(OST) Miles Ahead

Ένα ξεχωριστό ηχητικό φιλμ, ικανό να σε βάλει σε ένα τριπ (συναισθηματικό ή και συγκινησιακό) χωρίς να χρειάζεσαι την actual ταινία.

(OST) Miles Ahead

Ένα ξεχωριστό ηχητικό φιλμ, ικανό να σε βάλει σε ένα τριπ (συναισθηματικό ή και συγκινησιακό) χωρίς να χρειάζεσαι την actual ταινία.

(OST) Miles Ahead - εικόνα 1

Δεν έχω δει την ταινία – στην οποία πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης είναι ο Don Cheadle – και η αρχική μου αίσθηση, καθώς κρατούσα και χάζευα το οπισθόφυλλο αυτού του δίσκου, ήταν πως είχα στα χέρια μου κάτι σαν greatest hits (όσο αυτό είναι δυνατό και εφικτό σε μια περίπτωση όπως αυτή του Miles Davis). Η (πρώτη) ακρόαση όμως μου έδειξε πως επρόκειτο για ένα άλμπουμ ιδιαίτερα αυτόνομο και αυτοολοκληρούμενο. Στην πραγματικότητα είναι αυτό που οφείλει να είναι ένα πραγματικό σάουντρακ: ένα ξεχωριστό ηχητικό φιλμ, ικανό να σε βάλει σε ένα τριπ (συναισθηματικό ή και συγκινησιακό) χωρίς να χρειάζεσαι την actual ταινία. Έτσι, μέσα από μια σειρά «κλασικών» στιγμιότυπων της πορείας του Miles, μαζί με εμβόλιμες ατάκες του Don Cheadle, συν κάποια original - και γεμάτα φρεσκάδα - κομμάτια του Robert Glasper (που είναι συμπαραγωγός του σάουντρακ και έχει φτιάξει επίσης το companion project “Everything’s Beautiful”, σαν σύγχρονους ανασχεδιασμούς της μουσικής του Miles – βλέπε στη συνέχεια) το άλμπουμ αυτό, διάρκειας 75 λεπτών, είναι μια πραγματική ηχητική απόλαυση – συν το γεγονός ότι δίνει στον μη expert μια καλή ιδέα του τι ήταν ο Miles Davis σαν μουσικός δημιουργός. Με ιδιαίτερη έμφαση στην grrovy πλευρά του. [Όταν δω την ταινία ίσως να επανέλθω. Αυτή τη στιγμή θέλω να κατεβάσω από τη δισκοθήκη μου διάφορα άλμπουμ του Miles για να τα ξανακούσω] (Columbia / Legacy)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.