Φωτεινή Βελεσιώτου: Τα διαλεγμένα

Ένα songbook που, εκτός από τα κλασικά κλασικά, δημιουργεί και έναν ξεχωριστό δικό του σύγχρονο κλασικισμό...

Φωτεινή Βελεσιώτου: Τα διαλεγμένα

Ένα songbook που, εκτός από τα κλασικά κλασικά, δημιουργεί και έναν ξεχωριστό δικό του σύγχρονο κλασικισμό...

Φωτεινή Βελεσιώτου: Τα διαλεγμένα - εικόνα 1

Η Βελεσιώτου θεωρεί σαν καλλιτεχνικό της επίκεντρο πάντα τα τραγούδια – σ’ αυτά επιμένει και σ’ αυτά αναφέρεται. Και, φυσικά, αυτό είναι το όχημά της – αυτά τραγουδάει και αυτά την έχουν φέρει στην σημερινή περίοπτη θέση της να είναι μια από τις πιο σημαντικές μας τραγουδίστριες. Έτσι, αυτή η συναυλία (πέρσι τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη, με 5-6 χιλιάδες κόσμο) δεν είναι παρά ένα εξαιρετικό songbook της Φωτεινής Βελεσιώτου για εκείνη τη χρονική στιγμή, ένα songbook που το μοιράζεται με τους φίλους της (Λιζέτα Καλημέρη, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Μητσιάς, Γιώτα Νέγκα), ένα songbook που, εκτός από τα κλασικά κλασικά, δημιουργεί και έναν ξεχωριστό δικό του σύγχρονο κλασικισμό που αντικατοπτρίζεται εδώ, σε όλο το πρώτο CD αλλά και σε στιγμές του δεύτερου. Με όλο το αυθεντικό feeling του live να διατηρείται ατόφιο. (Minos/EMI-Universal)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

35 διεθνείς δίσκοι για το 2025

Το απόσταγμα μιας χρονιάς με πληθώρα υπερβολών, κατά την οποία δεν μείναμε δα και συγκλονισμένοι, όμως πλουτίσαμε σε ωραία μουσική. Mε το γνώριμο σασπένς της αντίστροφης μέτρησης, αλλά δίχως κενολογίες περί "καλύτερων" ή "σπουδαιότερων".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
26/12/2025

Αληθινή μουσική μαγεία στο Christmas Theater με το "Harry's Magic Symphony"

Ένα οπτικοακουστικό σόου, τo Harry's Magic Symphony, στο Christmas Theater, μας μεταφέρει στο σύμπαν του Harry Potter.

Eject Festival 2026: Back to back διήμερο με Florence + The Machine και The Cure

Τα μεγάλα ονόματα δίνουν συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό και μπορείς να κλείσεις το εισιτήριό σου σε προνομιακή τιμή.

Το ιστορικό Κουαρτέτο Μποροντίν επιστρέφει στο Μέγαρο

Ένα από τα ιστορικά σύνολα της μουσικής δωματίου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει τρία κουαρτέτα του Σοστακόβιτς.

Εικόνες της Ρώμης ζωντανεύουν μέσα από την μουσική του Νίνο Ρότα και Οττορίνο Ρεσπίγκι

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Οττορίνο Ρεσπίγκι στο Μέγαρο Μουσικής.

H Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved"

H διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας διασκεύασε το τραγούδι του George Michael "You have been Loved" εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του.