Το "Bangaranga" κορυφώνεται παγκοσμίως στα charts

Η Dara μέσα σε μόλις τρεις μέρες κατάφερε να αγγίξει την κορυφή στα παγκόσμια charts μετά την θρίαμβο της Eurovision

unnamed

Το "Bangaranga", με υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου, το οποίο κυκλοφορεί με την υποστήριξη της Panik Records, χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη θέση με 516 βαθμούς, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ ως η μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο στην ιστορία του διαγωνισμού (173 βαθμοί). Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια που κοινό και επιτροπές ανέδειξαν τον ίδιο νικητή.

Η DARA, που εντυπωσίασε με την εμφάνισή της και έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να τραγουδά "Bangaranga", έχει ήδη κατακτήσει τα διεθνή charts. Το τραγούδι βρίσκεται στο Top 10 του Spotify σε 21 χώρες, ενώ καταλαμβάνει τη θέση Νο. 12 στο Global Spotify Chart, με  3,171 εκατομμύρια streams.

Παράλληλα, το "Bangaranga" βρίσκεται στο Νο. 1 των charts σε 11 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Λιθουανία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Ουκρανία. Στην Ελλάδα βρίσκεται στη θέση Νο. 2, όπως και σε άλλες χώρες, όπως η Λετονία.

Επιπλέον, το track συγκαταλέγεται στο Top 3 του Genius Top Songs Chart chart που αποτυπώνει τα πιο δημοφιλή τραγούδια βάσει αναζητήσεων και ενδιαφέροντος του κοινού - αποτελώντας το μοναδικό single εκτός του νέου album του Drake που φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις.

Το "Bangaranga", μια δήλωση σύγχρονης ethnic pop με διεθνή προοπτική, φέρει την υπογραφή μιας εξαιρετικής διεθνούς δημιουργικής ομάδας. Εκτός από την ίδια τη DARA, το τραγούδι συνυπογράφουν ο διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης και παραγωγός, Δημήτρης Κοντόπουλος, ο πολυβραβευμένος Ρουμάνος hitmaker, Monoir, και η Νορβηγίδα δημιουργός, Anne Judith Stokke Wik, γνωστή για τις επιτυχημένες συνεργασίες της στον χώρο της K-Pop.

Με σκηνική παρουσία που χαρακτηρίζεται από ενέργεια, αυτοπεποίθηση και σύγχρονη αισθητική, η DARA κατάφερε να μαγέψει το κοινό και να δημιουργήσει μία επιτυχία άνευ προηγουμένου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όσα θα ακούσουμε τη νέα σεζόν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Με σύνθημα "Άνοιξη όλο τον χρόνο", η ΚΟΑ αποκαλύπτει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που συνδυάζει κορυφαία συμφωνικά έργα, μεγάλες διεθνείς συνεργασίες και νέες ξεχωριστές συνθέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/07/2026

Τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες στο Bolivar Beach Club

Σπουδαία ονόματα της διεθνούς house και techno σκηνής έρχονται στην Ακτή του Ήλιου, υποσχόμενα μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Η πρώτη συναυλία των Godsmack στην Ελλάδα

Μια νέα παγκόσμια περιοδεία φέρνει τη μπάντα του Sully Erna στο θέατρο του Λυκαβηττού (Πέμπτη 23/7), όπου αναμένεται ν' ακουστούν όλες οι επιτυχίες με τις οποίες κέρδισαν τα ροκ ραδιόφωνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Παντελής Αμπαζής πιστεύει πως η ειλικρίνεια του έχει στοιχίσει

Ο "μαντάμ" τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής γιορτάζει 30 χρόνια δισκογραφίας με μια μοναδική επετειακή συναυλία και αρκετή αυτοκριτική. Μιλά στο 'α'.

Επιμένοντας κλασικά σε …αρχαία θέατρα: "Ορφέας και Ευρυδίκη" από Μέγαρο/Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη - 8η Συμφωνία Μάλερ από ΚΟΑ για την αυλαία στο Ηρώδειο

Με δύο σημαντικές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα σε αρχαία θέατρα, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά προ ημερών η φετινή καλλιτεχνική περίοδος για την κλασική μουσική.

Από την Γιουροβίζιον στο τραγούδι που λέει "ναι" στο "για πάντα"

Η "Jalla" συναντά το "Per Sempre Sì" και γεννιέται ένα ντουέτο που υπόσχεται να γίνει το soundtrack του φετινού καλοκαιριού

Ποιο ελληνικό τραγούδι θα ταίριαζε στους Pantera; Η Allwyn έδωσε τον λόγο στους fans (vid.) – Metal απαντήσεις πριν από μια ιστορική βραδιά στο Release Athens Festival

Λίγο πριν οι Pantera ανέβουν στη σκηνή, η κάμερα της Allwyn συνάντησε τους fans και τους έθεσε μερικές ερωτήσεις που μόνο οι λάτρεις της metal θα μπορούσαν να απαντήσουν.