Τι γυρεύουν ένας Juggalo, ένας Άγιος Βασίλης και ένας κάουμποϊ στο νέο βίντεο κλιπ των Queens Of The Stone Age;

Μετά από το εξαιρετικό album In Times New Roman... του 2023, οι Αμερικανοί επιστρέφουν με νέο single και ένα βίντεο κλιπ που μόνο αδιάφορο δεν το λες.

queens of the stone age

Oι Queens of the Stone Age επιστρέφουν με το εντυπωσιακό νέο single "Easy Street” που κυκλοφορεί από τη Matador Records. Το τραγούδι αποτελεί την πρώτη νέα τους κυκλοφορία μετά το In Times New Roman του 2023 ενώ παρουσιάστηκε ζωντανά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης περιοδείας Catacombs πέρυσι και αναμενόταν με ανυπομονησία από τους φίλους του συγκροτήματος.

Η μουσική του είναι γαλήνια και ταυτόχρονα ιδανικά ατελής: ακουστική κιθάρα, ψυχεδελικά synths και ένας ρυθμός που μοιάζει να αναπνέει φυσικά. Κάτω από την ήρεμη επιφάνεια κρύβονται ακατέργαστες γωνίες και το χαρακτηριστικό καυστικό χιούμορ του συγκροτήματος. Στο τραγούδι συμμετέχει η τραγουδίστρια Nikki Lane, της οποίας η φωνή συνδυάζει τη σκληράδα με τη γλύκα, θυμίζοντας τη Wanda Jackson. Η ερμηνεία της λειτουργεί ως αντίβαρο στη πιο ομαλή φωνητική γραμμή του Josh Homme.

"Είναι ένα κάπως αστείο τραγούδι. Είναι σαν να χτυπάς το νεύρο στον αγκώνα σου: είναι αστείο επειδή πονάει και πονάει επειδή είναι αστείο. Το εννοείς σοβαρά, αλλά είναι αστείο", λέει ο Homme. "Το ηχογραφήσαμε όπως θα κάναμε ένα demo. Χωρίς click track, αφήνοντας μέσα τα λάθη. Άλλοτε επιταχύνει, άλλοτε επιβραδύνει, τα παλαμάκια δεν είναι τέλεια, αλλά ούτε και άσχημα. Και ένα αδέξιο παλαμάκι προσθέτει αυτό το ανθρώπινο στοιχείο που δεν μπορείς να προσποιηθείς".

Συνεχίζοντας, προσθέτει: "Δεν έχει να κάνει μόνο με την ανοησία. Έχει να κάνει με το να αποδέχεσαι την ατέλεια της ζωής σου. Το τραγούδι, όπως και η ζωή, βρίσκεται μέσα στα λάθη. Οι ατέλειές του είναι αξεπέραστες".

Το "Easy Street” συνοδεύεται από βιντεοκλίπ σε σκηνοθεσία των Tony Wolski και Christopher Gruse, βασισμένο σε ιδέα και ιστορία του Josh Homme. To video ξεκινά με έναν ταλαιπωρημένο και γεμάτο μώλωπες Homme να προσπαθεί να ξεφύγει από μια ετερόκλητη ομάδα διωκτών, στην οποία συμμετέχουν και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, μεταμφιεσμένα σε έναν Juggalo, έναν Άγιο Βασίλη εμπορικού κέντρου, έναν λάτρη του δέρματος και, φυσικά, έναν καλοντυμένο καουμπόη που οδηγεί ένα μικροσκοπικό άλογο. Ωστόσο, η ιστορία ανατρέπει τις προσδοκίες με μια απρόσμενη εξέλιξη που αποτίει φόρο τιμής στους ανθρώπους του περιθωρίου, εκείνους που συχνά επιλέγουμε να αγνοούμε.

queens

Οι Queens of the Stone Age συνεχίζουν αυτή την περίοδο την ευρωπαϊκή και βρετανική τους περιοδεία μαζί με τους System of a Down, πριν επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια μεγάλη περιοδεία σε στάδια, έχοντας στο πλευρό τους τους Foo Fighters. Παράλληλα, το συγκρότημα ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Ισλανδία για πρώτη φορά μετά το 2005, με μια headline εμφάνιση στις 24 Οκτωβρίου στο Laugardalshöll του Ρέικιαβικ. Περισσότερες ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, μεταξύ των οποίων και μια σειρά συναυλιών ως headliners σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη.

Να πέσει το βίντεο κλιπ:

*Το "Easy Street” είναι παραγωγή των Josh Homme και Michael Shuman και κυκλοφορεί τώρα από τη Matador Records με την υποστήριξη της The Hubsters.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Παναγιώτης Μάργαρης ταξιδεύει στη μουσική της Μεσογείου

Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει τη "Μεσόγειο" στο Theatre of the No από την 1η Νοεμβρίου, με τραγούδια και μελωδίες από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/10/2026

Ο Eagle-Eye Cherry έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο δημιουργός του θρυλικού "Save Tonight" έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας παρουσιάζοντας δύο ξεχωριστά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Karen Edwards πιστεύει ότι η μουσική είναι διάλογος μεταξύ ίσων

H Karen Edwards, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στο Theatre of the NO. Μιλά στο "α".

Η Χριστίνα Σαμαρά δίνει προτεραιότητα στη ζωή και στους ανθρώπους

Στις 20 Οκτωβρίου, το άλμπουμ "Κοντά 30" της Χριστίνας Σαμαρά παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ένα live εφ’ όλης της ύλης, στο Club του Σταυρού του Νότου. Πριν από αυτό, η νεαρή καλλιτέχνιδα μιλά στο 'α'.

Οι The Charlatans λένε ότι το μυστικό είναι να έχεις τα αφτιά σου ανοιχτά

Οι The Charlatans ήρθαν πάλι στα μέρη μας χαρίζοντας στο φανατισμένο κοινό του που κατέκλυσε το Floyd μια καθηλωτική συναυλία.

Οι Acid Arab σε ένα live με underground χορευτική κουλτούρα και ανατολίτικη παράδοση

Οι Acid Arab επιστρέφουν στην Αθήνα, για ένα club night - σημείο συνάντησης της ηλεκτρονικής μουσικής και της underground χορευτικής κουλτούρας με την ανατολίτικη παράδοση.

Οι Fontaines DC χαλάνε κόσμο παντού. Γιατί άραγε;

Το συγκεκριμένο άλμπουμ έρχεται δύο χρόνια μετά το "Romance", το οποίο έγινε πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.