George P. Lemos: Travelling Dreams

Το "Travelling Dreams" είναι ένας δίσκος καθαρών αισθήσεων και αισθημάτων και, προπαντός, ένας δίσκος πραγματικά ταξιδιάρικος.

George P. Lemos: Travelling Dreams

Το "Travelling Dreams" είναι ένας δίσκος καθαρών αισθήσεων και αισθημάτων και, προπαντός, ένας δίσκος πραγματικά ταξιδιάρικος.

George P. Lemos: Travelling Dreams - εικόνα 1

Τον δίσκο αυτό τον έχω αρκετούς μήνες και τον ακούω τακτικά – όποτε, τουλάχιστον, θέλω να ηρεμήσω από το καθημερινό τρέξιμο και να αφήσω το μυαλό να ξελαμπικάρει. Διαπίστωσα όμως ότι λειτούργησε τέλεια στις καλοκαιρινές διακοπές. Όταν οι ήχοι από τα ακουστικά έδεναν με την επιθυμία του βλέμματος να ανιχνεύσει το βαθύ σκοτάδι στην Καλντέρα ή την πολυχρωμία του ηλιοβασιλέματος στην Οία. Όταν νιώθαμε πως προσεγγίζαμε την αίσθηση των φυσικών γλυπτών της Άνδρου ή της Κύθνου ή όταν περνούσαμε πλάι από την Μακρόνησο ή την Τζια. Οι μουσικές αυτές του Γιώργου Λαιμού φτιάχνουν εικόνες που ταιριάζουν με τα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα – ειδικά τα new age οργανικά του δίσκου, που εναλλάσσονται με τα τραγούδια. Τραγούδια που δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στιχουργικά, γραμμένα κυρίως από τον ίδιο τον Γιώργο Λαιμό και την Κατερίνα Μποζώνη και φτιάχουν, μαζί με τα πολύμορφα – και εξίσου εύγλωττα – instrumental, έναν κόσμο όπου ο Λαιμός νιώθει άνετα και "φεύγει" εντός του – όπως εξάλλου, εικάζω, ότι συμβαίνει και με την άλλη μεγάλη αγάπη του, την θάλασσα. Η καλλιτεχνική του παρουσία έχει μια διάρκεια και μια ευστάθεια που κρατάει από τα τέλη των ‘70’s και μετριέται σε 8-9 άλμπουμ (τρία εκ των οποίων σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Πιτσιλαδή) και τα οποία αξίζει να ψάξει κανείς. Το “Travelling Dreams” ερμηνεύεται από μία εξαίρετη ομάδα μουσικών και από τους τραγουδιστές Σοφία Πατσαλίδη, Salina, Γιώργο Μυλωναδάκη, Άκη Δείξιμο καθώς και την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Είναι ένας δίσκος καθαρών αισθήσεων και αισθημάτων και, προπαντός, ένας δίσκος πραγματικά ταξιδιάρικος. (14 Music)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.