακόμα tailor-made εμπειρία που αξίζει να ακολουθήσεις αν βρεθείς στο νησί. Τα συγκεκριμένα wine sessions να θυμίσουμε, ότι ξεκίνησαν από την περσινή χρονιά με την συμμετοχή αρκετών και ιδιαίτερα αγαπητών ελληνικών wineries και συνεχίζονται ακάθεκτα και φέτος. Η αυλαία άνοιξε με το Κτήμα Άλφα – Alpha Estate, το 1ο φιλοξενούμενο οινοποιείο για την καλοκαιρινή σεζόν.

Τι λέτε μπορεί το Αμύνταιο να "ανθίσει” τις Κυκλάδες; Για λόγους food & wine pairing βεβαίως!

To κρασί η αλήθεια είναι δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς. H φύση του είναι να ταξιδεύει και σε αυτή την περίπτωση το Αμύνταιο συνάντησε την Μύκονο για χάρη των "Wine Saturdays”. To Κτήμα Άλφα το οποίο αποτελεί έναν σημαντικό εκπρόσωπο του ελληνικού αμπελώνα και κρασιού απευθείας από την "Γη του Ξινόμαυρου” συνάντησε ξένους και Έλληνες επισκέπτες στο πρόσφατο ταξίδι του στο Kivotos Mykonos μέσα από ένα food and wine pairing που σίγουρα θα ήθελες να "πάρεις γεύση”.

Kivotos Mykonos
To Κτήμα Άλφα συνάντησε το Kivotos Mykonos και "υπέγραψε" πρίμα την οινική βραδιά.

Η συνάντηση δόθηκε στις 20:00 ακριβώς στο Namah Restaurant με το μενού να περιλαμβάνει 4 στάδια με την υπογραφή του εστιατορίου και του Chef Χρήστου Πέδε αλλά και του Κτήματος Άλφα. Από το welcome wine μέχρι και τον τελευταίο επιδόρπιο οίνο οι συνδυασμοί είχαν σχέση δράσης αντίδρασης και με απόλυτη ισορροπία άφησαν τελικώς το δικό τους αποτύπωμα.

H εμπειρία στο Namah Restaurant από το Α έως το Ω

Η ονομασία του εστιατορίου καταρχάς καθόλου τυχαία. Να σημειωθεί ότι συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της κιβωτού καθώς Namah ήταν το όνομα της γυναίκας του Νώε. Επίσης όμως η συγκεκριμένη λέξη προέρχεται και από την  λέξη "νάμα”, που στην αρχαία ελληνική σημαίνει φυσικό, καθαρό νερό, αλλά και ο οίνος και προσφερόταν σε τελετουργικές περιστάσεις.

Ερχόμενοι στο σήμερα λοιπόν και στην γαστρονομική φιλοσοφία και προσωπικότητα του εστιατορίου έχει στόχο να ανακαλέσει την έννοια της αυθεντικότητας και της ροής, όπως ακριβώς και το μενού του το οποίο κινείται ανάμεσα σε παραδόσεις και μοντέρνες τεχνικές. 

Wine Experiences
To μενού περιλάμβανε 4 στάδια και επιμελήθηκε από τον Chef Χρήστο Πέδε
ενώ οι συνδυαστικές με το κρασί πραγματοποιήθηκαν
από τον Brand Ambassador του Κτήματος Μενέλαο Μουρελάτο. 

Συνδέεται στενά με το κρασί, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας — και ιδίως των wine experiences του Kivotos ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και αυτή την συμβολική και μυσταγωγική χροιά, που ταιριάζει με τη συνολική ταυτότητα του ξενοδοχείου: exclusive, με υψηλή αισθητική, έμφαση στο βίωμα σαν να "ανοιγεις” μία κιβωτό αισθήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Chef του εστιατορίου, Χρήστος Πέδες, "το concept είναι εστιασμένο στη μεσογειακή κουζίνα με νότες αρχαίας ελλάδας καθώς χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα, υλικά όπως αμβροσία, νέκταρ, κεχρί φαγόπυρο καθώς και κάποιες ρίζε δισκουρέα”. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το a la carte menu του Namah λέγεται Symposium με τα 17 συνολικά πιάτα να διαθέτουν αρχαιοελληνικές ονομασίες και με τις πρώτες ύλες να προέρχονται κυρίως από τον πρωτογενή τομέα των νησιών των Κυκλάδων.

