Miles Davis & Robert Glasper: Everything’s Beautiful

Μια όμορφη επανασύνθεση (μέσω δημιουργικής φαντασίας) της μουσικής του Miles Davis

Miles Davis & Robert Glasper: Everything’s Beautiful

Μια όμορφη επανασύνθεση (μέσω δημιουργικής φαντασίας) της μουσικής του Miles Davis

Miles Davis & Robert Glasper: Everything’s Beautiful - εικόνα 1

Στο προαναφερθέν σάουντρακ “Miles Ahead”, προς το τέλος, τα κομμάτια του Robert Glasper δίνουν ένα εξαιρετικό δημιουργικό στίγμα ενός τζάζμαν που δείχνει να αναπτύσσεται συνεχώς πάνω σε ένα πεδίο όχι ακριβώς crossover αλλά με μια ιδιαίτερη αίσθηση για τις urban διαστάσεις μιας μουσικής που, γενικά, θεωρείται απαιτητική ή και «διανοουμενίστικη». Έτσι, το “Miles Ahead”, σαν ταινία αλλά και σαν σάουντρακ, του δίνει την ευκαιρία για ένα ακόμα project που ξεπηδά σχεδόν πηγαία, με αφορμή την μουσική του Miles και τις εικόνες που αυτή μπορεί να παράγει όταν εμπλέκεται με τις hip hop και soul παρουσίες των Bilal, Erykah Badu, Illa J, Phonte, Hiatus Kaiyote, Laura Mvula, Ledisi κ.ά. ανάμεσα στους οποίους συναντάμε τον κιθαρίστα John Scofield (συνεργάτη του Miles Davis) και τον Stevie Wonder. Το σύνολο είναι μια όμορφη επανασύνθεση (μέσω δημιουργικής φαντασίας) της μουσικής του Miles – και ο τίτλος του δίσκου δεν απέχει από την περιγραφή της αλήθειας. (Columbia / Blue Note)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Sicario με το "Φωτιά" κατέκτησε το νο.1 των ψηφιακών πωλήσεων για το 2025

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης βάζει μια ακόμα μια σαρωτική επιτυχία στο ενεργητικό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
07/01/2026

Τέσσερις ξεχωριστές βραδιές στο Half Note Jazz Club

Από τη swing jazz και τους Mediterranean ήχους μέχρι τα Chicago blues, τον Ιανουάριο η Αθήνα υποδέχεται κορυφαία σχήματα και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

Η εμβληματική Ορχήστρα Εγχόρδων της Λουκέρνης, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια βραδιά που η αριστοκρατική μουσική παράδοση συναντά τη συμφωνική ακρίβεια.

Οι Godsleep σε μια δυνατή ροκ βραδιά

Επιστρέφουν στη σκηνή της Αθήνας την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 και συναντούν τους Loud Silence.

Ο Michael Dotson ζωντανεύει τον αυθεντικό ήχο του Chicago Blues στο Jazzèt

Ο σπουδαίος κιθαρίστας από το Σικάγο επιστρέφει στην Αθήνα για μια βραδιά με ένταση και αυθεντική ατμόσφαιρα blues.

Οι Decius καταφτάνουν στην Αθήνα, τώρα που συμβαίνουν

Στην πρώτη σημαντική διεθνή συναυλία του 2026 (10/1), οι Βρετανοί θέλουν να δείξουν πώς και γιατί τάραξαν τα επίκαιρα alternative νερά. Μέχρι τότε, αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στις ρίζες του ήχου τους.

Candlelight concerts: Πού και πότε θα ζήσεις την εμπειρία τους τον Ιανουάριο

Μεγάλοι χώροι και χιλιάδες φλόγες να τρεμοπαίζουν δημιουργούν μια επιβλητική ατμόσφαιρα, χαρίζοντας μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία στο κοινό.