Στάνκογλου, Κότσιρας Μόρφη, Κιτσοπούλου, Μαργιόλα και Apon σε δύο βραδιές αφιερωμένες στον Βασίλη Τσιτσάνη

Με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννησή του Έλληνα δημιουργού, το Θέατρο Παλλάς φιλοξενεί για δύο παραστάσεις μια ξεχωριστή αφηγηματική συναυλία.

Γιάννης Στάνκογλου Τσιτσάνης

Δυο μαγικές βραδιές έρχονται στο Θέατρο Παλλάς αφιερωμένες στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του αφηγητή και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Γιάννη Κότσιρα, Ρένα Μόρφη, Λένα Κιτσοπούλου, Ανατολή Μαργιόλα και special guest τον Apon, η πολυαναμενόμενη αφηγηματική συναυλία "Βασίλης Τσιτσάνης για πάντα", με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του, έρχεται στις 10 και 11 Φεβρουαρίου και πλημμυρίζει το Θέατρο Παλλάς με τις σπουδαίες μουσικές και τα ανεξίτηλα τραγούδια του.

Κότσιρας

Με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννησή του Βασίλη Τσιτσάνη, μια ξεχωριστή αφηγηματική συναυλία με σημαντικούς ερμηνευτές και ηθοποιούς επί σκηνής, θα ζωντανέψει στο Θέατρο Παλλάς το έργο και την εποχή του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, για δύο μόνο βραδιές.

Συνθέτης, στιχουργός, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και τραγουδιστής, ο Βασίλης Τσιτσάνης υπήρξε ο σημαντικότερος από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής και του λαϊκού τραγουδιού του 20ού αιώνα. Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός που έρχεται στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, ενώνει με μαγικό τρόπο τη μουσική με την αφήγηση, δημιουργώντας εικόνες που θα μεταφέρουν τους θεατές σε μια άλλη, μοναδική εποχή.       

Ένα ταξίδι στα διαχρονικά τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη που δεν έχουν πάψει στιγμή να συγκινούν ακροατές από διαφορετικές γενιές. Αφηγηματικά στοιχεία θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν σε μια βραδιά "μαγική & ονειρεμένη" γεμάτη κέφι, αφιερωμένη σε έναν μεγάλο Έλληνα, στον άνθρωπο που άλλαξε για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Με τη σκηνοθετική προσέγγιση του Γιώργου Παπαγεωργίου και κείμενα που γράφτηκαν ειδικά για αυτή τη βραδιά από τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

Οι μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη ερμηνεύονται σε κλασικές εκτελέσεις και διασκευές, από καταξιωμένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Κότσιρας, η Ρένα Μόρφη, η Λένα Κιτσοπούλου, η Ανατολή Μαργιόλα και ο Apon. Αφηγητής της βραδιάς, θα είναι ο Γιάννης Στάνκογλου.

Λένα Κιτσοπούλου

Μαζί με την "Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης" με την επιμέλεια του Μανώλη Πάππου θα πλέξουν παλιούς και νέους ήχους δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θα συνδέσει το παρελθόν με το σήμερα.

Συντελεστές

  • Κείμενα: Γιώργος Σκαμπαρδώνης
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
  • Τραγουδούν οι: Γιάννης Κότσιρας, Ρένα Μόρφη, Λένα Κιτσοπούλου και η Ανατολή Μαργιόλα
  • Special guest: Apon
  • Αφηγητής: Γιάννης Στάνκογλου
  • Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης σε επιμέλεια Μανώλη Πάππου

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Κείμενα: Γιώργος Σκαμπαρδώνης

Ημερομηνίες και ώρες: 10 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. και 11 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

Τοποθεσία: Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα)

> Δείτε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Περισσότερες πληροφορίες

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar σε μια απρόβλεπτη συναυλία στον Σταυρό του Νότου

Μια συναυλία που σίγουρα θα εκπλήξει κοινό, αλλά και τους ίδιους τους μουσικούς με τον πηγαίο αυθορμητισμό του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Οι Black Country, New Road έρχονται (ευτυχώς) ξανά στην Αθήνα

Οι Άγγλοι εκπρόσωποι της indie σκηνής σε ένα ακόμα live στη χώρα μας με τρία ξεχωριστά άλμπουμ στις αποσκευές τους.

Samba με τους Quilombo στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια βραδιά χωρίς καθίσματα

Πάνω από 50 μουσικοί και χορευτές μετατρέπουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου την αίθουσα σε ζωντανή πίστα χορού υπό τους αφροβραζιλιάνικους ήχους των κρουστών.

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας και Καζούλης επιστρέφουν στο Κύτταρο για δύο βραδιές

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ροκάρουν σε ένα σουρεάλ αποκριάτικο party και στις 6 του Μάρτη, υποδέχονται την άνοιξη τραγουδώντας και χορεύοντας.

Μαντώ, Μπίγαλης, Πωλίνα και Βόσσου σε μια αποκριάτικη συναυλία γεμάτη κέφι και χορό

Το περιβόητο "80s & 90s Party", το πιο feelgood live happening, επιστρέφει στο Κύτταρο για ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ.

Ο Χρήστος Χατζής βλέπει τη μουσική ως νοητική γλώσσα

Στη διάλεξή του ο έλληνας συνθέτης θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής για τη μουσική του αντίληψη που γεφυρώνει την κλασική και την τζαζ μουσική.