Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Είσ.: € 60-11. Πληρ.: www.megaro.gr.

Συναυλίες

Chamber Orchestra of Europe

  • Κλασική μουσική

O αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Καρύδης, εκτός από τα έργα του ρεπερτορίου, όπως η αριστουργηματική Τέταρτη συμφωνία του Μπετόβεν, ο Καρύδης εντάσσει –προς τιμήν του– στο πρόγραμμα της συναυλίας έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Το Μέγαρο υποδέχεται έναν από τους πιο εκλεκτούς έλληνες καλλιτέχνες, τον αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Καρύδη. Από την Κρατική Όπερα της Βιέννης μέχρι το πόντιουμ της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, όπου και αν διευθύνει, ο Κωνσταντίνος Καρύδης διακρίνεται για τις σπάνιες μουσικές αρετές του, τη βαθιά διεισδυτικότητα στην ουσία των έργων, τη φαντασία και την απαστράπτουσα τεχνική του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι διευθύνει την περιώνυμη Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης, η οποία αποτελείται από επίλεκτους μουσικούς και συνεργάζεται από την ίδρυσή της, το 1981, έως σήμερα με μεγάλους μαέστρους και σολίστ σε συναυλίες και πολυβραβευμένες ηχογραφήσεις

20/04 Σάβ. 8.30 μ.μ.

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων

  • Κλασική μουσική

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 3.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι συγκεντρώνονται για να χαρίσουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα, σε μια μοναδική για την Ελλάδα μείξη οργάνων, ήχων και φωνών. Στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής πρόκειται να εμφανιστούν μεταξύ άλλων, η Νεανική Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας, η Χορωδία της Ελληνοαγγλικής Σχολής Αθηνών, η Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία», η Χορωδία Αράχοβας, η Φιλαρμονική Μαρκόπουλου, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος Πάρου, η Χορωδία «Μουσικές Ρίζες» Κέρκυρας, η Χορωδία «Κορυφώ» Κέρκυρας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πάφου, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” Πάφου, η Χορωδία Δήμου Νίκαιας Ρέντη, η Φιλαρμονική Καλοχωρίου Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, η Χορωδία «Το όνειρο του παιδιού» Ζακύνθου, η Χορωδία «Μελωδοί» Αθηνών, η Φιλαρμονική Δήμου Αγίας Παρασκευής Αθηνών, η Χορωδία Αιγιάλειας , η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Νέας Ιωνίας, η Χορωδία «Belles» Πατρών, η Χορωδία «Belcantes» Πατρών, η Χορωδία «Μουσικές Ρίζες» Κέρκυρας , η Μεικτή Χορωδία Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η Χορωδία Αντάμωμα Αθηνών, η Χορωδία Θεσσαλονικέων, η Χορωδία «Ηχορροή» Κορίνθου, η Φιλαρμονική Δήμου Πετρούπολης Αθηνών, ο συνθέτης Πέτρου Πέτρος, οι Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού Ξηράς , της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και πολλές ακόμα φιλαρμονικές χορωδίες και ορχήστρες.

21/04 Κυρ. 10 π.μ./ 6 μ.μ.

Janine Jansen & Denis Kozhukhin

  • Κλασική μουσική

Εστιάζουν σε δημοφιλέστατα έργα του 19ου αιώνα για βιολί και πιάνο, γραμμένα από τρεις Γερμανούς συνθέτες, που η μοίρα τους ένωσε με ιδιαίτερο τρόπο: τον Ρόμπερτ Σούμαν, εμβληματική φυσιογνωμία του Ρομαντισμού, τη σύζυγό του Κλάρα, δεινή πιανίστα και άκρως ενδιαφέρουσα συνθέτρια, και τον Γιοχάννες Μπραμς, συνθέτη που στα νιάτα του έλαβε την εκτίμηση και τη στήριξη του ζεύγους Σούμαν, ενώ ανέπτυξε σχέση αμοιβαίου θαυμασμού και πάθους με τη σύζυγο του Σούμαν, μετά τον πρόωρο θάνατο του τελευταίου. Για ορισμένους καλλιτέχνες οι συστάσεις περιττεύουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν η βιολονίστα Ζανίν Γιάνσεν και ο πιανίστας Ντένις Κοζούχιν, οι οποίοι διαπρέπουν στις μεγαλύτερες αίθουσες της υφηλίου χάρη στο πηγαίο ταλέντο και τις δεξιοτεχνικές τους ικανότητες. Σε κάθε τους εμφάνιση, είτε σε ατομικό ρεσιτάλ είτε σε συνεργασία, ξεχειλίζουν από ζωντάνια, ενεργητικότητα και μουσικότητα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς.

16/04 Τρ. 8.30 μ.μ.