"Μομφή": Μια μουσική performance της Μαρίκας Κλαμπατσέα και του Λεονάρδου Βαλενστάιν

Το έργο εμπνέεται από τη ρήση του Bertolt Brecht: «Στους σκοτεινούς καιρούς θα υπάρχει και τραγούδι; Ναι, θα υπάρχει και τραγούδι. Για τους σκοτεινούς καιρούς».

Μαρίκα Κλαμπατσέα

Στο "Ιδιόμελο", τον φιλόξενο χώρο τέχνης στο Μαρούσι, η Μαρίκα Κλαμπατσέα και ο Λεονάρδος Βαλενστάιν παρουσιάζουν στις 28 και 29 Νοεμβρίου (21:00) την performance "Μομφή" — μια κραυγή καλλιτεχνικής αντίστασης απέναντι στη φθορά, την κοινωνική αδικία και τους "σκοτεινούς καιρούς" της εποχής μας. Το έργο εμπνέεται από τη ρήση του Bertolt Brecht: "Στους σκοτεινούς καιρούς θα υπάρχει και τραγούδι; Ναι, θα υπάρχει και τραγούδι. Για τους σκοτεινούς καιρούς".

Λεονάρδος Βαλεστσαίν

Η σοπράνο Κλαμπατσέα και ο συνθέτης και πιανίστας Βαλενστάιν συμπράττουν σε μια μουσική πράξη χωρίς σημειογραφία, όπου η φωνή και το πιάνο γίνονται εργαλεία ελεύθερης έκφρασης, συναισθηματικής απογύμνωσης και κοινωνικού σχολιασμού. Η "Μομφή" συνιστά μια αναδρομή και ταυτόχρονα μια νέα δημιουργία· ανάμεσα σε αναφορές σε γνωστές μελωδίες όπως το Mack the Knife των Kurt Weill και Brecht ή το spiritual Jericho, και σε πρωτότυπες συνθέσεις των δύο δημιουργών. Με τον αυτοσχεδιασμό ως βασικό εκφραστικό όχημα, η παράσταση εξελίσσεται σε ένα ιδιότυπο μουσικό δράμα, μια άσκηση μνήμης και διαμαρτυρίας, όπου η τέχνη γίνεται πράξη επιβίωσης και φωνή ελευθερίας.

Πληροφορίες: 2106817042
Τιμές εισιτηρίων: € 15-10.

> Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι μας χτύπησε πιο δυνατά και μουσικά μέσα στο 2025

Πολλά ήρθαν κι έφυγαν αλλά σήμερα λέω να σταθούμε σε ότι μας χτύπησε πιο δυνατά μέσα στο 2025. Δισκογραφία, παλιοί και νέοι ήρωες, πρωταγωνιστές και νέες τάσεις. Όλες οι κινήσεις που χαρακτήρισαν τη μουσική χρονιά είναι εδώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
30/12/2025

Τι είναι το μεταλακανικό πρωτοπάνκ του Θέμου Σκανδάμη και πότε το ακούμε live στο Baumstrasse

Ο Θέμος Σκανδάμης και η μπάντα του θα τραγουδήσουν τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ του "Χρυσάνθη" και όχι μόνο την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.

Η "Δηιδάμεια" του Χαίντελ διά χειρός Γιώργου Πέτρου εντυπωσιάζει στο φετινό Φεστιβάλ Όπερας του Γουέξφορντ – "Πεπίτα Χιμένεθ" στη Μαδρίτη

Από το Γουέξφορντ μέχρι τη Μαδρίτη, σπάνιες όπερες, διεθνείς πρωταγωνιστές και μαγευτικές σκηνικές αφηγήσεις που εντυπωσίασαν.

Το Jazzèt Music Hall δίνει ρυθμό στη νέα χρονιά

Συναυλίες, DJ sets, αυτοσχεδιασμοί και εικαστικές παρεμβάσεις σηματοδοτούν την αρχή του 2026.

30 ελληνικοί δίσκοι που κρατάμε από το 2025

Το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι το είχε η Άννα Βίσση, ενώ στο Spotify σάρωσε ο Toquel, παραμένοντας μεγάλο αστέρι στις νεότερες ηλικίες. Πέρα από τη λαμπερή βιτρίνα μαζικής δημοφιλίας, όμως, συμβαίνουν πολλά πράγματα, άσχετα με την προβολή που (δεν) λαμβάνουν.

H Μελίνα Κανά μας περιμένει στο Κύτταρο

Μελίνα Κανά: Θα τραγουδήσει στο Κύτταρο παλιές επιτυχίες από την πλούσια δισκογραφία της, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

O Haig Yazdjian, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της world music, live στην Αθήνα

O Haig Yazdjian, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της world music, live στην Αθήνα στη σκηνή του Theatre of the NO στις 3 Ιανουαρίου.