Ο Γιώργης Μανωλάκης είναι δεξιοτέχνης λαουτίστας και συναντάει ξανά επί σκηνής τον Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο, με στόχο τους να προσφέρουν μια μουσική συνάντηση που γεφυρώνει την κρητική μουσική παράδοση με τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό και την jazz.

Μια σύγχρονη ανάγνωση της κρητικής μουσικής
Το Manolakis – Couleur Locale Trio επιστρέφει στη σκηνή του Theatre of the NO για μία ακόμη μουσική συνάντηση, μετά την ενθουσιώδη υποδοχή και την sold-out εμφάνισή του. Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 21:30, το trio υπόσχεται εκπλήξεις. Με σημείο αναφοράς το λαούτο και αξιοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα και πετάλια, ο Γιώργης Μανωλάκης διευρύνει τις δυνατότητες του παραδοσιακού οργάνου, ενώ η σύμπραξή του με τους δύο μουσικούς διαμορφώνει ένα αλλιώτικο ηχητικό τοπίο. Το τρίο κινείται σε συνθέσεις του Μανωλάκη, αντλώντας παράλληλα έμπνευση από την κρητική μουσική παράδοση. Με αφετηρία αυτό το ρεπερτόριο, οι τρεις μουσικοί δημιουργούν και αυτοσχεδιάζουν.

Απο το Ηράκλειο στο εξωτερικό
Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Μανωλάκης μεγάλωσε μέσα σε μια μουσική οικογένεια και από τα οκτώ του χρόνια μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του, Κώστα Μανωλάκη, δεξιοτέχνη στη λύρα και το λαούτο. Η πρώτη του σημαντική δημόσια παρουσία έγινε με τους Χαΐνηδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεχωριστή στιγμή του ήταν η πρώτη συνεργασία του με τον Ross Daly. Συνεργασία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ένας από τους ψαγμένους δημιουργούς της σύγχρονης κρητικής μουσικής σκηνής.