Μια συμφωνία για την Ιθάκη

Ένα άλμπουμ που αξίζει να έχουμε, ένα άλμπουμ που μπορούμε να ακούμε ξανά και ξανά, ένα άλμπουμ που σημαίνει πολλά…

Μια συμφωνία για την Ιθάκη

Ένα άλμπουμ που αξίζει να έχουμε, ένα άλμπουμ που μπορούμε να ακούμε ξανά και ξανά, ένα άλμπουμ που σημαίνει πολλά…

Μια συμφωνία για την Ιθάκη - εικόνα 1

Η κατάσταση είναι σχεδόν ονειρική: μια σπουδαία συμφωνική ορχήστρα με έναν διακεκριμένο μαέστρο, μια ομάδα από ξεχωριστούς τραγουδιστές, ένα σύνολο από όμορφα τραγούδια που, λίγο-πολύ, όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Αυτό είναι το άλμπουμ «Μια συμφωνία για την Ιθάκη» που κυκλοφορεί για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της ύπαρξης και της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και για να τονώσει και να επικοινωνήσει περαιτέρω το έργο του – που είναι έργο που χαρίζει ζωή. Τόσο απλά… Είναι η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον Αλέξανδρο Μυράτ. Και είναι η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Severine Maquaire και ο Vassilikos που ερμηνεύουν τραγούδια όπως «Εγώ μιλάω για δύναμη», «Βραδιάζει», «Όνειρο ήτανε», «Φύλακας άγγελος», «Θεσσαλονίκη», “Across the Universe” κ.ά. μέσα από τις εξαιρετικές, πλούσιες και αφηγηματικές ενορχηστρώσεις που έχουν κάνει ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Δεν είναι μόνο μια ανθολογία μουσικών στιγμών με κοινωνική στόχευση – όπως θα περίμενε κανείς έχοντας υπ’ όψιν ανάλογες περιπτώσεις. Είναι, κυρίως, ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project με ιδιαίτερες δημιουργικές διαστάσεις: όπως αυτά που ακούμε (συχνά-πυκνά;) στην διεθνή δισκογραφία και, συνήθως, τα ζηλεύουμε. Εδώ, επιτέλους, έχουμε κάτι ανάλογο που, αισθητικά, δεν υστερεί σε τίποτα από αυτά που έχουμε στο νου μας. Γι’ αυτό ξεκίνησα μιλώντας για (σχεδόν) ονειρική κατάσταση: για ένα άλμπουμ που κάνει το όνειρο πραγματικότητα, όπου όλοι οι συμμετέχοντες τα δίνουν όλα και, τελικά, βγαίνει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα – ακόμα και στις λίγες υπερβολές του. Νομίζω ότι έχουμε ένα άλμπουμ που αξίζει να έχουμε, ένα άλμπουμ που μπορούμε να ακούμε ξανά και ξανά, ένα άλμπουμ που σημαίνει πολλά… (Feelgood)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.