Ρομαντικές εμπειρίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ταινίες, μουσική, χορός, βραδιές ανάγνωσης και στέκια που θα μας βάλουν «in the mood for love».

magic_mike_o_teleftaios_tou_xoros_trailer

Σέξι κι όποιος αντέξει!

Πριν από δέκα χρόνια, ο πάντα διορατικός Στίβεν Σόντερμπεργκ παρέδωσε ένα φιλμ που συνδύαζε την αυθεντική απεικόνιση της αμερικανικής λαϊκής τάξης με έναν από τους πιο σέξι χορούς: το στριπτίζ. Ο λόγος για το "Magic Mike" στο οποίο ο Τσάνινγκ Τέιτουμ υποδύεται τον εν λόγω Μάικ, έναν γοητευτικότατο δεξιοτέχνη του ερωτικού χορού. Πλέον ο Τέιτουμ ετοιμάζεται να κρεμάσει τα εσώρουχά του με το "Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός". Στη νέα ταινία, ο Μάικ έχει σταματήσει το στριπτίζ και δουλεύει ως μπάρμαν στο Λονδίνο. Εκεί τον προσεγγίζει μια σαγηνευτική πλούσια γυναίκα (Σάλμα Χάγεκ), η οποία τον ωθεί να δώσει άλλη μία χορευτική παράσταση, αφού προηγουμένως της αποδείξει το ταλέντο του με ένα ειλικρινά καυτό lap dance.

Ιδιότυπο ρεσιτάλ-σπουδή στον έρωτα

Φώτης Σιώτας
Φώτης Σιώτας

Ο Φώτης Σιώτας (πιάνο) συναντά στο θέατρο Άλσος, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο (αστεία) και τον Βαγγέλη Στεφανόπουλο (φωνή) για μια "σπουδή πάνω στο φλέγον ζήτημα του έρωτα". Προειδοποιούν ότι τα πράγματα δεν θα είναι ρομαντικά, θα φροντίσουν όμως να φωτίσουν τις ανομολόγητες πλευρές του έρωτα και του χιούμορ, καθώς και όλα τα σημεία στα οποία αυτά τα δύο συγκλίνουν. Τελικά μας θυμίζουν πως ο έρωτας δεν είναι απαραίτητα ρομαντικός: Ερωτευμένοι με τη δουλειά τους και ο ένας με τον άλλο, βρίσκουν ξανά την τρέλα, την ανασφάλεια και τον πειρασμό του σκιρτήματος σε μια παράσταση που θα αγγίξει ερωτευμένους και μη. 

Ημέρα των ερωτευμένων μετά τέχνης

Δώρα Άγιος Βαλεντίνος Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Φέτος έχετε την ευκαιρία να χαρίσετε κάτι ξεχωριστό στους αγαπημένους σας, ειδικά αν εκτιμούν την τέχνη. Η love-themed σειρά αναμνηστικών δώρων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κρύβει πολλές πρωτότυπες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: περίτεχνα κοσμήματα με θέμα τον έρωτα, βιβλία που εξυμνούν την αγάπη, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα για κάθε γούστο. Παρόμοια προϊόντα μπορείτε να βρείτε και στο Μουσείο Μπενάκη, του οποίου τα πολύτιμα εκθέματα μετατρέπονται σε εντυπωσιακές δημιουργίες διαθέσιμες σε όλους. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο απλό, στις 11/2 η γκαλερί Eleni Marneri παρουσίασε μια νέα συλλογή κοσμημάτων σχεδιασμένη από τη Σοφία Ζαράρη, η οποία υμνεί την πολυδιάστατη φύσης της γυναίκας.

Η άλλη πλευρά της "μοντέρνας αγάπης"

Modern Love ΕΜΣΤ

Τι είναι αγάπη σήμερα; Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επιχειρεί να δείξει την πολυπλοκότητα των σημερινών σχέσεων, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που χαρίζει στην τέχνη και τον έρωτα η τεχνολογία. Η μεγάλη ομαδική έκθεση "Modern Love. H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας", που θα παρουσιάζεται στο μουσείο μέχρι τον Μάιο, εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν επηρεάσει τις σύγχρονες κοινωνίες, την αγάπη και τους ανθρώπινους δεσμούς. Memes, φωτογραφίες, ιδιόμορφα γλυπτά και λογισμικά μιλούν για τις προκλήσεις που συναντάμε μπλέκοντας πραγματικό με εικονικό κόσμο.

