Myriam Alter: Cross / Ways

Εδώ θα βρει κανείς τη θλίψη, τον πόνο, την χαρά, το όνειρο… γιατί έτσι είναι – έτσι γράφει η Myriam Alter

Myriam Alter: Cross / Ways

Εδώ θα βρει κανείς τη θλίψη, τον πόνο, την χαρά, το όνειρο… γιατί έτσι είναι – έτσι γράφει η Myriam Alter

Myriam Alter: Cross / Ways - εικόνα 1

Στην περίπτωση της ο τίτλος “Cross / Ways” είναι κατανοητός. Με σεφαραδίτικες μουσικές ή klezmer, με tango που έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, με τζαζ που ξέρει να γίνεται στοιχείο της καθημερινής μας ζωής και να μην χάνεται στα στενά του Μανχάταν, με μουσικά γλέντια ξεριζωμένων που διαφυλάττουν την εσωτερικότητά τους στις νέες πατρίδες τους. Μουσικές που δεν θα ακούσουμε να κραυγάζουν στα συστημικά media αλλά που αν αφουγκραστούμε θα ισιώσουν τη ρότα της ψυχής μας. Μουσικές που θα μπορούσαν να περιγράφουν σκηνές του Fellini – ή του Bergman, αν ερχόταν πιο κοντά στις ζεστές θάλασσες. Το ακορντεόν του Luciano Biondini, το κλαρινέτο του John Ruocco μαζί με τον Michel Massot (τούμπα, τρομπόνι), τον Michel Bisceglia (πιάνο), τον Nic Thys (μπάσο) και τον Lander Gyselinck (ντραμς) ιχνογραφούν το τοπίο αυτό που δεν είναι τόσο πολυπολιτισμικό όσο ανθρώπινο. Εδώ θα βρει κανείς τη θλίψη, τον πόνο, την χαρά, το όνειρο… γιατί έτσι είναι – έτσι γράφει η Myriam Alter (σεφαραδίτικης καταγωγής, με πατέρα Κωνσταντινουπολίτη και μάνα Θεσσαλονικιά) που ζει στην Ολλανδία και συνθέτει όμορφες μουσικές και παίζει σπάνια (όπως εδώ, πιάνο στην ομώνυμη σύνθεση). Είναι όμως παντού μέσα στη μουσική – και μέσα από τη νοσταλγία δίνει ελπίδα. Μαγικό δεν είναι; (Enja / A&N Records)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.