Οδηγός Μουσικής

Music Soup: Cut to the Chase

Μουσική σύγχρονη και αισθητικά συγκρίσιμη με τα αριστουργήματα μιας περασμένης jazz εποχής και εμπειρίας.

Music Soup: Cut to the Chase

Μουσική σύγχρονη και αισθητικά συγκρίσιμη με τα αριστουργήματα μιας περασμένης jazz εποχής και εμπειρίας.

Music Soup: Cut to the Chase - εικόνα 1

Οι Music Soup, σαν organ jazz trio, είναι η πιανίστρια, οργανίστρια Ευγενία Καρλάφτη, ο κιθαρίστας Νέστωρ Δημόπουλος και ο ντράμερ Βαγγέλης Κοτζάμπασης. Η μουσική τους είναι η μουσική της μεγαλούπολης, οι ρυθμοί της, η κυκλοφορία της, οι συγκοπές και οι καθυστερήσεις, οι καθημερινές συγκινήσεις που αυτή μας προσφέρει σε ανύποπτους χρόνους, ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει και την αντιμετωπίζουμε στις συναλλαγές μας. Οι τρεις μουσικοί, με τη βοήθεια του ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη και του τρομπετίστα Δημήτρη Παπαδόπουλου, του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και του τρομπονίστα Αντώνη Ανδρέου κυριολεκτικά ζωγραφίζουν. Έχουν σπουδάσει το hard bop ιδίωμα σε κάθε του λεπτομέρεια και στην κυριολεξία έχουν ξεσκονίσει κάθε λεπτομέρεια της τέχνης του Jimmy Smith, του Lonnie (Liston) Smith, του Larry Young και κυριολεκτικά γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της τέχνης του κοσμικού φανκ. Ένα άλμπουμ αισθητικά συγκρίσιμο με τα αριστουργήματα μιας περασμένης jazz εποχής και εμπειρίας. [Chicken Coup Records CCP 7025]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Primer Music Festival: Dance till you drop

Πρεμιέρα για το διήμερο φεστιβάλ της Πλατείας Νερού με headliners τον Tiësto και τον Tyga.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
05/07/2022

H Laurie Anderson σε μία συζήτηση με τον Paul Holdengräber στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

Δύο μέρες πριν την εμφάνισή της στο Ηρώδειο, η ιέρεια της αβανγκάρντ της μυθικής δεκαετίας του ’70 στη Νέα Υόρκη σε μια αναπάντεχη συζήτηση με τον κορυφαίο αμερικανό διανοούμενο Πωλ Χολντενγκρέιμπερ, μετρ των ζωντανών συνεντεύξεων και Εκτελεστικό Διευθυντή του Onassis Los Angeles.

Ο Jef Maarawi και οι Jack Heart and The Love Ghosts στα Πανοραμικά Σκαλιά

Το μουσικό καλοκαίρι συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και δωρεάν συναυλίες στο ΚΠΙΣΝ.

Όταν ο Iggy Pop και ο Liam Gallagher έδωσαν ένα εξαιρετικά ειλικρινές live

Εμβληματικοί, οι δύο θρύλοι τις μουσικής Iggy Pop και Liam Gallagher "μίλησαν" με ευθύτητα με το κοινό. Και αυτό τους αποθέωσε. Σχεδόν όλο.

Capétte: "Κατά βάθος δε θέλουμε να πάμε στη "Μόσχα" αλλά να έχουμε έναν προορισμό που μας κρατάει ζωντανούς"

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα, από καρδιάς συζήτηση, γνωρίζουμε τον νεαρό καλλιτέχνη από τη Θεσσαλονίκη που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον με τους μουσικούς πειραματισμούς του.