Ο Μιχάλης Σουρβίνος στο Athens International Guitar Festival

Την Παρασκευή 17 Απριλίου θα ακουστούν πρωτότυπες συνθέσεις και έργα του ερμηνευτή, στο ρεσιτάλ "Guitar Stories in Athens".

Μιχάλης Σουρβίνος

Το Athens International Guitar Festival, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά φεστιβάλ κιθάρας στον κόσμο, υποδέχεται την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 17.00, τον Μιχάλη Σουρβίνο, συνθέτη και κιθαριστή με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Στο ρεσιτάλ "Guitar Stories in Athens" θα ακουστούν διεθνώς πολυβραβευμένες πρωτότυπες συνθέσεις του ερμηνευτή, αποτυπώνοντας μια προσωπική μουσική διαδρομή και καλλιτεχνική ταυτότητα. Μέσα από έργα που κινούνται από την κλασική φόρμα έως τις σύγχρονες επιρροές, η κιθάρα μετατρέπεται σε όχημα έκφρασης, αφήγησης και πειραματισμού συνθέτοντας μία γοητευτική και διεγερτική ατμόσφαιρα ανάμεσα στον ερμηνευτή και στο κοινό.

Οι συνθέσεις αντλούν έμπνευση από εικόνες, μνήμες και συναισθηματικά τοπία, δημιουργώντας έναν ηχητικό κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην εσωτερικότητα και την εξωστρέφεια, με αναφορές σε μουσικές όπως οι neoclassical, tango, jazz, rock, spanish, contemporary. Μια μουσική αφήγηση με αλληγορικές μελωδίες, αγωνιώδεις εξάρσεις, φανταστικές αναμνήσεις, χρώματα, ρυθμούς και αναπάντεχες υφολογικές εναλλαγές που μεταβάλλουν την διάθεση του ακροατή από φαινομενικά ήρεμη σε εύθυμη, μοναχική, ανήσυχη, προκλητική, αφήνοντας πάντα μια γλυκιά αίσθηση ελευθερίας.

Έχει αποσπάσει πολυάριθμα διεθνή βραβεία. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται το Diamond Prize στη σύνθεση στο World Gran Prix International Music Contest (2026), το Absolute First Prize στη σύνθεση στο Bach International Music Competition (2026), καθώς και το Platinum Prize και το "Unique Interpretation Special Award" στο World Classical Music Awards για το προσωπικό του CD LISHORT (2025). Επιπλέον έχει τιμηθεί με Platinum Prize στη σύνθεση στο Beethoven International Music Competition (2026) και 1o Βραβείο με διάκριση στην κατηγορία CD Album στο World’s Best Musician Competition (2026).

Έχει διακριθεί επίσης με το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το 1ο Βραβείο στο φεστιβάλ στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων, ενώ με το Athens Chamber Ensemble κέρδισε το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Δήμου Αθηναίων στο Athens Garden Festival. Με το Romido Cuerda Quartet έλαβε 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στο Osnabruck και με το Fuego Guitar Trio τιμήθηκε με το "Unique Interpretation Special Award" για την καλύτερη μεταγραφή και ερμηνεία έργου του J.S. Bach στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου στο Aschaffenburg της Γερμανίας.

Πληροφορίες

Ημ/νια: Παρασκευή 17 Απριλίου

Ώρα: 17.00

Εισιτήρια: 10€

Τοποθεσία: Αίθουσα "Άρης Γαρουφαλής", Ωδείο Αθηνών: Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου
B 17-19, Αθήνα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Παυλίνα Βουλγαράκη επιστρέφει δισκογραφικά με αρκετό μυστήριο

Το τραγούδι "Το Μυστήριο" είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, προσκαλώντας το κοινό, όπως λέει η δημιουργός του, να ανακαλύψει — ή και να ξαναθυμηθεί — το ανεξήγητο και μαγευτικό στοιχείο της αγάπης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
08/04/2026

"Drop Dead": Η Olivia Rodrigo είναι πολυπλατινένια

H βραβευμένη με GRAMMY και πολυπλατινένια τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Olivia Rodrigo, ετοίμασε το τρίτο στη σειρά στούντιο άλμπουμ της.

Μεγάλη Τετάρτη με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Το θρησκευτικό συναίσθημα και η ανθρώπινη αγωνία απέναντι στο αναπόφευκτο, καθρεφτίζονται μέσα από δύο αριστουργήματα του 20ού και του 19ου αιώνα.

O Black Coffee γράφει το φινάλε του αθηναϊκού καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Οι αισθαντικές μελωδίες του καλλιτέχνη συναντούν την επιβλητικότητα του τοπίου στο Θέατρο Πέτρας, σε μια μαγική βραδιά κάτω από τα αστέρια.

MAD VMA 2026: Ξεκίνησε η προπώληση για τη μεγάλη γιορτή της μουσικής

Η προπώληση των εισιτηρίων για το κορυφαίο μουσικό event του καλοκαιριού μόλις ξεκίνησε, με αποκλειστική early bird προσφορά.

Κάρμεν: Η ιστορική όπερα του Μπιζέ ανασταίνεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την Κάρμεν σε μια μοναδική παραγωγή που ανασυνθέτει την ιστορική πρώτη παρουσίαση του αριστουργήματος του Ζωρζ Μπιζέ, που δόθηκε το 1875 στην Οπερά Κομίκ του Παρισιού.

Δισκοκριτική: Θωμάς Κωνσταντίνου & Δήμητρα Στογιάννη - "Αυτός Που Βρίσκεται Παντού" μας επανασυνδέει με τα νοήματα της Μεγάλης Εβδομάδας

Θρησκευτικά αριστουργήματα μιας λησμονημένης, πια, βυζαντινής Ανατολής συνδιαλέγονται με νέες αλλά και κραταιές δυνάμεις του ελληνικού τραγουδιού, για έναν δίσκο που –για λίγο, έστω– σιγάζει την όλο και πιο χαοτική μας πραγματικότητα, επανασυνδέοντάς μας με τα βαθύτερα νοήματα της Μεγάλης Εβδομάδας.