Μια βραδιά "Τετ-α-τετ… μ’ ένα βιβλίο!"

Τετ-α-τετ, μ' 'ένα βιβλίο

Μια εκδήλωση για τους εργένηδες και τις εργένισσες βιβλιοφάγους, αλλά και όσους γενικά αγαπούν το βιβλίο, διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο χώρο του Λεξικοπωλείου (Στασίνου 13, Παγκράτι, 2107231201). Στις 13/2 (7 μ.μ.), παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου, το βιβλιοπωλείο μας καλεί σε "Τετ-α-τετ… μ’ ένα βιβλίο!", μια βραδιά ανάγνωσης αγαπημένων βιβλίων που θα μας βάλουν στο… πνεύμα των ημερών.

Ερωτευμένος Sinatra

Sinatra Falls In Love

H Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταμορφώνεται για ένα βράδυ (13/2) σε αγιο-βαλεντίνικο piano bar. Εκεί, ο Φρανκ ερωτεύεται, ανάμεσα σε άλλους παθιασμένους, καθημερινούς ανθρώπους που ζουν τις δικές τους ιστορίες αγάπης μέσα σε μια νουάρ κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Τη μουσική παράσταση με τίτλο "Sinatra Falls in Love" υπογράφει ο πιανίστας-τραγουδιστής Κώστας Τσαγγαρίδης.

Πόθος, έρωτας και φλαμένκο στο Acropolis Festivals

Corazon Flamenco

Το Acropolis Festivals παρουσιάζει στις 14 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών, την παραγωγή "Corazon Flamenco". Πρόκειται για μια χορευτική παράσταση από την Compañía Flamenco Solea, που ζωντανεύει μέσα από  την τέχνη του χορού γνωστές και φανταστικές ιστορίες πάθους, με δυναμικές κινήσεις που ξεδιπλώνονται, αραιώνουν και συσσωρεύονται, με εναλλαγές αμέτρητων χρωμάτων, βημάτων, και ρυθμών που εξυμνούν και συγχρόνως ξορκίζουν τον έρωτα.

"Eros": Μια avant garde ωδή στον έρωτα

Μαρίκα Κλαμπατσέα

Η Σοπράνο και συνθέτρια της πρωτοποριακής μουσικής σκηνής Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει στις 14 Φεβρουαρίου στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, (Ασωμάτων 6, Θησείο, 9 μ.μ) την Performance "Eros", μια ωδή στον έρωτα, μήνυμα χαράς, δίνοντας φως σε μια εποχή που όλα φαίνονται θαμπά, απόμακρα, επικίνδυνα, στείρα και απαγορευτικά. Η συνθέτρια εμπλέκει και συνδέει, το παρελθόν με το σήμερα, μέσα από τα τραύματα και τις χαρές της ζωής, όπου το μίσος, η απόγνωση και η βία ακόμη, συναντούν το πάθος, το παράφορο αίσθημα, τον έρωτα.

Κομψές δημιουργίες στο "Madame Fraise"

Red Velvet Rose Madame Fraise

Η γλυκιά γαλλική φινέτσα των signature δημιουργιών των καταξιωμένων pastry chefs Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα στη "Madame Fraise", το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και για τη γιορτή των ερωτευμένων.

Last minute Άγιος Βαλεντίνος

Poseidon Hotel

Αν ανήκετε στους ερωτοχτυπημένους της τελευταίας στιγμής, ιδού 8 νόστιμες προτάσεις για μια ρομαντική έξοδο με το έτερον ήμισυ σε καλά ξενοδοχεία της πόλης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας

  • Μεικτά Μέσα

Μια ομαδική έκθεση που εξερευνά την «H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας». Η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο απασχολούν εδώ τους καλλιτέχνες: η επιρροή τους στις σύγχρονες κοινωνίες, η σχέση τους με τον εργασιακό τομέα, το σώμα και το λόγο. Ο υπότιτλός της έκθεσης είναι δανεισμένος από το βιβλίο της Eva Illouz, «Cold Intimacies: The Making of Emotional Capitalism», που αναλύει πώς οι σύγχρονες στενές, οικείες σχέσεις καθορίζονται όλο και περισσότερο από οικονομικά και πολιτικά μοντέλα διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι
  • Συναυλίες

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.