George P. Lemos: Travelling Dreams

Το "Travelling Dreams" είναι ένας δίσκος καθαρών αισθήσεων και αισθημάτων και, προπαντός, ένας δίσκος πραγματικά ταξιδιάρικος.

George P. Lemos: Travelling Dreams

Το "Travelling Dreams" είναι ένας δίσκος καθαρών αισθήσεων και αισθημάτων και, προπαντός, ένας δίσκος πραγματικά ταξιδιάρικος.

George P. Lemos: Travelling Dreams - εικόνα 1

Τον δίσκο αυτό τον έχω αρκετούς μήνες και τον ακούω τακτικά – όποτε, τουλάχιστον, θέλω να ηρεμήσω από το καθημερινό τρέξιμο και να αφήσω το μυαλό να ξελαμπικάρει. Διαπίστωσα όμως ότι λειτούργησε τέλεια στις καλοκαιρινές διακοπές. Όταν οι ήχοι από τα ακουστικά έδεναν με την επιθυμία του βλέμματος να ανιχνεύσει το βαθύ σκοτάδι στην Καλντέρα ή την πολυχρωμία του ηλιοβασιλέματος στην Οία. Όταν νιώθαμε πως προσεγγίζαμε την αίσθηση των φυσικών γλυπτών της Άνδρου ή της Κύθνου ή όταν περνούσαμε πλάι από την Μακρόνησο ή την Τζια. Οι μουσικές αυτές του Γιώργου Λαιμού φτιάχνουν εικόνες που ταιριάζουν με τα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα – ειδικά τα new age οργανικά του δίσκου, που εναλλάσσονται με τα τραγούδια. Τραγούδια που δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στιχουργικά, γραμμένα κυρίως από τον ίδιο τον Γιώργο Λαιμό και την Κατερίνα Μποζώνη και φτιάχουν, μαζί με τα πολύμορφα – και εξίσου εύγλωττα – instrumental, έναν κόσμο όπου ο Λαιμός νιώθει άνετα και "φεύγει" εντός του – όπως εξάλλου, εικάζω, ότι συμβαίνει και με την άλλη μεγάλη αγάπη του, την θάλασσα. Η καλλιτεχνική του παρουσία έχει μια διάρκεια και μια ευστάθεια που κρατάει από τα τέλη των ‘70’s και μετριέται σε 8-9 άλμπουμ (τρία εκ των οποίων σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Πιτσιλαδή) και τα οποία αξίζει να ψάξει κανείς. Το “Travelling Dreams” ερμηνεύεται από μία εξαίρετη ομάδα μουσικών και από τους τραγουδιστές Σοφία Πατσαλίδη, Salina, Γιώργο Μυλωναδάκη, Άκη Δείξιμο καθώς και την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Είναι ένας δίσκος καθαρών αισθήσεων και αισθημάτων και, προπαντός, ένας δίσκος πραγματικά ταξιδιάρικος. (14 Music)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

27/09/2022

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Στην παράσταση "Με φάρο το φεγγάρι" τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Σταύρος Ξαρχάκος: Καταχειροκροτήθηκε στο sold-out Ηρώδειο, τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη

Αν και υπήρξαν αβαρίες εδώ κι εκεί, ήταν μια συναυλία επιτυχημένη από κάθε άποψη, με το κοινό να ξεπερνά την παράλυση της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μεταφοράς.

Ο Γιάννης Πάριος μας ταξιδεύει σε παλιούς και νέους έρωτες στο Faliro Summer Theater

Με έναν μοναδικό καλλιτέχνη κλείνει η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού.

Η Katerine Duska, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Βάσια Ζαχαροπούλου θα πλαισιώσουν τον Shigeru Umebayashi

Η συναυλία "In the Mood For Music", στο Ηρώδειο, θα μας μυήσει στη μουσική ουτοπία αυτού του χαρισματικού Ιάπωνα καλλιτέχνη.

Μια ημέρα μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Το Global Live Med, σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens, ξεκινά την πρώτη εκδήλωση μουσικής και διαλόγου υπέρ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Lise Davidsen και η ΚΟΑ σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας

Το άστρο μιας νέας ντίβας λάμπει για πρώτη φορά στο Μέγαρο και στην Ελλάδα.