Κτήμα ΆΛφα
Malagouzia "Latipes" ή "Sauvignon Blanc Fumé "Kaliva”; 
Η 1η ετικέτα θα σε "εκπλήσει" για πολλούς λόγους
ενώ η 2η παρουσιάζει μία άλλη διάσταση της ποικιλίας

Προς ολοταχώς για δοκιμές

H έναρξη δεν θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί με την Malagouzia "Latipes” 2024, ένα κρασί που από το ντεμπούτο του μέχρι και σήμερα υπόσχεται πολλά. Καταφέρνει να αναδείξει τη δύναμη του terroir και την κομψότητα της ποικιλίας, προερχόμενη αποκλειστικά από τον αμπελώνα "Λατύπες”, στις πλαγιές της Φλώρινας με καθαρότητα, φίνα αρωματική προσωπικότητα, δροσερή και επίμονη οξύτητα και με μία έκφραση ξεχωριστή. 

Στο πρώτο πιάτο τον πρώτο λόγο είχαν τα "Χτένια, με υφές εσπεριδοειδή και καμένη λούζα Μυκόνου & dressing από το Sauvignon Blanc” τα οποία ήταν αυτονόητο ότι θα συνδυαστούν με το "Sauvignon Blanc Fumé "Kaliva” 2023”.

Wine Saturdays x Kivotos
Η "πρεμιέρα" στο food & wine pairing ξεκίνησε με την salty φρεσκάδα των Χτενιών
αλλά & "Sauvignon Blanc Fumé "Kaliva” 2023”.

Άλλωστε η θαλασσινή και salty φρεσκάδα των χτενιών και η καπνιστή νύξη της λούζας όπως επίσης και  οι υφές εσπεριδοειδών βρήκαν ιδανικό συνοδοιπόρο στις διακριτικές ορυκτές νότες και την οξύτητα του Sauvignon blanc το οποίο έδωσε αυτή την άλλη διάσταση του σταφυλιού σε έναν μοναδικό συνδυασμό φρούτου αλλά και γλυκών μπαχαρικών, που προέρχονται από την παλαίωση του κρασιού σε δρύινα βαρέλια.

Σε επόμενο ακριβώς χρόνο αλλά και σε πιάτο απολαύσαμε "Κιτρινόπτερο τόνος, φρούτα του δάσους και σιζό" με το wine pairing να αναζητά σε αυτή την περίπτωση ένα ροζέ κρασί. Το Κτήμα Άλφα άλλωστε διαθέτει ένα και μοναδικό στην ατζέντα του το οποιό δεν είναι άλλο από "Rosé Xinomavro "Hedgehog” 2024” όπου ενορχηστρώνεται από 100% Ξινόμαυρο, την πολυδύναμη ποικιλία του Αμυνταίου. Εδώ λοιπόν οι αρωματικές νότες των κόκκινων φρούτων αλλά και το διακριτικό του νεύρο  ταίριαξε γάντι με τη φρουτώδη και ελαφρώς umami ένταση του συγκεκριμένου πιάτου. Αξίζει να πούμε ότι αποτελεί ένα από τα ελληνικά ροζέ κρασιά όπου έχει καταφέρει να ανεβάσει και τον πήχη της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Wine Saturdays x Kivotos
Ο brand Ambassador του Κτήματος, Μενέλαος Μουρελάτος μας "αποκάλυψε" ότι το Rose
έχει γοητεύσει πολλούς διεθνείς γευσιγνώστες και δικαίως.

Η συνέχεια εξίσου γοητευτική καθώς σιγά σιγά ερχόταν η στιγμή που το Ξινόμαυρο θα έπαιρνε την σκυτάλη με ένα εξίσου πιάτο που άφησε ιδιαίτερες εντυπώσεις. O λόγος για την "Τερίνα αρνιού με τραγανό αμπελόφυλλο, μαύρα σταφύλια & σάλτσα από το resenrve ξινόμαυρο ” το οποίο βρήκε το δικό του συνοδοιπόρο στο "Xinomavro Reserve Vieilles Vignes Barba Yannis 2021”.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα ελληνικά ερυθρά τα οποία χτυπούν κόκκινο με τις διακρίσεις και βαθμολογίες τους, με πολύπλοκο μπουκέτο αρωμάτων, πληθωρικό, με τραγανή οξύτητα και έντονες αλλά ταυτόχρονα ώριμες ταννίνες. Αυτή η οινική επιλογή, εξαιρετικά σύνθετη και δυναμική έκανε must ταιριασμα με την πλούσια τερίνα και τις γήινες νότες του πιάτου. Το αμπελόφυλλο από την μεριά του έφερε οξύτητα, η οποία αγκάλιασε αρμονικά την ταννικότητα του κρασιού.

