Οδηγός Μουσικής

Louis Borda – Georgia Velivasaki: Aleli

Από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες. Με υπέροχες διασκευές στα "Μια βοσκοπούλα αγάπησα" και "Αγρίμια κι αγριμάκια μου"...

Προσοχή! Λόγω των μέτρων για τον covid-19 πολλές συναυλίες αναβάλλονται. Ενημερωθείτε από τον ενημερωμένο οδηγό μας και επιβεβαιώστε την κράτησή σας πριν την έξοδό σας.
Louis Borda – Georgia Velivasaki: Aleli

Από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες. Με υπέροχες διασκευές στα "Μια βοσκοπούλα αγάπησα" και "Αγρίμια κι αγριμάκια μου"...

Louis Borda – Georgia Velivasaki: Aleli - εικόνα 1

Είναι λίγες μέρες που κυκλοφόρησε: η μουσική / καλλιτεχνική συνάντηση του Αργεντινού κιθαρίστα του νέου τάνγκο Luis Borda με την Ελληνίδα τραγουδίστρια Γεωργία Βεληβασάκη. Ένα ταξίδι, «από την Κρήτη ως το Μπουένος Άιρες», όπως επεξηγεί ο υπότιτλος και, ουσιαστικά, μια σχέση από ήχους, ρυθμούς, μουσικές, λέξεις που βρίσκουν τον κοινό τους δρόμο. Είναι μια fusion κατά το μάλλον ή ήττον φυσική, στην οποία δεν δυσκολεύεται να «οικειοποιηθεί» δημιουργικά η μία κουλτούρα την άλλη καθώς η μουσική μπορεί να διατηρεί τα φυσικά εθνικά της συστατικά και να τους δίνει μια διανθρώπινη αξία. Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα από τα κομμάτια του δίσκου. Ακούς την φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη κυριολεκτικά να πλέει μέσα στις ηχορυθμίες του tango nuevo ενώ, η κιθάρα μπορεί να συνδιαλέγεται ευκρινώς με το bandoneon ή την κρητική λύρα. Και οι μουσικοί, από Ελλάδα, Αργεντινή, Γαλλία Γερμανία να παίζουν στο κοινό τους έδαφος με ευαισθησία ή με εκρήξεις. Το άλμπουμ “Aleli”, είναι μια προσωπική γραφή του Luis Borda που αγκαλιάζει τις ρίζες και την ιστορία του και, με έναν υπέροχο τρόπο, μας αγκαλιάζει και μας αφορά όλους – στον τόπο μας ή σε κάθε τόπο. Μια καθαρή ανθρώπινη καλλιτεχνική πράξη. Μια μουσική που μας αγγίζει – και που διαπερνά όλα τα σύνορα (Enja / Yellowbird – Διανέμεται από την A&N Records).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αναβάλλεται η επερχόμενη συναυλία της Underground Youth Orchestra

Ο Garrett Keast επρόκειτο να διευθύνει την Ορχήστρα στο πλάισιο του κύκλου συναυλιών "UYO EuroConcerts".

17/01/2022

Eric Burdon: Από τους Animals στο "Μουσικό Κουτί"

Το "Μουσικό Κουτί" της ΕΡΤ1 προβάλλει σε επανάληψη το επεισόδιο με τη συμμετοχή του, δίνοντας αφορμή επαν-επίσκεψης στα έργα και στις ημέρες ενός εμβληματικού τραγουδιστή, που η τύχη το έφερε να έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας.

Η υψηλή ραπτική κλέβει την παράσταση στο νέο videoclip της Adele

Τα τρία looks της Adele έχουν την υπογραφή κορυφαίων σχεδιαστών.

Χρήστος Χριστοδούλου: Ο πιο δημοφιλής νέος Έλληνας συνθέτης παγκοσμίως, σύμφωνα με το Spotify

Έρχεται από τη Σπάρτη, γράφει μουσική για βιντεοπαιχνίδια και μετρά 11,4 εκατομμύρια ψηφιακές ακροάσεις, από 149 διαφορετικές χώρες. Τον συναντήσαμε για να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο του, αλλά και για να μας πει πώς έφτασε σε τέτοια νούμερα και τι σημαίνουν σε επίπεδο βιοπορισμού.

Τρεις βραδιές βωβού κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Η μουσική ομάδα Sibilima συνδιαλέγεται με τρεις αριστουργηματικές ταινίες υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Καλλιόπης Μητροπούλου.

Sam Redmore: από τo Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας στο "Kosmos Lab"

Ο Dj και remixer φτιάχνει ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.

"Ελπίς πατρίδος" – "Καποδίστριας": προσεγγίζοντας το 1821 με όρους σύγχρονου "μουσικού θεάτρου" (;)

Τον προβληματισμό για το εύρος και το περιεχόμενο του όρου "μουσικό θέατρο" επέτεινε η παρακολούθηση δύο ακόμη παραγωγών νέων έργων για την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.