Και για το τέλος; Το closing ενός food & wine pairing αξίζει με το παραπάνω να ταξιδέψει ουρανισκό για αυτό και η επιλογή με "Μπισκουί κακάο, κρεμέ από πάσιον φρούιτ, φύλλα καπουτσίνο, κραμπλ πιστάτσιο από φυστικί αιγίνης” ήταν ιδανική βάζοντας στο παιχνίδι δυναμικά το "Omega Late Harvest 2021”. Πρόκειται για τον επιδόρπιο οίνο από Gewürztraminer και Μαλαγουζιά με διακριτική πολυπλοκότητα και αρώματα από λουκούμι, τριαντάφυλλο και ώριμα φρούτα.

Wine Saturdays x Kivotos
Wine Saturdays x Kivotos Mykonos:
γαστονομικά twist & οινικές επιλογές για δυνατές συγκινήσεις.

Δεν σαν κρύβω ότι  συνόδευσε ιδανικά την bitter σοκολάτα και την οξύτητα του passion fruit και στη περίπτωση που δεν το έχετε δοκιμάσει, αξίζει να το εντάξετε στα "must try” κρασιά. (στα tips της υπόθεσης: σερβίρετε τον επιδόρπιο οίνο σε δροσερή θερμοκρασία 7-10℃ σε ποτήρι port που είναι το ιδανικό για τέτοιου τύπου κρασιά και σε ποσότητα 50 ml) 

Κάθε οινικό γεγονός τελικώς είναι και μία περιπλάνηση με πανσπερμία στοιχείων και με στόχο το κρασί να βρεθεί σε πρώτο πλάνο και σε διάλογο. Ακολούθως τα wine experiences βάζουν την δική τους υπογραφή, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του οινόφιλου κοινού και ναι υπάρχει λόγος.

Είναι σημαντικό το ελληνικό κρασί ειδικά κατα την περίοδο της καλοκαιρινής σεζόν να ταξιδεύει σε σημεία και χώρους, να ξεδιπλώνει το χαρακτήρα του και μέσα από τους ανθρώπους που το πρεσβεύουν, ο κάθε οινόφιλος να έρχεται σε άμεση επαφή, να ρωτά, να ζητά διευκρινίσεις, να εξερευνεί με τον δικό του χρόνο και άλλες πτυχές του αγαπημένου του προιόντος ώστε να χτίζει βιωματικά εμπειρίες που δεν "καταναλώνονται" αλλά που θα πάρει μαζί του. Το στοίχημα είναι μετά από κάθε τέτοιο γεγονός να "φεύγεις" κερδισμένος και μία μικρή πληροφορία παραπάνω για τις ετικέτες που αγαπάς να απολαμβάνεις ή θα εντάξεις στην μελλοντική σου ανζέντα για να δοκιμάσεις. 

Upcoming events: Wine Saturdays Kivotos Mykonos - Σάββατο 23/8: Domaines Otts & Σάββατο 6/9: Κτήμα La Tour Mellas

Περισσότερες πληροφορίες: Kivotos Mykonos | site: www.kivotoshotels.com | facebook: Kivotos Mykonos | Instagram: @kivotosmykonos

Ακολούθησε το Αθηνόραμα σε facebok & instagram 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

El Greco: Το πιο ανερχόμενο ελληνικό franchise καφέ επεκτείνεται δυναμικά!

Εκτός από τα ήδη εδραιωμένα καταστήματα, έρχονται να προστεθούν στον χάρτη της απόλαυσης του καλού καφέ ακόμα τρία σε Ψυχικό, Χαλάνδρι και Άγιο Παντελεήμονα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/08/2025

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, εκθέσεις και όλα όσα σε περιμένουν αυτήν την εβδομάδα στην πόλη.

Ούτε FOMO, ούτε FOBO: Τι να μην κάνεις τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

H απάντηση είναι πιο εύκολη και ταυτόχρονα πιο δύσκολη απ' όσο νομίζετε.

Τι θα κάνεις αυτό το ΠΣΚ του Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα

Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα για τον Δεκαπενταύγουστο, εδώ θα βρεις ιδέες για να κάνεις το Σαββατοκύριακο ξεχωριστό, γεμάτο από δροσιά, πολιτισμό και χαλάρωση.

Ήξερες ποιος ήταν ο πρώτος celebrity chef της ιστορίας;

Αν μπορούσαμε να πούμε ότι έκαναν fine dining στην Αναγέννηση, αυτός ήταν ο απόλυτος σταρ, με μια κουζίνα που περιελάμβανε ιστορία, θρησκεία και... Ιταλία.

Αν αποσυνθέσεις την Αθήνα τον Αύγουστο…

Τι απομένει και τι χρειάζεται για να ξαναφτιάξεις την πόλη ως εμπειρία ζωής και σύνδεσης, αλλά και ως ταξιδιωτικό προϊόν.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Εστιατόρια, θεατρικές παραστάσεις και όλα όσα σε περιμένουν αυτήν την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου στην πόλη.